Ένα βαθμό πιο κοντά, δύο βήματα πιο μακριά…

Ένα βαθμό πιο κοντά, δύο βήματα πιο μακριά…

Ο Ολυμπιακός κάλυψε τη μισή διαφορά. Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβει και γιατί δεν έχει καλύψει και την υπόλοιπη. Όπως και ότι οι ευκαιρίες δεν είναι ατελείωτες…

Επτά ψυχές έχουν μόνο οι γάτες. Καλά θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ο Μίτσελ να το θυμηθούν κάποια στιγμή.

Διότι μπορεί (και) απόψε να μην… κάηκαν, στη Κυριακή που πήρε για τα καλά φωτιά ο βαθμολογικός πίνακας της Super League. Σπατάλησαν όμως μια ακόμη ευκαιρία. Ίσως στην πιο ακατάλληλη στιγμή.

Και έστω και αν υπάρχει άλλο τόσο πρωτάθλημα μπροστά; Θα πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουν ότι οι ευκαιρίες δεν μπορεί και δεν είναι ατελείωτες.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο παίκτης που ζήτησε ο Ράντονιτς

Φυσικά θέλει ψυχραιμία. Ο Ολυμπιακός μέσα Νοέμβρη ήταν στο -12, παραδομένος στη μοίρα του. Δυόμισι μήνες μετά είναι στο -6. Δεν του το χάρισε κανείς. Το πάλεψε και το κέρδισε. Έδειξε βελτίωση. Έδειξε υπομονή. Έλυσε μια σειρά από προβλήματα.

Πριν ήταν εκτροχιασμένος. Πλέον είναι μέσα σε μια μάχη που όπως φαίνεται θα κριθεί οριστικά στα playoffs. Ακόμη και η ισοπαλία στο Περιστέρι συνέβαλλε στο ψαλίδισμα της διαφοράς. Το -7 έγινε -6.

Αυτή τη στιγμή όμως είναι 4ος σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ. Όχι γιατί ο Ατρόμητος τον ισοφάρισε, αλλά γιατί αγωνίστηκε σαν 4ος απέναντι σε έναν αντίπαλο λίγε εβδομάδες πριν στο Περιστέρι τιμώρησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και τον Δικέφαλο του Βορρά στην άτσαλη διαχείριση του 1-0.

Ναι, θα μπορούσε στο τέλος ο Χάμες να αρπάξει το τρίποντο και στις ίδιες αράδες να κουβεντιάζουμε για νίκη επαγγελματική. Θα μπορούσαν όμως και οι Περιστεριώτες να κάνουν το ίδιο και μάλιστα νωρίτερα. Ο Ατρόμητος που απείλησε με κάθε πιθανό τροπο σε ένα ματς που τελικά το δικαιότερο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία.

Ακόμη και δοκάρι είχαν με γυριστή κεφαλιά από πλάγιο άουτ (!) πριν με μια κάθετη πάσα των 40-45 μέτρων σκοράρουν σε έναν αντίπαλο που προηγούνταν αλλά επέμενε να αντιμετωπίζει την βραδιά με τρόπο υπερφίαλο.

Τον ίδιο που από το 70΄ και πέρα έπαιξε κάτι σε 4-1-5 με τον Χάμες πίσω από τον Μπιέλ που ήταν πίσω από τον Ελ Αραμπί! Γιατί; Διότι δέκα λεπτά πριν δεν μπήκε στην αυτονόητη διαχείριση ενός αποτελέσματος που κρατούσε στα χέρια του. Ένα δεκάρι έξω, ένας κεντρικός χαφ σαν τον Σαμασέκου μέσα.

Δεν προηγήθηκε με 2-0 ο Ολυμπιακός όπως στα Γιάννενα. Το σοκ όμως που του προέκυψε είναι ανάλογο. Ειδικά σε ένα βράδυ με το «πρέπει» να αναβοσβήνει έπειτα από το 3-0 του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

Ήταν μόνο ο Μίτσελ; Προφανώς όχι. Στη Νίκαια ο Ματίας Αλμέιδα κάπου στο 62΄χάνοντας με 1-0 αποφάσισε να αποσύρει τον σέντερ φορ Φαν Βέερτ για τον δημιουργό Πάουλο Φερνάντες. Λάθος ερασιτεχνικό σε ένα σημείο που η ομάδα του προσπαθούσε να βάλει τον αντίπαλο στην περιοχή του.

Λάθος όχι για να υπογράφεις συμβόλαιο ως το… 2028 αλλά για να το χάσεις «διπλό» αν είναι τάβλι.

Το γύρισε όμως ο Αργεντινός θυμίζοντας τη ρέντα του Παναθηναϊκού ως τα μισά του δρόμου καθώς και ότι αυτά στο ποδόσφαιρο είναι πάντα δανεικά. Και βέβαια με έναν τρόπο σε μια συγκυρία που θυμηθήκαμε τι σημαίνει «κορυφαίοι Έλληνες διαιτητές» στο γήπεδο αλλά και στο VAR. Ο Μπένετ όμως έχει πιει το αμίλητο νερό. Και έτσι θα το πάει ως το τέλος.

Στη Λεωφόρο πάλι, οι Πράσινοι είδαν τον συνεπή και μετρημένο Γιοβάνοβιτς να προσπαθεί να σκίσει με τα δύο χέρια το manual των προπονητών. Δύο ταξίδια και τρία παιχνίδια σε μια εβδομάδα με τους ίδιους ακριβώς 12-13 ποδοσφαιριστές, ούτε στις κονσόλες τύπου Play Station στο ποδόσφαιρο που παίζεται πλέον με 16.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ευχαρίστησε στο φινάλε τους ποδοσφαιριστές του για τη δεύτερη σερί νίκη. Η ικανότητα του σε ατάκες χωρούσε ένα «ευχαριστώ» και προς τον Σέρβο συνάδελφο του.

Ο Παναθηναϊκός βεβαίως είναι ακόμη στην κορυφή του πίνακα. Έπαψε όμως οριστικά να λογίζεται και σαν φαβορί. Το έχασε αυτό το προνόμιο. Και μάλιστα με τρόπο που πλέον δεν του επιτρέπει πει το παραμικρό. Θα κοιμηθεί όπως έστρωσε…

Ακολουθεί μια παρτίδα για τέσσερις λοιπόν και όποιος αντέξει. Έρχονται αμέτρητα ματς ανάμεσα τους ως το φινάλε με την απόσταση να είναι μάξιμουμ στις δύο νίκες μακριά.

Ο Ολυμπιακός ας πούμε έχει 3 με τον Παναθηναϊκό, 3 με την ΑΕΚ, 3 με τον ΠΑΟΚ, 2 με τον Άρη σε περιβάλλον Super League. Ποιος Ολυμπιακός όμως; Αυτός που προσπαθεί να αλλάξει τη μοίρα του ή εκείνος που σε Γιάννενα και Περιστέρι έδειξε συμβιβασμένος με κάτι που δεν αλλάζει; Ιδού η απορία.

Στο μεταξύ το μεταγραφικό παράθυρο είναι ακόμη ανοιχτό. Για όλους. Και για εκείνους που δεδομένα χρειάζονται ενίσχυση. Και για τους άλλους που δεν θέλουν να το παραδεχθούν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ