«Εκτροπή» στην ΕΠΟ: Ανήκουστα πράγματα στην Εκτελεστική Επιτροπή από τον Φιλιππούση – Μόνος «θεσμικός» ο Ολυμπιακός

«Εκτροπή» στην ΕΠΟ: Ανήκουστα πράγματα στην Εκτελεστική Επιτροπή από τον Φιλιππούση – Μόνος «θεσμικός» ο Ολυμπιακός

Δεν έχουν προηγούμενο όσα συμβαίνουν σήμερα στην ΕΠΟ

Το «τερμάτισαν» στην ΕΠΟ. Και το μόνο βέβαιο είναι πως η σημερινή ημέρα κερδίζει μια «ξεχωριστή» θέση στις ιστορίες που επιβεβαιώνουν την απαξίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Κανονική «εκτροπή» στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με το «γκρουπ» των παραγόντων της Εκτελεστικής Επιτροπής που εκπροσωπούν επί της ουσίας την ΑΕΚ και κατ’ επέκταση τον Ιάκωβο Φιλιππούση να στήνει… ενέδρα στον Τάκη Μπαλτάκο θέλοντας να τινάξουν την Ομοσπονδία στον αέρα.

Θέλοντας για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μήνες να κάνει επίδειξη δύναμης «τελειώνοντας» έναν ακόμη πρόεδρο της ΕΠΟ. Ποιος ξεχνά άλλωστε τον τρόπο με τον οποίο… απέδρασε από το πάρκο Γουδή ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Τι ακριβώς συμβαίνει; Είναι γνωστός ο «εμφύλιος» ανάμεσα στους… συμμάχους της «εξυγίανσης» με θέα στον «έλεγχο» της Ομοσπονδίας. Ο «πόλεμος» ανάμεσα στον CEO Ιάκωβο Φιλιππούση και τον πρόεδρο Τάκη Μπαλτάκο. Και οι δύο θέλουν το ίδιο; Τον έλεγχο. Την διοίκηση. Τον πρώτο λόγο. Ο Φιλιππούσης έχοντας την υποστήριξη του «γκρουπ» του Γιαννάκη Παπαδόπουλου -που μόνο η Επιτροπή Δεοντολογίας δεν κατάφερε να συνδέσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ-. Και ο Μπαλτάκος έχοντας την στήριξη του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά με 8 εκπροσώπους της επιρροής της έχει τον πρώτο λόγο στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί με επτά. Οι 15 από τους 17 στο κατά τα άλλα κανονικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα λοιπόν οι «8» της ΑΕΚ προφανώς υπό την καθοδήγηση του Φιλιππούση δεν θέλησαν να παραστούν στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, θέλοντας να μην υπάρξει και απαρτία.

Ο σκοπός προφανής: Η «έκπτωση» του Μπαλτάκου από το αξίωμα του. Και η παρουσία κάποιου «αναπληρωτή» αλά… Παναγιώτης Δημητρίου που θα είχε ρόλο διακοσμητικό και θα διατηρούσε τα κλειδιά της Ομοσπονδίας στα χέρια τους. Ότι ακριβώς συνέβη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη. Άρα μπόλικοι μήνες με την ΕΠΟ ξανά δίχως πρόεδρο. Με τον Φιλιππούση και τον «Γιαννάκη» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Παρά ταύτα, η παρουσία επτά συμβούλων, μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και τον πρόεδρο της Super League Βαγγέλη Μαρινάκη, δημιούργησε την απαραίτητη απαρτία κι έτσι το σχέδιο κατά του ισχυρού άνδρα της Ομοσπονδίας, τινάχτηκε στον αέρα.

Αν στήριξε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Τάκη Μπαλτάκο; Προφανώς όχι. Ο πρόεδρος της Super League στήριξε τον «θεσμικό» ρόλο του. Και κατ’ επέκταση το αυτονόητο για το κανονικό ποδόσφαιρο. Ο Μπαλτάκος είναι ένας κακός πρόεδρος, που δεν θα έπρεπε να περνά ούτε απ’ έξω από το πάρκο Γουδή. Κάποιος που επέστρεψε στο προσκήνιο διαφημίζοντας τον «αντί-Ολυμπιακό» τρόπο σκέψης του. Που έχει ήδη καταγράψει στο «παθητικό» του ένα σωρό από λάθη που κοστίζουν συνολικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ο Μπαλτάκος όμως ακόμη και έτσι είναι ένας πρόεδρος για την ΕΠΟ: Το απέναντι μπλοκ θα έπρεπε να προαυλίζεται σε κάποιο από τα ιδρύματα σωφρονισμού της χώρας. Η διαφορά είναι συγκεκριμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ