Η 2η ευκαιρία του Μπόουλερ, το πρότζεκτ Καλογερόπουλος, το «βάλε με στη Λεωφόρο» του Ελ Αραμπί και ο Ουί-Τζο του… τίποτα

Η 2η ευκαιρία του Μπόουλερ, το πρότζεκτ Καλογερόπουλος, το «βάλε με στη Λεωφόρο» του Ελ Αραμπί και ο Ουί-Τζο του… τίποτα

Ο Ολυμπιακός κυρίως έχασε πράγματα το βράδυ της Πέμπτης, αλλά κέρδισε παίκτες (Μπόουλερ, Καλογερόπουλος), ο Μίτσελ πήρε το... μήνυμα του Ελ Αραμπί και ο Ουί-Τζο έστειλε μήνυμα ότι... δεν μπορεί.

Να πάει και να μη γυρίσει αυτή η ευρωπαϊκή χρονιά για τον Ολυμπιακό. Μια χρονιά που έκλεισε ακριβώς όπως κύλησε: Με ακόμη μία ήττα. Με μια ακόμη στενόχωρη εξέλιξη ενός αγώνα. Με σοβαρά ατομικά λάθη, που στοίχησαν βαθμούς και εν τέλει την πρόκριση. Αλλά και με ποδοσφαιριστές να δείχνουν ότι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τις απαιτήσεις. Σε αντίθεση με άλλους, που έδειξαν κόντρα στη Ναντ, ότι ο Ολυμπιακός έχει λόγο να τους έχει στο ρόστερ του. Και ο Μίτσελ μπορεί να ρίχνει πάνω τους περισσότερες ματιές.

Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές είναι το μοναδικό κέρδος που έμεινε από το παιχνίδι με τα «Καναρίνια». Σε μια βραδιά που ο Ολυμπιακός κυρίως έχασε πράγματα, ο Μίτσελ είχε την ευκαιρία να πάρει την απάντησή του, στην πρόκληση που είχε θέσει στους ποδοσφαιριστές του πριν την αναμέτρηση με τη φράση «ας μου δείξουν ότι κάνει λάθος ο προπονητής τους». Κάποιοι, λίγοι, λοιπόν, το έκαναν…

Ο Τζος Μπόουλερ είναι ένας από τους παίκτες που… εμφανίστηκαν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Όχι, ο Αγγλος εξτρέμ δεν έγινε ξαφνικά… Στέρλινγκ. Αλλά κόντρα στους αθλητικούς ποδοσφαιριστές της Ναντ, έκανε πράγματα που τα… έχει. Ανακάτεψε την άμυνα των Γάλλων με τις ντρίμπλες και τις «μπούκες» του, «πόνεσε» τους αμυντικούς της με το μεγάλο του κορμί και το σκληροτράχηλο παιχνίδι του και κυρίως, πήρε πρωτοβουλίες, πήγε στο ένας εναντίον ενός, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι, ίσως ο προπονητής του έπρεπε να τον «βλέπει» λίγο περισσότερο.

Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αυτή την εμφάνιση, δεν είναι απίθανο να δούμε τον 23χρονο Αγγλο είναι στην αποστολή του ντέρμπι της Λεωφόρου. Αλλά και να αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά περισσότερες ευκαιρίες από τα 258 λεπτά που έχει έως τώρα στα πόδια του.

ΧΡΥΣΑΦΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο δεύτερος παίκτης που πραγματικά έδειξε ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει διαμάντι στα χέρια του δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Καλογερόπουλο. Ο 18χρονος (26/07/2004) κεντρικός αμυντικός, στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν εξαιρετικός. Δεν έκανε το παραμικρό λάθος.

Ηταν δυναμικός στα μαρκαρίσματά του, σταθερός, χωρίς καμία λάθος πάσα και με πολύ καλές επιλογές στο κομμάτι της ανάπτυξης, παίζοντας συνέχεια την μπάλα κάθετα. Κάτι που δεν κάνουν οι περισσότεροι στόπερ των Πειραιωτών. Και όλα αυτά, ενώ η αναμέτρηση με τη Ναντ ήταν το πρώτο του επίσημο παιχνίδι από την 1η Μαΐου 2022 (σ.σ. Ολυμπιακός Β – Ολυμπιακός Βόλου 3-2).

Εξ ου και οι κράμπες, που τον ανάγκασαν να μην συνεχίσει μετά το 65ο λεπτό, παρότι ο Μίτσελ ήθελε να τον κρατήσει όλο το 90λεπτο στο γήπεδο. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν χρυσάφι στα χέρια τους.

Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ…

Όταν μιλάμε για χρυσάφι, βεβαίως, η κουβέντα είναι εύκολο να στραφεί και προς ένα όνομα που ήδη έχει γράψει ιστορία με τη φανέλα του Ολυμπιακού και δείχνει ότι παρότι έχει τα διπλάσια χρόνια του Καλογερόπουλου, συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πρωταθλητές Ελλάδος.

Ο λόγος για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 45 λεπτά κόντρα στη Ναντ, αλλά έδειξε για ακόμη μία φορά, γιατί παραμένει ο κορυφαίος επιθετικός που έχουν δει τα ελληνικά γήπεδα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Μαροκινός έστειλε… μήνυμα στον Μίτσελ με την απόδοσή του και ο Ισπανός έδειξε ότι τον έχει στο μυαλό του για τα καλά, ενόψει του ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, εξ ου και η απόφασή του να τον αποσύρει στο ημίχρονο. Με την έδρα των Πράσινων να αποτελεί ένα από τα… αγαπημένα γήπεδα του «εκτελεστή» του Ολυμπιακού.

Ο ΟΥΙ-ΤΖΟ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ…

Τέλος, πολύ μακριά από την ευκαιρία να χαρακτηριστεί «εκτελεστής» είναι ο Ουί-Τζο Χουάνγκ. Για ακόμη ένα παιχνίδι ο 30χρονος Νοτιοκορεάτης επιθετικός, όχι μόνο δεν κατάφερε να σκοράρει, αλλά η απόδοσή του κινήθηκε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σχεδόν στο… τίποτα, κάτι που προκάλεσε και αντιδράσεις από το κοινό.

Ο διεθνής στράικερ δεν κατάφερε να κάνει σωστή επιλογή στην αναμέτρηση τους Γάλλους. Χάλασε τις περισσότερες επιθέσεις στις οποίες ενεπλάκη, δεν κέρδισε μονομαχίες από τους αντιπάλους του και γενικώς έδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι σε κατάσταση να βοηθήσει αυτή τη στιγμή, παρά το γεγονός ότι είναι αλήθεια ότι στο 29′ του έγινε πέναλτι (σ.σ. πάτημα στο δεξί πόδι), το οποίο περιέργως δεν υπέδειξε το VAR.

Από to10.gr ενημερωθήκατε για τις δυσκολίες που υπάρχουν στη μεταγραφή του τον Ιανουάριο, λόγω του ότι έχει αγωνιστεί ήδη σε δύο διαφορετικές ομάδες (Μπορντό, Ολυμπιακό). Λόγω αυτής της συνθήκης δεν μπορεί να πάρει χρόνο και σε τρίτη ομάδα, κάτι που συνεπάγεται πως δεν μπορεί να αγωνιστεί στη Νότιγχαμ Φόρεστ, στην οποία ανήκει, αλλά ούτε και σε άλλον ευρωπαϊκό σύλλογο.

Παρά ταύτα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον ότι θα γίνουν προσπάθειες να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα εκτός Ευρώπης. Καθώς με την εικόνα που έχει δείξει έως τώρα, έχει θέσει εαυτόν στην… κορυφή της λίστας με τους παίκτες που είναι προς αποχώρηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ