Το -12 είναι το μικρότερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό

Το -12 είναι το μικρότερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό

Το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός είναι να κοιτάει τον βαθμολογικό πίνακα

Όταν η συμπεριφορά της ομάδας στην πλειοψηφία (για να μην πω συντριπτική) των φετινών αγώνων είναι… Dr. Jekyll & Mr. Hyde τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το ζητούμενο για να δει «φως στο τούνελ» είναι πρωτίστως θέμα εσωτερικό. Ότι και αν συμβαίνει μακριά από τον ίδιο τον Ολυμπιακό είναι αυτή την στιγμή δευτερευούσης σημασίας.

Αν ο Ολυμπιακός δεν μπορέσει να βρει λύση στο δικό του θέμα τότε είναι μαθηματικά βέβαιο πως δεν πρόκειται να έρθει αυτή η πολυπόθητη αντίδραση στο πρωτάθλημα.

Το ζητούμενο για τους πρωταθλητές είναι η σταθερότητα στην απόδοση τους και η αποτελεσματικότητα η οποία σε καμία περίπτωση δεν τον χαρακτηρίζει φέτος ως ομάδα. Στα Γιάννενα ο Ολυμπιακός απλά επανάλαβε λάθη και αστοχίες που του έχουν γίνει συνήθεια.

Με δύο χαμένους βαθμούς στα σκουπίδια με ανεπίτρεπτο τρόπο και εικόνα των ποδοσφαιριστών στην επανάληψη που δεν θα την βλέπαμε υπό νορμάλ συνθήκες ούτε στο πλέον αδιάφορο φιλικό παιχνίδι.

Με τον Μίτσελ συνάμα να αργεί χαρακτηριστικά να επέμβει και να επιδιώξει να διορθώσει τα κακώς κείμενα της επανάληψης έχοντας σοβαρό μερίδιο ευθύνης την κατηφόρα που πήρε ο Ολυμπιακός με το 0-2 να γίνεται 2-2.

Άκρως ανησυχητικό και το γεγονός ότι οι 4 ποδοσφαιριστές που μπήκαν στο ματς μετά το 1-2, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπακαμπού, Κασάμι και Μαρσέλο εμφανίστηκαν πιο… κουρασμένοι και εκτός παιχνιδιού από όλους τους υπόλοιπους. Δεν πήρε απολύτως τίποτα από τον πάγκο του ο Ολυμπιακός που συν τοις άλλοις ήταν άτυχος καθώς ο δεύτερος καλύτερος του παίκτης μετά τον εξαιρετικό Κώστα Φορτούνη ήταν ο Βρουσάι που όμως τραυματίστηκε και αποχώρησε νωρίς, χάνοντας σίγουρα και το επόμενο ματς με τον Αστέρα στο Καραϊσκάκη.

Ο Μίτσελ που προφανώς θα χρειαστεί καλύτερες… επιδόσεις στη διαχείριση των ματς, καθώς ναι μεν στα Γιάννενα του βγήκε το φουλ επιθετικό πλάνο με τα δεκάρια όμως όταν έπρεπε με το 2-0 «σύμμαχο» του και με την εικόνα της επανάληψης να αλλάξει πλάνο δεν το έκανε.

Ο Ολυμπιακός που οφείλει αν θέλει να έχει τύχη στη συνέχεια και να μπορέσει να ανέβει βαθμολογικά, καθώς μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή είναι 3ος και αν ο ΠΑΟΚ νικήσει το βράδυ στο Αγρίνιο θα είναι 4ος, θα πρέπει επιτέλους να έχει μια πολύ καλύτερη εικόνα ανασταλτικά. Ξεκινώντας από τον επιθετικό ως τον τερματοφύλακα. Κάτι που χθες στο δεύτερο ημίχρονο δεν έγινε με τον Πασχαλάκη να κάνει και την χειρότερη του εμφάνιση με τα ερυθρόλευκα έχοντας ευθύνη στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ.

Όλα στραβά και ανάποδα; Όχι, αλλά στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι η εικόνα της ομάδας και μια ανατροπή που κόστισε ακριβά. Πολλή περισσότερο από τους δύο χαμένους βαθμούς. Γιατί η ψυχολογία των ίδιων των ερυθρόλευκων αλλά και των αντιπάλων του ήταν αυτή που «χτυπήθηκε» περισσότερο.

Ο Ολυμπιακός που δεν πείθει και αυτό δίνει θάρρος στους αντιπάλους του που 2,5 δεκαετίες τώρα έχουν μάθει να ζουν με τον φόβο του Ολυμπιακού. Αν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε το αυτονόητο στα Γιάννενα και η διαφορά πήγαινε με το πρώτο ματς του δεύτερου γύρου δύο βαθμούς πιο κάτω, ψυχολογικά θα ήταν διπλά κερδισμένος.

Τώρα είναι τριπλά χαμένος δείχνοντας για άλλη μια φορά πως η βαθμολογική διαφορά είναι το μικρότερο πρόβλημα, το μικρότερο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει. Δεν είναι θέμα το -12, θέμα είναι όσα ο ίδιος ο Ολυμπιακός κάνει ή δεν κάνει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ