Το Σάββατο ήρθε η ώρα να αλλάξει πίστα…

Το Σάββατο ήρθε η ώρα να αλλάξει πίστα…

Το λιγότερο που ζητεί ο κόσμος του Ολυμπιακού το Σάββατο είναι μια εμφάνιση ανάλογη εκείνης του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο…

Όλα καλά με τον Ολυμπιακό, μέχρι την στιγμή που θα παίξει ντέρμπι. Αδύνατον να κάνεις εκτίμηση για την πορεία και τη δυναμικότητα των ερυθρολεύκων μέχρι τώρα χωρίς να πέσεις πάνω σε αυτή την παρατήρηση. Όχι μόνο δεν πήρε ντέρμπι φέτος αλλά με εξαίρεση εκείνο κόντρα στον Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο δεν μπόρεσε να φανεί κυριαρχικός, να επιβληθεί αγωνιστικά του αντίπαλου. Στα δυο τελευταία με την ΑΕΚ στο Φάληρο και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (πολύ δε περισσότερο με την ΑΕΚ για το κύπελλο) οι εμφανίσεις του ήταν κατώτερες των απαιτήσεων.

Να θυμίσω ότι πριν από τα παιχνίδια αυτά είχαν σημειωθεί καλά αποτελέσματα και ενθαρρυντικές εμφανίσεις. Σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται και τώρα η ομάδα του Μίτσελ λίγες μέρες πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μόνο που τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για μέτρια εμφάνιση και αρνητικό αποτέλεσμα. Έχουν έρθει τα πράγματα που μια νίκη τον βάζει δυνατά στο παιχνίδι του τίτλου και σχεδόν αφαιρεί από τους αντίπαλούς του τα βαθμολογικά πλεονεκτήματα.

Ο,τι δεν πέτυχε ο Ολυμπιακός στα ντέρμπι όλη τη χρονιά καλείται να το πετύχει τώρα και μάλιστα όχι μια φορά. Ότι οι ερυθρόλευκοι θα πάνε στο ντέρμπι του Σαββάτου με ελλείψεις δεν αποτελεί είδηση. Συμβαίνει από την αρχή της χρονιάς κι έτσι θα πηγαίνει το πράγμα μέχρι το τέλος. Εστω κι έτσι για την ομάδα του Μίτσελ δεν υπάρχουν περιθώρια για δικαιολογίες. Η αγωνιστική βελτίωση είναι δεδομένη αλλά η καταδικαστική συνήθεια παραμονεύει.

Η ομάδα που δημιούργησε το μύθο της διότι τα κατάφερνε στα κρίσιμα παιχνίδια οφείλει να πιάσει το νήμα από εκεί που το άφησε το καλοκαίρι. Το διατυπώνω διαφορετικά: Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς που πήγε πέρσι την άνοιξη στην Τούμπα, νίκησε τον ΠΑΟΚ και κλείδωσε το πρωτάθλημα ήταν καλύτερη ομάδα από την τωρινή; Η απάντηση είναι αρντη9ική. Η ομάδα τώρα είναι καλύτερη και οφείλει να το δείξει στο γήπεδο. Ο χρόνος συμπυκνώθηκε σε ενενήντα λεπτά.

Παρά τις μεγάλες αστοχίες του καλοκαιριού η βαθμολογική απόσταση καλύφθηκε. Τα λάθη που έγιναν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διορθώθηκαν. Βρέθηκε ισορροπία. Ο Μίτσελ με τα λάθη και τις εξεζητημένες επιλογές του τακτοποίησε την ομάδα του κι αυτό αξίζει να του αναγνωριστεί. Τώρα ήρθε η ώρα ο Ολυμπιακός να αλλάξει πίστα.

Να επανέλθει στο επίπεδο που αντιστοιχεί στην πλειάδα των εξαιρετικών ποδοσφαιριστών που διαθέτει. Να πάρει από αυτούς ό,τι του χρειάζεται για να καθαρίσει το ντέρμπι. Τώρα είναι που θα μετρηθεί το μπόι τους. Το λιγότερο που ζητεί ο κόσμος του Ολυμπιακού το Σάββατο είναι μια εμφάνιση ανάλογη εκείνης του πρώτου γύρου στη Λεωφόρο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ