Τον Άρη δεν θα τον πιάνετε στο στόμα σας

Τον Άρη δεν θα τον πιάνετε στο στόμα σας

Οι κιτρινόμαυροι έκαναν για ακόμα ένα παιχνίδι δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού, έβγαλαν ψυχή όταν έμοιαζαν όλα χαμένα και έφυγαν με ένα σπουδαίο βαθμό, συνεχίζοντας να ξεφτιλίζουν την προπαγάνδα.

Δεν βάζουν μυαλό και ο Άρης τους εκθέτει συνεχώς και το χθεσινό (2/4) παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Ο Άρης, που ήταν πολύ κακός στα πρώτα 55 λεπτά της αναμέτρησης, έκανε ένα απίστευτο «come back», έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και γύρισε το ματς από το 2-0 σε 2-2, απέναντι στην πιο φορμαρισμένη, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ομάδα στην Ελλάδα.

«Δεν ασχολείται ο Άρης γιατί έχει «ξεφτιλίσει» την προπαγάνδα για τα ματς με τον Ολυμπιακό», είχα γράψει στο τελευταίο μου άρθρο και κάτι ανάλογο είδαμε και τώρα. Ο Άρης είναι η ομάδα που μπορεί να «κόψει» ουσιαστικά το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, από τον οποίο έχει στερήσει μέχρι στιγμής πέντε βαθμούς την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Επτά ζωές έχουν οι γάτες, ίσως και ο Μπένετ. Όχι όμως και ο… πρωταθλητισμός

Ο Άρης φυσικά έπαιξε για τον δικό του στόχο, την εξασφάλιση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ακόμα και αν δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, πάλι την ίδια εικόνα θα βλέπαμε. Μια ομάδα, δηλαδή, που παίζει για τη φανέλα της, την ιστορία της, την αξιοπρέπεια της και τον κόσμο της. Μια ομάδα που ακόμα και μετά την ισοφάριση έψαξε το τρίτο γκολ για να πάρει τη νίκη.

Οι οπαδοί του έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για την ομάδα τους. Όχι για τον βαθμό που πήρε στο «Γ. Καραϊσκάκης», γιατί με οποιονδήποτε αντίπαλο η νίκη είναι το μοναδικό αποδεκτό αποτέλεσμα. Αλλά γιατί, πάλεψε, δεν παράτησε το παιχνίδι και στο τέλος δικαιώθηκε.

Σε ότι αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Άρης ήταν τραγικός στα πρώτα 55 λεπτά της αναμέτρησης. Δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κυριαρχήσουν στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να μπορεί να κρατήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλη πίεση.

Ο Εμπακατά είχε τρομερό πρόβλημα στα ανασταλτικά του καθήκοντα, απέναντι στον Κανός, το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού που τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, αλλά και από τις προωθήσεις του Ρεαμπτσιουκ.

Δέχτηκε ένα «κρύο» γκολ από τον Χουάνγκ και λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ένα δεύτερο από τον Παπασταθόπουλο, λόγω της τραγικής αδράνειας της άμυνας του σε στημένη φάση.

Οι αλλαγές που έκανε ο Τερζής άλλαξαν την εικόνα της ομάδας του και τη ροή του αγώνα. Ο Ετέμπο συμμάζεψε τη μεσαία γραμμή και ο κορυφαίος όλων, ο Ιτούρμπε, έδωσε ενέργεια με την είσοδο του, αλλά κυρίως έδειξε ότι το πιστεύει, παρασύροντας και τους συμπαίκτες του. Πέτυχε το γκολ με το οποίο μείωσε ο Άρης, με τον εξίσου, θετικό, Καμάτσο να ισοφαρίζει.

Ο Άρης πήρε έναν πολύτιμο βαθμό, ενώ με τον τρόπο που γύρισε το παιχνίδι «ζέστανε» τον κόσμο του, ενόψει του αγώνα της Τετάρτης (5/4) με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Εκεί, όπου θα ψάξει την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ