Λεωφόρος την κατάλληλη στιγμή

Λεωφόρος την κατάλληλη στιγμή

Το timing είναι ιδανικό για Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός. Και η Λεωφόρος θα δείξει τι πρωτάθλημα θα έχουμε πέραν τούδε.

Συμβαίνει από χθες έπειτα από το αέρινο πέρασμα του Παναθηναϊκού από τον (αόρατο) Βόλο. Κορυφώνεται απόψε έπειτα από τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Λαμίας αλλά και την εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Λεωφόρος ακούς σε όλες τις Super League συζητήσεις. «Λεωφόρος» και το κλασικό αντάμωμα των αιωνίων που έρχεται (6/11) σε timing σημαδιακό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Διότι ομολογουμένως το βράδυ της επόμενης Κυριακής θα ξέρουμε πια σχεδόν οριστικά τι πρωτάθλημα απλώνεται μπροστά μας.

Δεν χρειάζεται δα τίποτα μαντικές ικανότητες για να σκεφτείς πως αν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάνει 11Χ11 και στείλει τον Ολυμπιακό στο -13 ουσιαστικά εκτροχιάζει τους Ερυθρόλευκους και την ίδια στιγμή ανοίγει πεδίο για 13Χ13 ως τη διακοπή του πρώτου γύρου (Παναιτωλικός εκτός και Ατρόμητος εντός το πρόγραμμα του). Όπως δεν χρειάζεται κληρονομικό χάρισμα για να υποθέσεις πως μια νίκη των Ερυθρόλευκων στο σπίτι του αιωνίου αντιπάλου θα σημάνει την δεδομένη «επιστροφή» τους στο κόλπο της Super League και ας είναι ακόμη στο -7.

Διαβάστε επίσης: «Χοντρό» επεισόδιο Μελισσανίδη-Λουτσέσκου: «Φύγε από εδώ»

Έχει πάρα πολύ δρόμο μπροστά για να σκεφτεί κάποιος ότι 7 βαθμοί δεν καλύπτονται σε 25 αγωνιστικές. Ειδικά αν κάποια στιγμή οι τρεις φορές στη σειρά πρωταθλητές αρχίσουν να θυμίζουν ουσιαστικά την ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια δεν επιδέχεται αμφισβήτηση εντός των συνόρων. Ο Μίτσελ έχει βελτιώσει αρκετά την εικόνα. Έχει βάλει σε μια σειρά το ρόστερ του. Έχει πάρει μια σειρά από αποφάσεις και σχηματίζεται πια ένα σύνολο που καταλαβαίνεις τι ζητάει στο γήπεδο.

Το πρόβλημα του Ολυμπιακού όμως παραμένει ψυχολογικό καθώς έπειτα από 100 βράδια μέσα στη σεζόν δεν έχει καταφέρει να κάνει μια νίκη από εκείνες που φτιάχνουν την ατμόσφαιρα. Ως εδώ έχει πληρώσει τοις μετρητοίς τα πάντα εντός και εκτός συνόρων με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους. Η μπάλα δεν του έχει δώσει τίποτα εντός και εκτός συνόρων και ας προέκυψαν τον Αύγουστο δύο προκρίσεις στα πέναλτι. Η Λεωφόρος λοιπόν είναι για εκείνον μια ευκαιρία. Όχι για κάποιο δώρο, αλλά για μια κατάκτηση που θα αλλάξει την «αύρα» και τα δεδομένα.

Και μαζί είναι μια ευκαιρία και για ολόκληρο το πρωτάθλημα. Θα ευνοηθεί για παράδειγμα και η ΑΕΚ σε ένα ενδεχόμενο «διπλό» στη Λεωφόρο. Όπως δεν θα πει «όχι» και σε μια ισοπαλία, αρκεί φυσικά εκείνη το ίδιο βράδυ να βρει τρόπο να περάσει από την Τρίπολη. Ο Ματίας Αλμέιδα της έχει δώσει χαρακτήρα και ταυτότητα, ενώ φαίνεται πως έπειτα από χρόνια το μεταγραφικό παράθυρο δεν πήγε στράφι: Ο Γκατσίνοβιτς, ο Πινέδα, ο (αποψινός MVP) Ελίασον, ο Μουγκουντί το επιβεβαιώνουν. Ψάχνει μια ευκαιρία για «πρωταθλητισμό» και καταλαβαίνει πως η επόμενη Κυριακή μπορεί να ανοίξει ένα τέτοιο μονοπάτι.

Είναι σε σπουδαία κατάσταση ο Παναθηναϊκός, στην καλύτερη εδώ και μια ντουζίνα χρόνια. Είναι σοβαρός και μετρημένος όμως πλέον και ο Ολυμπιακός που για μια ώρα στο Europa Park με αντίπαλο την Φράιμπουργκ έδωσε δείγματα ποδοσφαίρου υψηλού επιπέδου, ίσως στο καλύτερο 60λεπτο ελληνικής ομάδας για φέτος. Και έχει και τεράστιο κίνητρο. Αν μπορεί να ρίξει κάποιος αυτή τη στιγμή αυτό το σερί, όλοι καταλαβαίνουν ποιος είναι.

Άρα οι συνθήκες για το ντέρμπι μοιάζουν ιδανικές. Για ένα ωραίο ποδοσφαιρικό ξεκαθάρισμα. Και γιατί όχι για μια «παρτίδα» πρωταθλήματος απο τα παλιά που ο τίτλος θα διεκδικηθεί και απο τους τρεις. Ο ΠΑΟΚ είναι πια οριστικά έξω απο την εξίσωση. Ο Άρης που έδωσε ελπίδες στο κοινό του έπειτα απο ένα απίθανο μεταγραφικό καλοκαίρι επίσης! Είναι φοβερό πως μαζί οι δύο τους έχουν έπειτα απο 10 αγωνιστικές όσους βαθμούς έχει ο Παναθηναϊκός μόνος του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ