Άρης: Όταν με 19 τελικές βάζεις μόνο ένα γκολ…

Άρης: Όταν με 19 τελικές βάζεις μόνο ένα γκολ…

Ακόμα και στα παιχνίδια που ο Άρης «παράγει» φάσεις, όπως στο χθεσινό με τον ΟΦΗ, αδυνατεί να τις αξιοποιήσει, ενώ αντίθετα, επιτρέπει στους αντιπάλους του να σκοράρουν πολύ εύκολα.

Ο Άρης βρίσκεται και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, ή για την ακρίβεια, δεν βγήκε για ακόμα μια αγωνιστική από τη δύσκολη θέση από την οποία έχει περιέλθει. Μετά από ένα παιχνίδι, το χθεσινό (30/10) με τον ΟΦΗ στο Κλεάνθης Βικελίδης, που βάση της εικόνας του, θα έπρεπε να το είχε κερδίσει με 3-1. Με το «αν», όμως, δεν προχώρησε καμία ομάδα.

Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς τις δυο βασικές «αδυναμίες» των κιτρινόμαυρων, που ευθύνονται για την μέχρι τώρα άσχημη πορεία τους στο πρωτάθλημα. Είναι, τόσο, εμφανείς, άλλωστε, ενώ εξαιτίας τους έχασε τέσσερις βαθμούς, μόνο στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.

Διαβάστε επίσης: Άρης: Το 7 στα 10 που δείχνει πολλά

Ο Άρης δέχτηκε γκολ για έκτη συνεχόμενη αγωνιστική, στην αναμέτρηση με την ομάδα της Κρήτης. Στη Λεωφόρο, που ήταν βελτιωμένος για μεγάλο σημείο του αγώνα στο ανασταλτικό κομμάτι, «πλήρωσε» την αδράνεια της άμυνας του σε μια στημένη φάση στις καθυστερήσεις.

Αυτή τη φορά, τα πράγματα ήταν χειρότερα. Τρεις επικίνδυνες φάσεις δημιούργησε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο ο ΟΦΗ και οι δυο εξ αυτών κατέληξαν στα δίχτυα (έστω και αν σωστά ακυρώθηκε με τη χρήση VAR το γκολ του Γκερέρο). Ακόμα, για ακόμα ένα παιχνίδι βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ τον αντίπαλο του. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δεν μπορεί μια ομάδα συνέχεια να ανατρέπει το σκορ.

Βελτιωμένος σε ότι αφορά τον τομέα της ανάπτυξης, στο δεύτερο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης και πάλι, όμως, του στοίχισε η έλλειψη συγκέντρωσης, «καθαρού» μυαλού και ικανότητας. Δεν μπορεί σε 15 τελικές (19 συνολικά στο παιχνίδι) να πετυχαίνεις μόνο ένα γκολ, με την εκπληκτική εκτέλεση του Γκρέι.

Λάθη στην τελική πάσα, τη στιγμή που θα είναι πιο εύκολο να σκοράρει ο συμπαίκτης, ευκαιρίες που δεν χάνονται, όπως αυτή του Καμάτσο στο 87΄. Μόνο αυτοί που είναι στα αποδυτήρια μπορούν να γνωρίζουν τι φταίει. Κάποιοι παίκτες δεν αντέχουν στην πίεση; Έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά. Απέξω, μόνο εκτιμήσεις μπορούμε να κάνουμε.

Το σίγουρο είναι ότι ο προπονητής, που έχει την εμπειρία θα πρέπει να βρει τη λύση. Φυσικά, δεν φταίει ο Πάρντιου, για τις κλασσικές ευκαιρίες που χάνονται.

Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, όμως, η βελτίωση απλά, σε κάποιους τομείς -όπως στο χθεσινό παιχνίδι στην «παραγωγή» των φάσεων- δεν είναι αρκετή. Όταν δεν συνοδεύεται με βαθμούς και νίκες. Φυσικά και ο Άρης δεν βρίσκεται ακόμα εκτός στόχων, θα πρέπει, όμως, να «συνέλθει» όσο το δυνατόν πιο σύντομα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ