Η σημαδεμένη τράπουλα και ο μόνος δρόμος του Ολυμπιακού

Η σημαδεμένη τράπουλα και ο μόνος δρόμος του Ολυμπιακού

Ολο το σκηνικό που στήθηκε πριν τη συνάντηση στην ΕΠΟ, με στημένες ιστορίες, κοινές ανακοινώσεις, ψέματα, βολικά ελίτ μηνύματα και... έτοιμους ορισμούς έως την 3η αγωνιστική των πλέι οφ, έδειξε ότι όλα είχαν προδιαγραφεί. Και ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα από εδώ και πέρα...

Τι περίμενε ο Ελληνας οπαδός από μια συνάντηση στην οποία Ολυμπιακός (Βαγγέλης Μαρινάκης), Παναθηναϊκός (Γιάννης Αλαφούζος), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης), ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης) κλήθηκαν από έναν φαντομά αρχιδιαιτητή, όπως ο Στιβ Μπένετ, για να συζητήσουν για τη διαιτησία της συνέχειας των πλέι οφ, αλλά και γενικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Τι ακριβώς περίμενε ο πλέον αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να συμβεί; Πιθανόν περίμενε ξεκάθαρες θέσεις. Και κοινή γραμμή ως προς το επίπεδο διαιτητών που πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα. Τι προέκυψε μετά από 4,5 ώρες; Μία από τα ίδια. Το βασικό συμπέρασμα μιας συνάντησης, που θεωρητικά θα έπρεπε να αποτελέσει την απαρχή μιας καλύτερης ημέρας για την Ελληνική διαιτησία, είναι πως πέραν του Ολυμπιακού, που εμφανίστηκε με επιχειρήματα, συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα παραδείγματα και θέσεις και ξεκάθαρα αιτήματα, όλοι είχαν προσωπική ατζέντα. Την οποία και επέλεξαν να εξυπηρετήσουν. Ο καθένας με τον τρόπο του. Και για το συμφέρον του.

Σε μια κουβέντα που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι θα συμβεί, προέκυπταν διαρκώς ύποπτες καταστάσεις. Μία τα όσα αποκάλυψε ο Βαγγέλης Μαρινάκης ότι του είπε ο Μπαλτάκος και τα οποία πήρε πίσω (εν μέρει) λίγες ώρες μετά. Μία η πρωτοφανής μονομερής απόφαση του προέδρου του να αποκλείσει από την κουβέντα Αρη και Βόλο με το έτσι θέλω και χωρίς ποτέ να εξηγήσει το γιατί. Μία οι σχεδόν κοινές ανακοινώσεις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μετά την ανακοίνωση της Super League για το θέμα της διαιτησίας.

Διαβάστε επίσης: Γκολ ο Χουάνγκ για το 1-1 της Ν. Κορέας με την Ουρουγουάη (vid)

Και αυτά δεν είναι τίποτα. Διότι τα πιο ωραία ήρθαν μετά. Ξαφνικά, μόλις δύο ημέρες πριν τη συνάντηση με τον Μπένετ, «αποκαλύφθηκε» ότι ο Κέλετ, ο Δανός διαιτητής του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, δέχθηκε απειλές. Οι αποκαλύψεις έκαναν λόγο για… καταγγελία στην UEFA και για… τρόμο του ρέφερι. Αλλά ο ίδιος επέλεξε να μην συμμετάσχει στο πανηγύρι. ΔΗΛΩΣΕ ότι του έστειλαν μηνύματα απειλητικά από τα social media, χαρακτήρισε τρολ τους αποστολείς, αρνήθηκε ότι κάνει καταγγελία στην UEFA και παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να σφυρίξει και πάλι αγώνα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και πάλι, όμως, δεν μείναμε σε αυτό. Διότι ο γίγας Μπένετ, ο οποίος αποφάσισε να βγει από την… κρυψώνα που τον έχουν βάλει (ποιοι άραγε και γιατί;) όλους αυτούς τους μήνες, που αρνείται να συναντήσει τις ομάδες της Super League, παρά το έκανε πριν τη… 2η αγωνιστική των πλέι οφ, εμφανίστηκε στη συνάντηση έχοντας κάνει σλάιντ ένα μήνυμα που φέρεται να του έστειλε κάποιος ελίτ διαιτητής, ο οποίος εμφανίζεται να αυτοπροτάθηκε για διευθύνει ο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Μάλιστα, το έδειξε και σε μεγέθυνση, στον προτζέκτορα, για να δώσει έμφαση. Αλλά δεν είπε το όνομά του στους ιδιοκτήτες των ομάδων που βρέθηκαν. Γιατί είναι… προσωπικά δεδομένα, όπως είπε στους ανωτέρους του.

Ισχυρίστηκε, δε, ότι έχει ενημερώσει την UEFA και την Ομοσπονδία της χώρας από την οποία προέρχεται για την ενέργεια του διαιτητή. Και ότι επί της ουσίας στηλιτεύει την κίνησή του αυτή. Το γιατί και το τι υποπτεύεται, δεν το είπε. Μάλιστα, για κάποιον εξαιρετικά βολικό και… σατανικό λόγο, το παιχνίδι που φέρεται να ζήτησε ο εν λόγω ελίτ διαιτητής (από εκείνους που… φοβούνται και δεν θέλουν να έρχονται) είναι ένα παιχνίδι για το οποίο ο Μπένετ έχει ήδη διαλέξει διαιτητή. Εχει μιλήσει μαζί του (λέει ο Μπένετ) και τον έχει ετοιμάσει για το Καραϊσκάκη. Στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός έδωσε το παρών σε μία συζήτηση, που έγινε με σκοπό να αποφασιστεί η τοποθέτηση κορυφαίων διαιτητών για τις υπόλοιπες 9 αγωνιστικές των πλέι οφ, αλλά επί της ουσίας η συζήτηση θα αφορούσε τις 7 από τις 9 αγωνιστικές, γιατί για τις ερχόμενες δύο, ο Αγγλος αρχιδιαιτητής και το δεξί του χέρι, ο συναποφασίζων στους ορισμούς, Σταύρος Μάνταλος, έχουν πάρει τις αποφάσεις τους και έχουν διαλέξει ποιοι θα σφυρίξουν, πού. Ελληνες και ξένοι. Σημαδεμένη τράπουλα. Σε όλα.

Είναι ξεκάθαρο πως η ΕΠΟ είναι ένα τσιφλίκι που δεν θέλει τον Ολυμπιακό. Για αυτόν τον λόγο οι πρακτικές στελεχών της, έχουν συγκεκριμένη στόχευση και μονομερές ενδιαφέρον στο να μην ευνοείται η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Είναι άλλο αυτό, ωστόσο κι άλλο να προκύπτουν περιπτώσεις αλλοιώσεων. Και εδώ προκύπτει ένα θέμα. Που αναδύθηκε μέσα από την τοποθέτηση που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης απευθυνόμενος στον Μπένετ: «Λέτε παραμύθια στον κόσμο ότι τους διαιτητές θα τους φέρνει ο Ολυμπιακός, θα τους φέρνει ο Μαρινάκης. Βρείτε τους, λοιπόν, μόνοι σας. Αλλά να ξέρετε ότι αν δεν έρθουν ελίτ διαιτητές και τοπ διαιτητές πρώτης κατηγορίας από τοπ πρωταθλήματα, εμείς δεν θα αφήσουμε την ομάδα να πάει σε σφαγή. Αρκετά έχει αλλοιωθεί το πρωτάθλημα». Και αυτό, πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Με τον Ολυμπιακό να μην μένει άπραγος, τουλάχιστον σε ό,τι τον αφορά.

Εδώ, ωστόσο, προκύπτει και ένα άλλο θέμα, το οποίο όλοι στον Ολυμπιακό οφείλουν να προφυλάξουν. Τα όσα απίθανα συμβαίνουν στον κόσμο του παρασκηνίου του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν αποτελούν δουλειά ή ευθύνη των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Ο Μίτσελ και οι παίκτες του, από χθες, έχουν στραμμένη την προσοχή τους στον προσεχή αγώνα με τον Αρη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Και στους τρεις βαθμούς. Στη χθεσινή επιστροφή στις προπονήσεις, αυτό ήταν το μήνυμα. Πως ό,τι κι αν κάνουν οι διάφοροι περίεργοι που εμφανίζονται τον δρόμο των Ερυθρόλευκων, εάν ο Ολυμπιακός παίζει όπως ξέρει και μπορεί, κανείς δεν μπορεί να τον καταβάλει. Οσες… ευφάνταστες αποφάσεις κι αν πάρουν οι απίθανοι διαιτητές που επιλέγει έως τώρα ο Μπένετ. Για τα υπόλοιπα, η ομάδα θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πάρει τα μέτρα της.

ΥΓ. Ο Τάκης Μπαλτάκος φαίνεται ότι το έχει συνήθειο να κρύβει γεγονότα. Ο ίδιος τόλμησε να πει μετά τη συνάντηση στην ΕΠΟ ότι δεν θέλει να ασχολείται με τη διαιτησία. Οταν ερωτήθηκε, πώς γίνεται αυτό, όταν ο ίδιος έχει παρέμβει να αλλάξει διαιτητής σε ντέρμπι (Σιδηρόπουλος στο ΠΑΟ-ΑΕΚ), έχει κάνει… ομιλίες στα σεμινάρια διαιτητών, ξέρετε τι απάντησε; Ότι τον Σιδηρόπουλο τον άλλαξε επειδή το ζήτησε ο… Μαρινάκης! Και ότι δεν ισχύει ότι έκανε ομιλίες στους διαιτητές. Αλλοίωση της πραγματικότητας σε αυταπόδεικτα γεγονότα! Ο ιδανικός πρόεδρος, στο ιδανικό περιβάλλον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ