Η «Σελεσάο», η Ισπανία και ο Ρονάλντο

Η «Σελεσάο», η Ισπανία και ο Ρονάλντο

Η Βραζιλία έδειξε γιατί θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, η Ισπανία ότι είχε υποτιμηθεί στις αποδόσεις των μπουκ και στις εκτιμήσεις του κόσμου, ενώ ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί κανείς ή όχι τον Πορτογάλο, είναι ο ορισμός του σούπερ σταρ.

Έχοντας δει έναν ικανοποιητικό αριθμό παιχνιδιών στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπορούμε να αναφερθούμε στα πρώτα συμπεράσματα που βγαίνουν. Με ότι και αν σημαίνει ο αποκλεισμός του Κατάρ, σε ότι αφορά τον αριθμό των θεατών των επόμενων αγώνων του τουρνουά, αλλά αυτό, είναι θέμα που θα μας απασχολήσει αργότερα.

Η Βραζιλία έδειξε με το «καλημέρα» γιατί θεωρείται το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης. Όχι μόνο για την νίκη της με 2-0 επί της Σερβίας, αλλά και κυρίως με την εξαιρετική της εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Βοήθησε, συν τοις άλλοις, τα μέγιστα και τα ΜΜΕ, καθώς… έπαιξε πολύ ο τίτλος με τη «Σάμπα» που χόρεψαν ο Ριστάρλισον και η παρέα του.

Διαβάστε επίσης: Μπακς – Καβαλίερς 117-102: Συγκλονιστικός ο Γιάννης, μεγάλη νίκη για τα «Ελάφια»

Όχι άδικα, βέβαια, καθώς πραγματικά η «Σελεσάο» έκανε μια γεμάτη εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης. Δύο γκολ, δυο δοκάρια και κυρίως η αίσθηση ότι μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει. Με την εικόνα που είχε ο αγώνας, «τιμητικό» το τελικό σκορ για τους Σέρβους. Είναι ξεκάθαρο ότι οι Βραζιλιάνοι πήγαν στο Κατάρ για να κατακτήσουν τον τίτλο και το έδειξαν.

Οι μπουκ είχαν «διαβάσει» καλά τα πράγματα, σε ότι αφορά την Βραζιλία, δεν συνέβη, όμως, το ίδιο και με την Ισπανία, η οποία είχε υποτιμηθεί πριν από την έναρξη της διοργάνωσης. Το λάθος, διορθώθηκε, πλέον, καθώς η ομάδα του Ενρίκε, θεωρείται τη δεδομένη χρονική στιγμή το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Άπειρη, σύμφωνη, αλλά γεμάτη ταλέντο στο ρόστερ της. Η αλήθεια είναι ότι οι Ισπανοί τα καταφέρνουν, ακόμα και σε μεταβατικές περιόδους, να είναι άκρως ανταγωνιστικοί. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, το οποίο και κατέκτησαν.

Έκαναν «πάρτι» κόντρα στην αδύναμη Κόστα Ρίκα, την οποία συνέτριψαν με 7-0 και έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Έχουν, μάλιστα, την ευκαιρία να το κάνουν ακόμα πιο ξεκάθαρο, με νίκη και στην αναμέτρηση με τη Γερμανία. Στο πιο «hot» παιχνίδι της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης, από πλευράς ονομάτων, τουλάχιστον.

Να συνεχίσουμε με την Ιβηρική Χερσόνησο και την Πορτογαλία, που τα βρήκε «σκούρα» με την Γκάνα και θα λίγο έλειψε να πάθει μεγάλη ζημιά, όμως ο Ινιάκι Γουίλιαμς «γλίστρησε» στις καθυστερήσεις. Οι Πορτογάλοι πήραν αυτό που ήθελαν, με σκορ (3-2) που δεν… θυμίζει Σάντος.

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να δείχνει στα 37 του χρόνια, ότι θα είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του τουρνουά. Το πιθανότερο, είναι, ότι θα μπορεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο μέχρι τα 40 του. Ανεξάρτητα, από το αν τον γουστάρει κανείς ή όχι, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί, ότι ο Πορτογάλος είναι ο ορισμός του σούπερ σταρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ