Η Κυριακή μετά το 9-2 του Μίτσελ στον Γιοβάνοβιτς

Η Κυριακή μετά το 9-2 του Μίτσελ στον Γιοβάνοβιτς

Η διαχείριση Μίτσελ και η διαχείριση Γιοβάνοβιτς αναδεικνύουν μια Super League διαφορά που… προκαλεί

Σε κρίσιμη Super League στροφή αύριο βράδυ και ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς που προηγείται στην βαθμολογική κούρσα και ο Ολυμπιακός του Μίτσελ που καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει δριμύτερος. ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για τους Πράσινους. Ατρόμητος στο Περιστέρι για τους Ερυθρόλευκους.

Και ενώ πολύ λογικά σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να περιμένεις; Δεν γίνεται να μην παρατηρήσεις μια «ποιοτική» διαφορά που αλλάζει τον συντελεστή δυσκολίας στο έργο των δύο προπονητών. Βλέπετε αυτά τα ματς είναι τα τρίτα σε μια εβδομάδα και για τους δύο. Και η διαχείριση των προηγούμενων ήδη σχημάτισαν δύο διαφορετικές ιστορίες.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννενα για το πρωτάθλημα που κρίθηκε από μια ακόμη υπόδειξη πέναλτι στο 90΄+5΄. Ακολούθησε η αποστολή στη Τούμπα και η 0-2 ήττα από τον ΠΑΟΚ που ήδη σχημάτισε δεδικασμένο με θέα στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Ο Ολυμπιακός είχε ένα «ζευγάρι» ματς με αντίπαλο τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Οι δύο καρμπόν 1-0 νίκες του είναι ήδη γνωστές και συγκεκριμένες.

Διαβάστε επίσης: ΕΠΟ: Χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις ρεβάνς Κυπέλλου

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έρχεται από δύο ταξίδια σε Γιάννενα και Θεσσαλονίκη και επί της ουσίας από τρεις προπονήσεις σε αυτό το διάστημα. Ο Ολυμπιακός δεν έφυγε από το Φάληρο και αύριο απλά ταξιδεύει… πέρα από το ποτάμι. Καμία επιβάρυνση λοιπόν. Και μάλλον… με πέντε προπονήσεις αν σκεφτεί κανείς την διαχείριση που επέλεξε ο προπονητής του. Διότι ο Μίτσελ την Τετάρτη άλλαξε 9 βασικούς από τους 11 που εμπιστεύτηκε την Κυριακή (εξαίρεση οι Ντόι και Χουάνγκ) και στη διαχείριση με το ρολόι πέρα από τους δύο συγκεκριμένους δεν επιβάρυνε κανέναν ποδοσφαιριστή του ρόστερ με συμμετοχή μεγαλύτερη των 120΄. Ο Ροντινέι (119΄) και ο Χάμες (104΄) ήταν οι επόμενοι στη σχετική λίστα μιας εβδομάδας που και οι αρχάριοι γνωρίζουν πια πως στο τρίτο παιχνίδι δημιουργεί σημαντικό έλλειμμα δυνάμεων. Για να το καταφέρει αυτό ο Ισπανός χρησιμοποίησε συνολικά 20 ποδοσφαιριστές σε αυτά τα δύο παιχνίδια.

Ο Γιοβάνοβιτς πάλι χρησιμοποίησε συνολικά 17 αλλά τους ίδιους 9 βασικούς σε Γιάννενα και Τούμπα (άλλαξε μόνο τερματοφύλακα και τον Βέρμπιτς με τον Τσέριν).Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός αυτή την εβδομάδα έχει ήδη 9 ποδοσφαιριστές με μίνιμουμ συμμετοχής τρία ημίχρονα (135΄) εκ των οποίων οι Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Βαγιαννίδης δεν έχασαν δευτερόλεπτο, ο Παλάσιος έπαιξε 171΄, ο Ρούμπεν 164΄, ο Ιωαννίδης160΄, ο Χουάνκαρ 155΄ κλπ. Στην παρέα υπάρχει και ο 10ος Βέρμπιτς με114΄, πίσω από Κουρμπέλη και Μπερνάρ (136΄).  Στο ποδόσφαιρο του2023 βεβαίως υπάρχουν μετρήσεις, υπάρχουν… εξισώσεις που αν μη τι άλλο «οδηγούν» τους προπονητές στις επιλογές τους σε τέτοιες εβδομάδες.

Η χρήση του Σέρβου όμως όσο καλά γυμνασμένη και αν είναι η ομάδα του μοιάζει προκαταβολικά με μεγάλο ρίσκο στο οποίο η ευθύνη του μεγαλώνει αν σκεφτεί κανείς και τα υπόλοιπα: Ότι ο ίδιος έχει κάνει πολύ δύσκολη τη μεταγραφική ενίσχυση. Και μιας και…διάφοροι προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν υπενθυμίζοντας ότι η αγορά του Γενάρη είναι πιο δύσκολη από την καλοκαιρινή και ότι δεν θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει πιο γρήγορα σε αυτή την ιστορία; Μια ματιά στο ημερολόγιο κρύβει όλες τις απαντήσεις. Έχουν περάσει 2 μήνες και κάτι από την έναρξη της χειμερινής διακοπής.

VOLLEY LEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΠΑΟΚ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα τον Ροντινέι τον έφερε στον Ρέντη είκοσι μέρες πριν αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως ο Γιοβάνοβιτς κάνει καλή δουλειά στον Παναθηναϊκό και ότι η πρόοδος της ομάδας του περνά από αυτό το… τούνελ. Δεν μπορεί να αμφιβάλλει όμως και ότι πλέον έχει δημιουργήσει μόνος του τον πιο μεγάλο… αντίπαλο του.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Ούγγρος χαφ, ο Κλάινχαισλερ, έμεινε εκτός πέφτοντας θύμα μιας ίωσης. Κάποιοι θα πουν ατυχία. Είναι όμως πιθανότατα οι… ίδιοι που λένε και για τη μεταγραφική δυσκολία του Γενάρη. Όλα αυτά μπορεί να συμβούν στις ομάδες ανά πάσα στιγμή… Το θέμα είναι τι κάνουν για να μην συναντηθούν μαζί του. Και για να είμαστε δίκαιοι: Έτσι όπως είναι η σεζόν πιο μεγάλη ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός μια πορεία στο κύπελλο από τον Παναθηναϊκό. Ο Μίτσελ όμως την Τετάρτη τόλμησε αυτό που ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε. Και ο Ισπανός τα εγκώμια που ο ακούει ο Σέρβος δεν τα…έχει φανταστεί στις δύο θητείες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ