ΕΠΟ: Χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις ρεβάνς Κυπέλλου

ΕΠΟ: Χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις ρεβάνς Κυπέλλου

Το χοντρό παρασκήνιο πίσω από τις ρεβάνς Κυπέλλου και το χατίρι της ΕΠΟ σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ - Ριγμένος για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός

«Πρόεδρος όλων των ομάδων» είπε ο Τάκης Μπαλτάκος πως θέλει να γίνει στην ΕΠΟ. Από ότι φαίνεται όμως άλλο τι λέμε και άλλο τι κάνουμε. Η.. κατανομή των αγώνων ρεβάνς του Κυπέλλου και η κατάρτιση του προγράμματος που έρχεται μεσοβδόμαδα τα λέει όλα. Για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ που είναι μακράν οι πιο ευνοημένοι αλλά και για τον Ολυμπιακό που για πολλοστή φορά είναι «ριγμένος». Για να το θέσουμε κομψά; Σε όλους έκαναν τα χατίρια εκτός από την ομάδα του Μίτσελ.

Και για να το πιάσουμε από την… ανάποδη; Ήδη από χθες είναι γνωστό ότι το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ της ρεβάνς κυπέλλου πήγε Πέμπτη αντί για Τετάρτη, ενώ το Άρης-Ολυμπιακός έμεινε Τετάρτη. Μια εξέλιξη που είχε αντίκρισμα και στο καλεντάρι της Super League καθώς κάπως έτσι μετατέθηκε και το Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός που ενώ ήταν προγραμματισμένο για τις 29/1 πήγε στις 30/1. Άρα μια ημέρα παραπάνω ξεκούραση για τον Παναθηναϊκό σε μια καθοριστική εβδομάδα για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Διαβάστε επίσης: Το άγνωστο δράμα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι

Πως προέκυψε αυτή η ιστορία; Τυπικά από την τηλεόραση καθώς το κανάλι που έχει τα δικαιώματα του κυπέλλου (Cosmote) ήθελε να μη γίνουν την ίδια ημέρα τα δύο σημαντικά παιχνίδια. Γιατί; Καθαρά για εμπορικούς λόγους. Άλλωστε μιλάμε για μια διοργάνωση που οι αναμετρήσεις μπορεί να έχουν παράταση και πέναλτι άρα να πέσει η μια πάνω στην άλλη.

Ουσιαστικά; Από την επιθυμία Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν Πέμπτη για να έχουν μία ημέρα παραπάνω προετοιμασίας γνωρίζοντας εξ αρχής ότι η αμέσως επόμενη αγωνιστική τους υποχρέωση θα ήταν Δευτέρα (ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός). Οι γηπεδούχοι βολεύτηκαν μια χαρά από τη στιγμή που πήγε Δευτέρα και το δικό τους ματς στην Τρίπολη. Μοιάζει μικρό πλεονέκτημα αλλά είναι τεράστιο να έχεις μια παραπάνω μέρα ειδικά αυτόν τον καιρό που τα ματς είναι διαδοχικά. Μια μέρα «ξεκούρασης» ή μια μέρα αποκατάστασης μπορεί να είναι δώρο ειδικά για το μικρό ρόστερ του Παναθηναϊκού. Μιας ομάδας που πάει με 14-15 παίκτες.

Για το Άρης-Ολυμπιακός τώρα: Οι γηπεδούχοι παίζουν σήμερα με τον Βόλο άρα έχουν πλεονέκτημα μιας μέρας ήδη από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός παίζει αύριο βράδυ στο Περιστέρι για το πρωτάθλημα. Ήθελαν λοιπόν να μείνει ίδιο το καλεντάρι. Τι θα ήθελαν οι Ερυθρόλευκοι; Να γίνει το ματς κυπέλλου Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη ώστε να έχουν και εκείνοι μια μέρα παραπάνω. Προτιμούσαν, δηλαδή, το Κυριακή-Πέμπτη-Κυριακή, παρά το Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή (ΟΦΗ εντός).

Τι επέλεξε η ΕΠΟ του προέδρου όλων των ομάδων Τάκη Μπαλτάκου; Τα είπαμε. Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην κοροϊδευόμαστε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ