Πάντα τον Ολυμπιακό φοβούνται…

Πάντα τον Ολυμπιακό φοβούνται…

Μια μεγάλη νίκη χρειάζεται η ομάδα. Δεν ήρθε στην Τούμπα, αλλά…

Από τα χρόνια του… ρολογιού στο παλιό Καραϊσκάκη, με ενδιαφέρει μόνο ο Ολυμπιακός, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάνω τα στραβά μάτια στα όσα περίεργα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άλλωστε έχω ζήσει τα δύσκολα χρόνια της ομάδας και τις εκπληκτικές αποφάσεις που οδηγούσαν τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν, για παράδειγμα, ξανά ντέρμπι με την ΑΕΚ, έστω και αν κέρδιζαν μέχρι το 84’ με 2-1. Και να χάνουν το ματς στη Ρόδο με 1-0, είκοσι μέρες αργότερα και μαζί και το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό.

Οπότε και τώρα δεν πρόκειται να αλλάξω ρότα και το μπλογκ θα ασχοληθεί με το ματς της Τούμπας. Είχα γράψει πριν από το παιχνίδι ότι ο δρόμος για το νταμπλ έχει 12 ντέρμπι και ο Ολυμπιακός έπρεπε από το πρώτο να στείλει μήνυμα στους αντιπάλους του.

Διαβάστε επίσης: Όταν θέλουν να παίξουν, παίζουν όπως συνέβη στην Αγγλία! (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στην έδρα του ΠΑΟΚ και έπρεπε να κερδίσουν. Δυστυχώς δεν το έκαναν, αφενός γιατί είχαν δύο άσχημα διαστήματα στο ματς και αφετέρου γιατί το δικό τους καλό δεν το εκμεταλλεύθηκαν.

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά και κινδύνεψε στο πρώτο δεκάλεπτο να μείνει πίσω στο σκορ. Αυτό ήταν το πρώτο άσχημο κομμάτι του ματς για τους πειραιώτες. Το δεύτερο ήταν στο τελευταίο μισάωρο, όπου η ομάδα δεν μπόρεσε να απειλήσει, ούτε μία φορά. Και όταν θες να πάρεις πρωτάθλημα, πρέπει να δείχνεις εντελώς διαφορετικό πρόσωπο.

Ο Ολυμπιακός επίσης, δεν εκμεταλλεύθηκε το καλό του διάστημα. Μετά το δεκάλεπτο, βρήκε τα πατήματά του ισορρόπησε το ματς και έγινε απειλητικός με κορυφαία στιγμή το δοκάρι στο σουτ του Χάμες. Οι παίκτες του Μίτσελ, στο σημείο αυτό έπρεπε – κατά τη ταπεινή μου άποψη – να πιέσουν περισσότερο. Υπάρχουν στιγμές μέσα στους αγώνες, όπου η ψυχολογία των παικτών αλλάζει. Και αυτές σε ένα δύσκολο παιχνίδι πρέπει να τις εκμεταλλευθείς και να μην τις αφήσεις να περάσουν.

Το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα χαθεί για τους «ερυθρόλευκους». Μπορεί η ομάδα να βρίσκεται (πιθανότατα, αλλά δε νομίζω ότι θα έχουμε κάποια διαφορετική απόφαση για το Ατρόμητος – ΑΕΚ…) επτά βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και πέντε από τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει να αντιμετωπίσει τις δύο ομάδες από τρεις φορές.

Και εκεί πρέπει να δείξει χαρακτήρα, να επιστρέψει στις νίκες στα ντέρμπι και αν το καταφέρει όλα αλλάζουν. Γιατί όλοι όσοι διεκδικούν το πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό φοβούνται και τον φοβόντουσαν ακόμα και στο -12…

Μια μεγάλη νίκη χρειάζεται και ας είναι και την Πέμπτη για το Κύπελλο.

Υ.Γ. Εξαιρετικός ο Πασχαλάκης στην επιστροφή του στην Τούμπα. Ούτε μάσησε, ούτε επηρεάστηκε και ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση της ομάδας.

Υ.Γ. (1). Ο Χάμες σε κάθε ματς, χαρίζει μερικές στιγμές μαγείας. Αν το δοκάρι ήταν τρία εκατοστά πιο ψηλό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ