Οι ελίτ διαιτητές, η παγκόσμια ειρήνη και μια τρύπα στο νερό…

Οι ελίτ διαιτητές, η παγκόσμια ειρήνη και μια τρύπα στο νερό…

Τουλάχιστον κάτι μάθαμε από την περίφημη συνάντηση. Δεν έχεις αυτό που θέλεις. Και δεν θα το αποκτήσεις και όλας…

Το συμπέρασμα της σημερινής συνάντησης, είναι απλό και κατανοητό. Όλοι οι εμπλεκόμενοι επιθυμούν ελίτ διαιτητές στα playoffs της Super League, όπως ακριβώς όλες οι διαγωνιζόμενες σε διεθνή καλλιστεία εκφράζουν την επιθυμία τους για την «παγκόσμια ειρήνη». Άλλωστε όσο τελικά θα ικανοποιηθεί το αίτημα των πρώτων, άλλο τόσο θα ικανοποιηθεί και το αίτημα των άλλων…

Θέλει ελίτ διαιτητές ο Στιβ Μπένετ με το πλούσιο βιογραφικό και τα «κονέ» του σαν αρχιδιαιτητής, αλλά αυτοί οι άτιμοι δεν έρχονται.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβες» Μαρινάκη σε Μελισσανίδη: «Ξέρουμε και εμείς ποια έχετε ρίξει στο κρεβάτι του διπλανού σου…»

Θέλει ελίτ διαιτητές η ΕΠΟ, ως θεματοφύλακας του ποδοσφαίρου, αλλά όπως έχει πει ο Τάκης Μπαλτάκος «πως να έρθουν οι Άγγλοι για 1500 ευρώ, για να τους βρίζουν τη μάνα» σε μια απόδειξη ότι τελικά στα αγγλικά σχολεία διδάσκονται ελληνικά.

Θέλει ελίτ διαιτητές η ΑΕΚ, αλλά στηρίζει ως το τέλος τον Στιβ Μπένετ που δεν μπορεί να τους φέρει.

Θέλει ελίτ διαιτητές ο ΠΑΟΚ που έχει πολλά παράπονα από τους ορισμούς του Στιβ Μπένετ, δίχως αυτό να σημαίνει πως αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Βρετανό αρχιδιαιτητή.

Θέλει ελίτ διαιτητές και ο Παναθηναϊκός, αλλά κατά τον Γιάννη Αλαφούζο δεν πειράζει να σφυρίξει ακόμη και Έλληνας τα ντέρμπι της ομάδας του αρκεί να μην κάνει λάθος (άραγε τι έχει αλλάξει από το ντέρμπι του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ, όταν αρχικά ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος;).

Ήταν μάλιστα έτοιμοι, λέει, να σφραγίσουν την επιθυμία τους με μια κοινή επιστολή προς την UEFA που δεν θέλει να μας ακούει γενικώς.

Τους χάλασε όμως τη γιορτή ο Ολυμπιακός που θέλει ελίτ διαιτητές, αλλά τους θέλει τώρα στα playoffs του 2023. Ο ίδιος που διαμήνυσε στον Μπένετ ότι αν δεν μπορεί να τους φέρει, τότε ας πάει στο καλό, μπας και έρθει στη θέση του κάποιος που μπορεί.

Και κάπως έτσι: Ας σφίξουν όλοι μαζί τα στομάχια τους, διότι οι… Νταμπάνοβιτς αυτού του κόσμου μόλις δικαιώθηκαν. Και αν δεν είναι ο ίδιος ο Μαυροβούνιος, ή ο άλλος ο Ιρακινός από τη Σουηδία που σφύριξε το Άρης-ΠΑΟΚ θα είναι κάποιοι άλλοι.

Τι να κάνει δηλαδή και ο Μπένετ; Ο άνθρωπος έμαθε μόλις σήμερα, επτά μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του, ότι εκείνος που λογάριαζε ως «αντιπρόεδρος» του και στον οποίο κοινοποιούσε όλα τα έγγραφα και όλους τους ορισμούς του μέρες πριν αυτοί δημοσιοποιηθούν, δεν είναι «αντιπρόεδρος» αλλά κάποιος που δεν θα πρέπει να έχει την παραμικρή σχέση με την διαιτησία του πρωταθλήματος.

Πόσες πληροφορίες να καταχωρήσει στον σκληρό του δίσκο σε μια μέρα;

Αφήστε δε που είναι βέβαιο ότι και ο –περί ου ο λόγος- Σταύρος Μάνταλος, σίγουρα ελίτ διαιτητές θέλει για το πρωτάθλημα. Αλλά αφού δεν μπορεί ο Μπένετ, και μιας και οι Νταμπάνοβιτς θα στείλουν κόσμο στα κάγκελα, ας πάρουν τις σφυρίχτρες οι έλληνες. Να δικαιωθεί και ο… προσωπικός του αγώνας.

Να δικαιωθεί και ο Τάκης Μπαλτάκος που μάλλον νόμιζε ότι… βρέχει, εξ ου και καμάρωνε ότι επί δικής του προεδρίας κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι οι ισχυροί ιδιοκτήτες του ποδοσφαίρου.

Ας εξελίχθηκε η συνάντηση σε φιάσκο. Ποτέ δεν αφήνεις μικρές λεπτομέρειες να χαλάσουν μια τόσο όμορφη ιστορία.

Πως το είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κάποια στιγμή κοιτάζοντας γύρω του: «Έτσι θέλετε να πάει το πρωτάθλημα; Πιστεύετε ότι θα τελειώσει;». Αυτό ίσχυε στις δώδεκα όταν ξεκίνησε η περίφημη σύσκεψη. Αυτό, δυστυχώς, ισχύει και τώρα.

Καλά ξεμπερδέματα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ