Ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε την πόρτα του «φρενοκομείου»…

Ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε την πόρτα του «φρενοκομείου»…

Τώρα που ο επίδοξος πρωταθλητής... μελαγχόλησε θα φανεί ποιος από τους άλλους τρεις θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση.

Εδώ σας θέλω τώρα; Ποιος μπορεί να κάνει μία ασφαλή πρόβλεψη για το τι θα συμβεί στην πορεία του πρωταθλήματος; Θα μπορέσει άραγε ο Παναθηναϊκός να βάλει φρένο στην κατηφόρα του Γενάρη; Υπάρχουν ψυχολογικά και αγωνιστικά αποθέματα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ή το πηγάδι στο οποίο φαίνεται να έχει πέσει δεν έχει πάτο;

Το φοβερό βολέ του Μπαρτολο έσκασε σαν κορσέ στο πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Τον βύθισε σε βαριά μελαγχολία. Εγινε ο Αστέρας η αιτία για να πανηγυρίζουν η ΑΕΚ πρώτη και στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης: «Στο κόλπο και ο Ολυμπιακός για Μπονατσόλι»

Τώρα το πρωτάθλημα μετατράπηκε σε υπόθεση για τέσσερις. Τρεις είναι που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και ένας είναι που επιβάλλεται να ανασκουμπωθεί και να επαναλάβει τα κατορθώματα του πρώτου γύρου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, ο υποτίθεται πιο έμπειρος και καταρτισμένος παίκτης του, ο παίκτης που έφαγε τα ποδοσφαιρικά του νιάτα στο γήπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης πήρε στο λαιμό του στην ομάδα του.

Η δική του απερισκεψία ήταν που γκρέμισε τους πράσινους από την κορυφή. Συνέβη όμως κάτι που στο ποδόσφαιρο δεν αποτελεί σπάνια περίσκεψη περίπτωση. Οι λεπτομέρειες στον πρώτο γύρο συνωμοτούσαν υπέρ του Παναθηναϊκού. Τώρα συνωμότησαν εναντίον του.

Ο κεραυνός του Μπαρτολο δημιούργησε νέα δεδομένα. Η ΑΕΚ πέρασε πρώτη με δύο βαθμούς διαφορά και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό τον Ολυμπιακό απέχουν τώρα από την κορυφή πέντε βαθμούς αντί για εφτά. Περίπλοκη κατάσταση. Η ΑΕΚ έρχεται με φόρα μέσα στο γήπεδο της και με τα καλύτερα στατιστικά. Μοιάζει μέχρι στιγμής ανίκητη και δεν την… προβληματίζουν τα σφυρίγματα των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ μετά από μία περίοδο εσωστρέφειας και σχεδόν παραίτησης βρήκε βηματισμό και δείχνει ικανός να το πάει μέχρι τέλους. Και Ολυμπιακός; Εδώ το πράγμα δεν μπορεί να απαντηθεί με λίγες λέξεις.

Ο Μίτσελ έχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά του για να αντιστοιχίσει την ποιότητα των παικτών του με την αγωνιστική τους εικόνα μέσα στο γήπεδο. Αν το είχε ήδη καταφέρει οι ερυθρόλευκοι θα φάνταζαν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επειδή τα ντέρμπι έρχονται το ένα μετά το άλλο και χρόνος δεν υπάρχει ό,τι έχει να κάνει ο τεχνικός του Ολυμπιακού πρέπει να το κάνει εδώ και τώρα.

Για να το πετύχει έχει να ποντάρει στον Ραμόν με την ελπίδα αυτός να του προκύψει Ροντινει και στον Κανος με την ελπίδα αυτός να μπορεί να σηκώσει το βάρος της συμμετοχής του στην ενδεκάδα ως κλασικός εξτρέμ. Ολα αυτά πρέπει να γίνουν γρήγορα ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού και να τον κάνουν μία ομάδα που θα μπορεί να απλώνει το παιχνίδι της ώστε να μην τα περιμένει όλα από τον άξονα.

Τα μηνύματα που έστειλε η εμφάνιση κόντρα στον ΟΦΗ ήταν αισιόδοξα. Η αναμφισβήτητη ποιότητα ήρθε κι έδεσε με ένα πάθος και μία διάθεση που δεν είχαν το προηγούμενο τους φέτος με εξαίρεση το ντέρμπι στη Λεωφόρο. Τώρα που Αστέρας με τη νίκη του επί του Παναθηναϊκού άνοιξε την πόρτα, πέρασαν το κατώφλι της τέσσερις διεκδικητές του τίτλου με πάνω-κάτω τις ίδιες πιθανότητες. Ας κάνουμε όμως μία υπόθεση εργασίας και να κλείσουμε με αυτή.

Από τις τέσσερις ομάδες ποια είναι αυτή που έχει περιθώρια να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση της; Προφανώς αυτή που δεν έχει ακόμα αντιστοιχίσει την ποιότητα της σαν ομάδα με την ποιότητα των παικτών που έχει στο ρόστερ της. Μέχρι την Κυριακή που θα ανέβει στην Τούμπα, έχει περιθώρια να το πετύχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ