Ένα γκολ σημαντικότερο από τρεις βαθμούς

Ένα γκολ σημαντικότερο από τρεις βαθμούς

Το τέρμα που σημείωσε ο Μασούρας, μπορεί να του δώσει την ώθηση που χρειάζεται ο ίδιος για να γίνει και πάλι κομβικός στην ομάδα

Έχει πετύχει πολλά και σημαντικά γκολ. Γκολ που έδωσαν νίκες, προκρίσεις, γέμισαν με χαρά τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Γιώργος Μασούρας είναι σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα.

Το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη, δεν είναι ένα ακόμα που έδωσε νίκη. Είναι πιο σημαντικό. Μόλις μπήκε στο ματς και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά.

Ξέσπασε. Πανηγύρισε έξαλλα. Αρχικά με τον κόσμο και στη συνέχεια με τους συμπαίκτες του. Το έψαχνε καιρό αυτό το γκολ ο 29χρονος μεσοεπιθετικός. Το πρώτο μισό της ποδοσφαιρικής χρονιάς, δεν εξελίχθηκε όπως και ο ίδιος θα περίμενε. Μόλις τέσσερα γκολ έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις και σε 27 συνολικά παιχνίδια.

Ένα στις 25 Αυγούστου, κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού και τρία στο πρωτάθλημα. Το πρώτο ήταν εκπληκτικό, κόντρα στον Άρη στην ήττα του πρώτου γύρου (18 Σεπτεμβρίου) και από τότε πέρασε καιρός για να βρει δίχτυα.

Δέκα συμμετοχές μετρούσε χωρίς τέρμα. Οκτώ στο πρωτάθλημα και δύο στην Ευρώπη. Το ρόδι έσπασε μετά από 100 μέρες. Αυτό συνέβη στο 5-0 με τον Αστέρα Τρίπολης, όταν πάλι μπήκε από το πάγκο και σημείωσε το πέμπτο γκολ.

Η αφλογιστία του Μασούρα σε συνδυασμό και με άσχημες εμφανίσεις, οδήγησαν τον Μίτσελ να αλλάξει σύστημα και ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχασε την θέση του στο αρχικό σχήμα. Παρά το γεγονός αυτό, ο Μασούρας, ήταν, είναι και θα είναι βασικό γρανάζι της «ερυθρόλευκης μηχανής».

Και στο δεύτερο μισό της σεζόν, εκεί που κρίνονται όλα, ο Μασούρας μπορεί να προσφέρει τις συνηθισμένες του για αυτόν λύσεις. Κόντρα στον Άρη έγινε η αρχή με γκολ νίκης. Μπορεί και η συνέχεια να είναι ανάλογη. Άλλωστε και ο Μίτσελ στις δηλώσεις του μετά το τέλος του Κυριακάτικου αγώνα, είπε: «Χαίρομαι γι’ αυτόν γιατί δουλεύει πολύ και δεν είχε τύχη».

Φυσικά και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα γκίνιας, ήταν ο επαναληπτικός του Κυπέλλου με τον Ατρό,μητο, όταν άγγιξε τρεις φορές το γκολ και σε όλες του είπε «όχι» ο Γιαννιώτης.

Πριν μερικές μέρες σας είχα γράψει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει ένα ένα τα παιχνίδια και να πάει με νίκες μέχρι τη Τούμπα. Οι πειραιώτες, χτίζουν σερί. Έφτασαν τα τέσσερα συνεχόμενα τρίποντα και θέλουν άλλα δύο για να πάνε με έξι σερί στην έδρα του ΠΑΟΚ. Οι νίκες φτιάχνουν ψυχολογία και δημιουργούν άγχος στους αντιπάλους. Εδώ ο Ολυμπιακός ήταν 10 βαθμούς πίσω και όλοι με αυτόν ασχολούνται. Που να μειωθεί η διαφορά ακόμα περισσότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ