Άρης: Ο ενεργός ρόλος του Παλικούτσα

Άρης: Ο ενεργός ρόλος του Παλικούτσα

Ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής δεν αρκείται στο να παρατηρεί τα πράγματα στις πρώτες μέρες της παρουσίας του στους κιτρινόμαυρους, αλλά έχει ξεκινήσει και τις παρεμβάσεις, όπως η ομιλία που έκανε στους παίκτες στο Δασυγένειο.

Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα έχει εγκατασταθεί μόνιμα εδώ και μια εβδομάδα, περίπου, στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας και επίσημα τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον Άρη. Ο Κροάτης ήρθε πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αρκείται σε ρόλο παρατηρητή.

Είναι ξεκάθαρο από την αρχή -αυτό, θέλει, τουλάχιστον να δείξει και ο ίδιος με τις ενέργειες του-, ότι ο Κροάτης θέλει να συμμετέχει ενεργά στην καθημερινότητα των κιτρινόμαυρων. Ο Ρόμπερτ Παλικούτσα βρέθηκε στη Λαμία και παρακολούθησε την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Back in… Black

Δεν έμεινε, φυσικά, όπως και κανείς, άλλωστε, ικανοποιημένος ότι μόνο από το τελικό αποτέλεσμα και την ήττα, αλλά και από την απογοητευτική εικόνα του Άρη στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό που φαίνεται να τον ενόχλησε περισσότερο ήταν η νοοτροπία που υπήρχε στην ομάδα. Ήταν σαν να πίστευαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές ότι θα κερδίσουν μόνο με τη διαφορά ποιότητας με τους αντιπάλους τους, χωρίς την απαιτούμενη προσπάθεια.

Αυτός ήταν και ο λόγος που μίλησε στους παίκτες στη χθεσινή (7/3) προπόνηση στο Δασυγένειο. Αποσκοπώντας να τους παρακινήσει και να τους ανεβάσει το ηθικό ενόψει της πιο κρίσιμης καμπής του πρωταθλήματος, αλλά και παράλληλα να τους φέρει προ των ευθυνών τους.

Ο Κροάτης, εξάλλου, είναι αυτός που θα κάνει και την τελική εισήγηση στη διοίκηση και στον Θόδωρο Καρυπίδη, σε ότι αφορά την αξιολόγηση του νυν ρόστερ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Έχοντας, φυσικά, συζητήσει και με τον Τόλη Τερζή, με τον οποίο, άλλωστε, έχει καθημερινές συναντήσεις στο Δασυγένειο.

Ο Παλικούτσα θέλει οι ποδοσφαιριστές να καταλάβουν ότι βρίσκεται στο πλευρό τους -κάτι που είχε ξεκαθαρίσει, άλλωστε, από την παρουσίαση του-, όμως, παράλληλα ότι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών που ακολουθούν στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το τελευταίο της κανονικής διάρκειας με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο τελευταίος στόχος που έχει απομείνει στον Άρη, αυτός της εξόδου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, άλλωστε, δεν είναι διαπραγματεύσιμος και άπαντες κρίνονται.

ΥΓ. Η απουσία του Ετέμπο δεν αποκλείεται να φέρει και αλλαγή συστήματος, από 4-3-3 σε 4-2-3-1, στο κυριακάτικο (12/3) εντός έδρας παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κάτι που θα ξεκαθαρίσει στις δοκιμές που θα γίνουν στις επόμενες προπονήσεις, ενώ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Τερζή, θα παίξει και το αν ο Ρουπ θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί 90 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ