Το πρωτάθλημα της… μεζούρας

Το πρωτάθλημα της… μεζούρας

Η 21η αγωνιστική της Super League δεν μας έκανε σοφότερους. Χάρισε όμως νέο... moto στη διοργάνωση

H εικοστή-πρώτη στροφή του πρωταθλήματος ανήκει στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Ήταν δική του από την προαναγγελία κιόλας από τη στιγμή που επέστρεφε στην Τούμπα για πρώτη φορά με τα γάντια του Ολυμπιακού.

Παράμεινε έτσι και έπειτα από το φινάλε του ντέρμπι καθώς την έκβαση του, την επηρέασε όσο κανείς. Όχι μόνο για τις τρεις-τέσσερις καλές επεμβάσεις του, αλλά και για την αύρα του. Για τον αέρα του, σε ένα γήπεδο που η πενταετής σχέση του με τον ΠΑΟΚ πέρασε από σαράντα κύματα. Δεν τους… είδε!

Δικαιότατη η μοιρασιά σε μια παρτίδα που επί της ουσίας κράτησε ένα ημίχρονο –το πρώτο-. Εκεί εξάντλησε ο Δικέφαλος την πίεση ψηλά και την ιδέα του να «σημαδεύει» την πλευρά που «ντούμπλαρε» ο Μπιελ τα ερυθρόλευκα μαρκαρίσματα.

Εκεί σπατάλησε και ο Ολυμπιακός τις τρεις-τέσσερις ευκαιρίες που του έδωσε το transition. Ήταν καταπληκτικός για ένα ακόμη βράδυ ο Γιαν Εμβιλά. Ο πρωταθλητής όμως από τον Γάλλο και μπροστά δεν είχε έστω έναν ποδοσφαιριστή που του έδωσε το «παραπάνω». Και αυτά τα ματς θέλουν «παραπάνω» για να τα κάνεις δικά σου.

Φυσικά στο φινάλε ο καθένας έλεγε τα δικά του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ας πούμε ένιωσε πως είδε την ομάδα του να κάνει «μικρό» τον Ολυμπιακό και ότι τέλος πάντων είναι κρίμα που αυτή η συνθήκη δεν συνδυάστηκε με νίκη. Ο πάντα μετρημένος Σωκράτης πάλι, υπενθύμισε στον Ρουμάνο ότι μιλά για την ομάδα που έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα στη σειρά και ότι το φετινό έχει ακόμη πολύ δρόμο.

Το νέο μότο της Super League

Δεν συμφώνησαν αλλά τουλάχιστον εκείνοι μίλησαν για ποδόσφαιρο. Στο Περιστέρι ο καθένας έλεγε τα δικά του για μια μεζούρα και για ένα οριζόντιο δοκάρι ως ότου ο Γιώργος Σπανός με δύο κουβέντες να φέρει την ιστορία-παρωδία στην πραγματική της διάσταση: «Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον κύριο Μελισσανίδη. Του είπα ελάτε να παίξουμε το παιχνίδι. Μου είπε πως πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι για να πάρει το πρωτάθλημα. Πρέπει να περάσει από το Περιστέρι για να πάρει το πρωτάθλημα» εξήγησε.

«Ο απώτερος σκοπός της ΑΕΚ ήταν να μην παίξει και πίεσαν τον διαιτητή προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε βάζοντας τελεία και παύλα σε μια υπόθεση που προφανώς μόλις χάρισε το νέο μότο της Super League: Το πρωτάθλημα της… μεζούρας.

Την τελική απόφαση για τη μοίρα αυτής ιστορίας που σίγουρα διαφήμισε ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο (έχουμε περάσει άλλωστε και από moto «το πρωτάθλημα της… κουμπούρας») καλείται να την πάρει ο αθλητικός δικαστής. Χθες απλά μάθαμε ότι η ΑΕΚ που προ τριετίας με ανακοίνωση της δεσμεύονταν πως δεν θα επιδιώξει ποτέ να κατακτήσει βαθμούς έξω από το γήπεδο απλά έλεγε λόγια που δεν τα εννοούσε.
Τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σπανός δεν διαψεύστηκαν άλλωστε από κανέναν…

Στο μεταξύ ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην πρώτη θέση σε ένα απόγευμα που έκανε όσες τελικές δεν μπόρεσε σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο: 18. Με τον Φώτη Ιωαννίδη να δείχνει για μια ακόμη φορά πόσο μεγάλη πρόοδο έχει κάνει μέσα από το project του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι Πράσινοι χθες συμφώνησαν και για την ανανέωση συμβολαίου του Αϊτόρ ως το 2026. Μια χαρά νέα μαζεμένα για του χρόνου.

Φέτος όμως τι γίνεται;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ