Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση των big-4 στην ΕΠΟ

Όλα όσα έγιναν στη συνάντηση των big-4 στην ΕΠΟ

Αναλυτικά το χρονικό της τετράωρης συνάντησης των εκπροσώπων των big-4 με τον Τάκη Μπαλτάκο και τον αρχιδιαιτητή Στιβ Μπένετ, στην ΕΠΟ.

Μετά από τέσσερις ώρες η «μαραθώνια» συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ ανάμεσα στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Τάκη Μπαλτάκο και τον αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, με τους εκπροσώπους των έξι ομάδων που βρίσκονται στα playoffs ολοκληρώθηκε.

Οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Δημήτρης Μελισσανίδης, Γιάννης Αλαφούζος, Ιβάν Σαββίδης μέσω τηλεδιάσκεψης, Αχιλλέας Μπέος αλλά και ο δικηγόρος του Άρη, Παναγιώτης Μπιλίρης, έδωσαν το παρών στην προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, εκεί όπου πρωταγωνίστησαν οι φωνές και οι εντάσεις και τελικά δεν υπήρξε καμία οριστική συμφωνία ανάμεσα σε όσους παραβρέθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Ωμή παραδοχή Μπένετ για τον Μάνταλο: Δικαίωση του Ολυμπιακού για τους ορισμούς

Ας δούμε το χρονικό της τετράωρης σύσκεψης

Λίγο μετά τη 13:00, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αποχώρησε από το μέρος όπου γινόταν η συνάντηση καθώς είχε ενημερώσει εξαρχής για την ολιγόλεπτη παρουσία του στη σημερινή κρίσιμη συνάντηση με τον αρχιδιαιτητή Μπένετ και τον Τάκη Μπαλτάκο, εξαιτίας ενός προγραμματισμένου ταξιδιού στο εξωτερικό. Πριν φύγει δήλωσε ενώπιον των υπολοίπων, «Εμείς θέλουμε τους καλύτερους δυνατούς διαιτητές. Αλλά, αν δεν μπορούν να έρθουν, ζητάω από εσάς κ.Μπένετ να βάλουμε ακόμα και Έλληνα διαιτητή. Όμως, σε περίπτωση λάθους, θα παραιτηθείτε κι εσείς, αλλά θα εξαφανιστεί από τους πίνακες και ο διαιτητής», μεταξύ άλλων. Στη συνάντηση έμεινε εκ μέρους του Παναθηναϊκού ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης.

Περίπου μισή ώρα μετά τον Γιάννη Αλαφούζο βγήκε από την αίθουσα και αποχώρησε έξαλλος, ο Αχιλλέας Μπέος, οι φωνές του οποίου προηγουμένως ακούγονταν μέχρι έξω. Κατά την αποχώρησή του ο Μπέος δήλωσε: «Αυτό το ποδόσφαιρο δεν γίνεται, όχι στο Τζιμπουτί, σε κανένα μέρος του κόσμου. Είναι μια φαρσοκωμωδία. Δεν ξέρω το λόγο που μαζευτήκαμε εδώ. Τους ενδιαφέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, δεν τους ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Να ευχηθώ να μην έχουμε αίματα».

Δέκα λεπτά πριν από τις 15:00, ήταν η σειρά του Δημήτρη Μελισσανίδη να φύγει από τη σύσκεψη, με τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ να μην κάνει καμία δήλωση στους δημοσιογράφους.

Τελευταίος αποχώρησε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αρκέστηκε σε μία φράση λέγοντας: «Τι να σας πω εγώ; Δεν ξέρετε τι είναι η ΕΠΟ; Ό,τι χειρότερο υπάρχει είναι η ΕΠΟ…».

Από πλευράς Ολυμπιακού και ο Κώστας Καραπαπάς που έδωσε το παρών, είπε με καυστικό τρόπο «Έχω κάνει δώρο μια… φούστα του Μπαλτάκου. Να τη φορέσει για να δει αν του κάνει», για τον πρόεδρο της ΕΠΟ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, επανέλαβε τις θέσεις του Δικεφάλου και αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Στιβ Μπένετ έδειξε στους εκπροσώπους των ομάδων ένα μήνυμα, στο οποίο σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο αρχιδιαιτητής, ένας ξένος διαιτητής κατηγορίας elite αυτοπροτάθηκε για να σφυρίξει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Γιώργος Κοσμάς από την πλευρά του, αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, υποστήριξε πως «οποιοσδήποτε ορισμός γίνεται μόνο μέσω της ΚΕΔ και της ΕΠΟ».

Τέλος ο Τάκης Μπαλτάκος ανέφερε για τα πεπραγμένα της συνάντησης πως, «Δεν επήλθε συμφωνία, αλλά η ΕΠΟ θα τηρήσει τον θεσμικό της ρόλο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ