Άρης: Το μόνο «ηλεκτροσόκ» που μπορούσε να γίνει

Άρης: Το μόνο «ηλεκτροσόκ» που μπορούσε να γίνει

Η τραγική εικόνα του Άρη στο χθεσινό (4/2) ματς με τον Ιωνικό «φώναζε» ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ενώ ο Πάρντιου μπορεί να μην είχε όλη την ευθύνη, έφερε, όμως, σημαντικό μέρος της, ενώ δεν έδειξε ότι μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του.

Ο Άλαν Πάρντιου αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Άρη, καθώς μόνο τα τυπικά απομένουν για τη λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Εξέλιξη που «στριφογύριζε» είναι η αλήθεια στο μυαλό τόσο του Άγγλου τεχνικού, όσο και των ανθρώπων του Άρη το τελευταίο χρονικό διάστημα, η χθεσινή (4/2) ήττα από τον Ιωνικό, όμως, επιτάχυνε τις εξελίξεις.

Η τραγική εμφάνιση του Άρη στη Νίκαια, έδειξε ότι χρειάζεται επειγόντως ένα «ηλεκτροσόκ», για να σώσει τον μοναδικό στόχο που του έχει απομείνει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: Τα «φώτα» στην Τούμπα

Ένας Άρης ασύνδετος, νωθρός. Αδύναμος να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, απέναντι στην -μέχρι χθες- τελευταία ομάδα της βαθμολογίας. Από κάποιο σημείο και μετά, έχουν στερέψει οι επικλήσεις περί ατυχίας. Είναι και θέμα ικανότητας.

Το δεδομένο είναι ότι άπαντες έχουν την ευθύνη για το ότι ο Άρης έφτασε να χάσει από τον Ιωνικό και κυρίως το ότι έμοιαζε αδύναμος να αντιδράσει. Από τη διοίκηση και τον Θόδωρο Καρυπίδη, τον Πάρντιου και φυσικά τους ποδοσφαιριστές. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, όμως, το μοναδικό «ηλεκτροσόκ» που μπορεί να γίνει, είναι η αλλαγή προπονητή.

Παράλληλα, θα πρέπει και η διοίκηση και ο ιδιοκτήτης να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη, κάνοντας από τώρα προεργασία, για τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είναι κρίμα να αδικούν τις προσπάθειες που έχουν κάνει και τα χρήματα που έχουν ξοδέψει. Ότι ο Πάρντιου δεν πέτυχε στον Άρη, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός προπονητής.

Σημαίνει, όμως, ότι δεν έχει πιάσει το σφυγμό της ομάδας, είναι διαφορετικής νοοτροπίας και δεν μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες του. Όταν, λοιπόν, δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν μπορεί ούτε να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Με προβλήματα και δυσκολίες, φυσικά, με ατυχία και στη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, με τον τραυματισμό του Ντουκουρέ. Ήταν, όμως, και η ομάδα έπαιρνε μέρος στο τελευταίο χρονικό διάστημα σε ένα πείραμα. Χωρίς μια σταθερή ενδεκάδα, με αλχημείες. Δεν ξέρω, επίσης, αν υπό την πίεση του αποτελέσματος, φοβήθηκε να χρησιμοποιήσει κάποιον από τους νεαρούς παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Άρης.

Είπαμε, φυσικά και δεν φέρει όλη την ευθύνη, ούτε καν το μεγαλύτερο μέρος της, ο Πάρντιου. Ούτε φταίει για το ότι παίκτες του χάνουν τα… άχαστα. Έχει, όμως, μερίδιο ευθύνης για το σύνολο που παρουσιάζει η ομάδα, από το αγωνιστικό έως και το ψυχολογικό κομμάτι της. Για το ότι δεν μπορεί να την εμπνεύσει.

Ο Άρης βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, σε αναζήτηση προπονητή. Με τον Τόλη Τερζή να είναι αυτός που, όπως όλα δείχνουν, θα καθίσει στον πάγκο του Άρη στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ως υπηρεσιακός. Ένα ντέρμπι, που έρχεται, ίσως, την κατάλληλη στιγμή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ