Ολυμπιακός: Πάθος, πίεση, ευκαιρίες

Ολυμπιακός: Πάθος, πίεση, ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΟΦΗ, πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση. Η συνέχεια όμως, θέλει μεγαλύτερη συγκέντρωση…

Την καλύτερή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και το διάστημα 30’ – 80’, ήταν απολαυστικό. Όχι μόνο γιατί οι πρωταθλητές γύρισαν το εις βάρος τους 0-1, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στην επιτυχία.

Είδαμε σε αυτά τα πενήντα λεπτά, έναν Ολυμπιακό να «πνίγει» τον αντίπαλο, να πιέζει συνεχώς, να δημιουργεί αρκετές μεγάλες ευκαιρίες και να βγάζουν οι παίκτες, επιτέλους, πάθος.

Διαβάστε επίσης: Όλα στραβά και ανάποδα στον Παναθηναϊκό: Μεταγραφικός στόχος καταλήγει στη Βραζιλία

Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και τη γκίνια του Μπιέλ και την μεγάλη εμφάνιση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Μπαρδά, ο οποίος πραγματοποίησε αποκρούσεις για… DVD.

Η νίκη επί του ΟΦΗ ήρθε, γιατί βγήκαν μπροστά οι προσωπικότητες που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας. Ο Χάμες ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ. Ο Κολομβιανός σταρ, που όπως σας έχω γράψει αρκετές φορές, δεν έχει να αποδείξει κάτι «σκύλιασε» για το τρίποντο.

Εκτός από τον εξαιρετικό τρόπο με τον οποίο έχτιζε τις επιθέσεις, τον είδαμε να κάνει τάκλιν, να τρέχει να πάρει την μπάλα για να εκτελέσει γρήγορα κόρνερ και να εκτελεί και πλάγιο!

Για μένα ήταν η πιο γεμάτη εμφάνιση του Χάμες, ο οποίος φυσικά και μπορεί να ηγηθεί της μεγάλης αντεπίθεσης της ομάδας. Άξιος συμπαραστάτης του, ένας άλλος παίκτης που έχει καταπιεί αμέτρητα χιλιόμετρα στο γήπεδα. Ο Εμβιλά έκανε κτήμα του την μεσαία γραμμή και αυτός ήταν που ξεκλείδωσε την άμυνα των Κρητικών, μιας και τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί στη φάση του 2-1. Έκανε ένα τεράστιο λάθος, που έδωσε… ασίστ σε αντίπαλο, αλλά ευτυχώς «καθάρισε» ο Πασχαλάκης, για τον οποίο θα τα πούμε σε λίγο.

Ο Μαροκινός από την πλευρά, σκόραρε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι. Έδωσε τη νίκη με τον Άρη, έκανε το ίδιο και κόντρα στον ΟΦΗ. Στόχος να τριτώσει το.. καλό στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Δεν γίνεται να μην σταθούμε στον Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος αποκτήθηκε στα τέλη του χρόνου, προσαρμόστηκε για πλάκα και ο Ολυμπιακός απέκτησε επιτέλους δεξί μπακ που μπορεί να βοηθήσει στο επιθετικό κομμάτι. Ειλικρινά δεν ξέρω, πόσες φορές ανέβηκε για να βοηθήσει την ομάδα για να πετύχει γκολ.

Θα κλείσω με τον Πασχαλάκη. Σε ένα ματς που απειλήθηκε ελάχιστα (στη φάση του 0-1 δεν φέρει ευθύνη) και ήταν «κρύος» είπε «όχι» σε δύο τετ α τετ των φιλοξενούμενων και κράτησε το 2-1.

Και εδώ είναι το κομμάτι που πρέπει επιτέλους να βελτιώσει η ομάδα. Δεν γίνεται σε κάθε σχεδόν παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» να τρώνε γκολ ή φάσεις με πανομοιότυπο τρόπο. Βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, ή λάθη που δεν επιτρέπονται για την αξία των ποδοσφαιριστών.

Η συνέχεια του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη. Ακολουθούν δύο κολλητά εκτός έδρας ντέρμπι. Ένα στην Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ και ένα με την ΑΕΚ για το Κύπελλο. Σε αυτά τα ματς, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να πάνε 100% συγκεντρωμένοι. Γιατί αν υποπέσουν πάλι σε παιδικά λάθη, δύσκολα δεν θα το πληρώσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ