Η κομβική οδηγία που δεν έχει ακολουθήσει ο Ολυμπιακός σε κανένα φετινό ντέρμπι

Η κομβική οδηγία που δεν έχει ακολουθήσει ο Ολυμπιακός σε κανένα φετινό ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός έχει σπαταλήσει δεκάδες ευκαιρίες στα ντέρμπι της φετινής σεζόν και ο Μίτσελ πιστεύει ότι υπάρχει λόγος. Και τρόπος να αλλάξει.

Το πρωτάθλημα τελειώνει. Και σε λίγες ημέρες, αρχίζει το… πραγματικό πρωτάθλημα. Με μία υποσημείωση. Ότι η τελευταία αγωνιστική της Stoiximan Super League, μπορεί να καθορίσει τι είδους τουρνουά τίτλου (και υποβιβασμού) θα δούμε στα Play Offs και Play Out που ακολουθούν. Με το ντέρμπι ΑΕΚ (59 β.) – Ολυμπιακός (53 β.), να αποτελεί το παιχνίδι που θα καθορίσει σχεδόν τα πάντα, αναφορικά με τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον φετινό τίτλο στην κούρσα των 10 αγώνων που θα ακολουθήσει. Το γιατί, είναι προφανές.

Εάν ο Ολυμπιακός πάρει τους τρεις βαθμούς στην Opap Arena, εάν πετύχει την 1η του νίκη σε ντέρμπι για φέτος, στην πιο σκληρή έδρα του πρωταθλήματος, απέναντι σε μία ομάδα που τον φιλοδώρησε με 3 γκολ στο αντίστοιχο γήπεδο στο παιχνίδι του Κυπέλλου, τότε το σκηνικό στο πρωτάθλημα θα αλλάξει. Οι Ερυθρόλευκοι θα πλησιάσουν στους 3 βαθμούς την ΑΕΚ. Στη χειρότερη θα μείνουν στους 5 βαθμούς από τον Παναθηναϊκό (58 β.), ακόμη κι αν νικήσει στο Περιστέρι. Θα αφήσουν τον ΠΑΟΚ (51 β.) πίσω τους.

Διαβάστε επίσης: Παίρνει τον δρόμο για την Ελλάδα ο Βιλντόζα; Η πρώτη απάντηση του Αργεντινού…

Κυρίως, όμως, θα έχουν κάνει μια ξεκάθαρη, ηχηρή δήλωση τίτλου. Μια δήλωση που θα κάνει ασφυκτική την πίεση σε Πράσινους και Κιτρινόμαυρους. Διότι έως τώρα έχουν αντέξει στο… κυνηγητό, αλλά μια νίκη του Ολυμπιακού, σε ντέρμπι, στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, αλλάζει πολύ το κλίμα και τα δεδομένα. Για όλους.

Αυτό είναι το θετικό σενάριο για τον Ολυμπιακό. Αλλά όχι το μοναδικό. Και όχι εκείνο που κάποιος ποντάρει σίγουρα τα λεφτά του. Διότι η ΑΕΚ έχει δείξει έως τώρα, πως βρίσκει τους τρόπους να κερδίζει και να ειδικά στην έδρα της, οι τρόποι διαφέρουν. Από θεμιτούς, έως… αθέμιτους. Ανάλογα την περίσταση. Όπως και να έχει, τυχόν νίκη της ΑΕΚ, θα εκτοξεύσει τη διαφορά από τους Πειραιώτες στους 9 βαθμούς. Και με 10 παιχνίδια να απομένουν στα Play Off, η ανατροπή του σκηνικού, θα μοιάζει ουτοπική, σχεδόν απίθανη. Καθώς ταυτόχρονα μπορεί και ο Παναθηναϊκός να έχει νικήσει και να έχει πάει στο +8. Πώς καλύπτονται τέτοιες διαφορές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και με τόσο κακή ψυχολογία; Ο ωμός ρεαλισμός δίνει την απάντηση στην ερώτηση.

Φυσικά στην κουβέντα υπάρχει και η ισοπαλία. Που δεν θέλει κανείς. Κανείς από τους δύο δεν θα χαρεί. Θα χαρεί ο… ΠΑΟΚ, που θα πλησιάσει. Και κυρίως ο… Παναθηναϊκός, που θα ανέβει πάλι πρώτος, εάν νικήσει τον Ατρόμητο (σ.σ. αδιάφορος και κουρασμένος από το μεσοβδόμαδο παιχνίδι της… μεζούρας, κόντρα στην ΑΕΚ) και παράλληλα θα πάει στο +7 από τους Ερυθρόλευκους.

Όλα τα παραπάνω είναι απλά η επιβεβαίωση πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έναν τελικό. Έναν τελικό… πρωταθλήματος. Έναν τελικό επιβίωσης, Εάν θέλει να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου και θέλει να δείξει ότι θα πάει μέχρι τέλους τη διεκδίκηση του 48ου, η νίκη είναι μονόδρομος. Μια νίκη που για να κατακτηθεί, ωστόσο, θέλει απόλυτη συγκέντρωση, πάθος, δύναμη, ελαχιστοποίηση των λαθών. Και αποτελεσματικότητα.

Ο Μίτσελ πιστεύει ακράδαντα ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν να κυριαρχήσουν στην OPAP Arena. Θεωρεί ότι η ομάδα του έχει την ποιότητα και την προσωπικότητα να κάνει τη δουλειά που πρέπει και να προσφέρει μια παράσταση τίτλου στην έδρα της Ενωσης. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να κάνουν χρήση κάθε ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστεί.

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει δύο γκολ στα φετινά ντέρμπι, σπαταλώντας δεκάδες ευκαιρίες. Εάν αυτό δεν αλλάξει δραστικά από ποδοσφαιριστές όπως ο Φορτούνης, ο Μπιελ, ο Κανός, ο Μπακαμπού, ο Χάμες αλλά και από την αποτελεσματικότητα των στημένων φάσεων, οι ρεαλιστικές πιθανότητες νίκης θα μειωθούν. Και για αυτό ο Μίτσελ επιμένει. Οι παίκτες του πρέπει να είναι σοβαροί, συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί στην τελική προσπάθεια. Κάτι που δεν έχουν κάνει σε κανένα ντέρμπι έως σήμερα. Και φυσικά στο ξεκίνημα του αγώνα. Εκεί που η ΑΕΚ αναμένεται να ανεβάσει την πίεσή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ