Επτά ζωές έχουν οι γάτες, ίσως και ο Μπένετ. Όχι όμως και ο… πρωταθλητισμός

Επτά ζωές έχουν οι γάτες, ίσως και ο Μπένετ. Όχι όμως και ο… πρωταθλητισμός

Το μάθαμε από την 2η αγωνιστική των playoffs. Και που χάθηκαν όλοι εκείνοι που…

Σαν (τιμής ένεκεν στον εφευρέτη Κουλμπάκοφ λευκο…) ρωσική ρουλέτα λοιπόν. Και όποιος αντέξει. Με την ΑΕΚ να είναι αυτή που δικαίως χαμογελά έπειτα από τη 2η αγωνιστική των playoffs και τους άλλους τρεις να βιάζονται πια για την επόμενη στροφή μπας και ξεχάσουν την προηγούμενη. Σε αυτό το επεισόδιο: Παναθηναϊκός και ΑΕΚ από 63, Ολυμπιακός 60, ΠΑΟΚ 57. Στο επόμενο; Με Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, Άρης-Παναθηναϊκός και Βόλος-ΑΕΚ ποιος ξέρει…

Το φετινό πρωτάθλημα έχει την ευκαιρία να μείνει στην ιστορία. Αρκεί να τελειώσει. Διότι ο Κουλμπάκοφ στην Τούμπα και λιγότερο ο Βερίσιμο στο Φάληρο έδειξαν να έχουν διαφορετική άποψη: Μην πάτε μακριά. Όταν μέχρι και ο Ραζβάν Λουτσέσκου απορεί γιατί ακυρώθηκε γκολ σε βάρος της ομάδας του, τα πολλά λόγια είναι μάλλον περιττά. Μπράβο όμως στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που κατά τη συνάντηση της προηγούμενης Δευτέρας συμφώνησαν ότι περισσότερο από καλούς διαιτητές θέλουν σταθερά αρχιδιαιτητή τον Στιβ Μπένετ. Πέτυχαν.. διάνα και όλες οι ανακοινώσεις τους –χθες άνοιξε τον χορό η Ένωση- πέραν τούδε θα είναι συλλεκτικές μιας και το πρωτάθλημα δεν μπορούν να το πάρουν και οι τρεις. Μπορεί ένας ή και κανένας!

Διαβάστε επίσης: «Βράζουν» στον Ολυμπιακό με τα «φιλικά», τον Βερίσιμο και «τον απατεώνα τον Ρώσο»

Τι μάθαμε χθες; Ότι ο Ματίας Αλμέιδα κάποια στιγμή αποφάσισε να «ζήσει και να πεθάνει με τον τρόπο του». Την στιγμή που αποσύροντας τον Γιόνσον με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και περνώντας τον Λιβάι επέστρεψε σε εκείνο το 4-2-3-1 με έναν δημιουργό (Πινέδα και μετά το 71’ Μάνταλος) πλάι στον κόφτη και τον Αραούχο σε ρόλο περιφερειακού πίσω από τον φορ. Ο Μάνταλος το έφτιαξε, ο Αραούχο το έβαλε και η ομάδα του πήρε την πιο μεγάλη νίκη ως τώρα σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα.

Μάθαμε επίσης ότι ο Παναθηναϊκός που σε 18 ματς στη σειρά για τη Super League έχει όλα και όλα 18 γκολ (με 3 πέναλτι) κάποια στιγμή στατιστικά θα αστοχούσε από την άσπρη βούλα (9/10) και συνεχίζοντας με τη πέμπτη επίθεση στο πρωτάθλημα θα καταλάβαινε κάποια στιγμή ότι ο… λογαριασμός δεν βγαίνει. Ο Βόλος τον έβαλε να το πληρώσει ακριβά αυτό το μάθημα.

Και μάθαμε ότι ο Μίτσελ δεν… έμαθε τελικά από εκείνο το κάζο στα Γιάννενα, τον Δεκέμβρη. Το χθεσινό με τον Άρη ήταν καρμπόν και λίγο χειρότερο: 2-0 ως το 70΄. Στους Ζωσιμάδες ήταν ως το 64΄. Έλεος…

Τα λογάριασε όλα μαζί και αγχωτικά  ο Ισπανός. Να κρατήσει το 2-1, να ξεκουράσει από τα μεγάλα ταξίδια τον Μπακαμπού και τον Χουάνγκ μιας και η εβδομάδα συνεχίζει με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Να μην ξεχάσει ότι πρέπει να κάνει και όλες τις αλλαγές που είχε μετά τους τραυματισμούς του Κανός και του Μπα –τρεις στον αριθμό μαζεμένες-. Δεν λογάριασε να κοιτάξει το ρολόι: Ήταν μόλις στο 73΄το ματς. Όπως δεν λογάριασε και ότι όταν βγάζεις μαζί σέντερ φορ, δεκάρι αλλά ειδικά χθες τον σκόρερ του πρώτου γκολ (Χουάνγκ), τον δημιουργό του δεύτερου (Φορτούνης) και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (Μπακαμπού) για να παίξεις με τρία εξάρια, επιβάλλεται να κάνεις τον σταυρό σου. Γιατί αν χτυπήσει κάποιος ακόμη θα μείνεις με δέκα. Και αν δεν προστατέψεις το υπέρ σου 2-1, τότε δεν θα νικήσεις.

Στο φινάλε άρχισε τα δικά του «ως το 70΄ήμουν ο καλύτερος και μετά ο χειρότερος». Όχι. Μάλλον πάντα ο ίδιος Μίτσελ είναι εκεί.  Βεβαίως μην γίνει ο Ισπανός… η τέντα που θα καλύψει όλους τους υπόλοιπους. Όταν δεν κερδίζεις με 17 τελικές, 26 στο σύνολο και όταν δέχεσαι γκολ σαν αυτό μετά το λάθος του Ρέτσου προφανώς και δεν χρειάζεσαι προπονητή, αλλά τον Γιούρι Γκέλερ.

Στο μεταξύ είναι βέβαιο πως από χθες το βράδυ χάθηκαν και όλες εκείνες οι «ψυχές» που με ενόραση σαν χάρισμα κληρονομικό βλέπουν τα Ολυμπιακός-Άρης «φιλικά» και πετούν χρόνια τώρα λάσπη στον ανεμιστήρα. Δύο ανατροπές οι Θεσσαλονικείς με τον Ολυμπιακό. Πέντε χαμένοι βαθμοί για τους Ερυθρόλευκους. Αν τους είχαν; Θα ήταν στο συν δύο. Δεν τους έχουν και πλέον παίζουν σε τέσσερις μέρες… ρέστα σε δύο ντέρμπι που ποιος ξέρει ποιους θα στείλει ο Μπένετ να τα σφυρίξουν.

Ναι, παρέμβαση του πρωθυπουργού και εμπλοκή πια της UEFA. Για μετά το Πάσχα όμως. Πριν, ο Βρετανός είχε ήδη προλάβει να διαλέξει και μια εβδομάδα πριν πήγε και δούλεψε τους ιδιοκτήτες… ψιλό γαζί! Φαίνεται πως διαθέτει επτά ζωές στη θέση του αρχιδιαιτητή, όπως οι γάτες. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα… Έχουν ήδη σπάσει όλες οι έδρες, παραμένει όλοι κοντά, αλλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ