Ξέρω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αν…

Ξέρω ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, αν…

Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ χρειάζεται να επαναληφθεί άλλες εφτά φορές.

Στο χωριό μου λένε πως κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που χρειάζεται είναι το «θαύμα» να μετατραπεί σε παγιωμένη κατάσταση. Μία καλή εμφάνιση στην 3η αγωνιστική των play-off λέει πολλά πράγματα αλλά δεν τα λέει όλα. Στον Ολυμπιακό έχει συμβεί αρκετές φορές φέτος μία καλή εμφάνιση να δημιουργήσει προσδοκίες και να έρθει μία άλλη και να τη σβήσει. Στις επτά αγωνιστικές που απομένουν για να ολοκληρωθούν τα play off και να αναδειχθεί ο πρωταθλητής, χρειάζονται… επτά θαύματα σαν κι αυτό της Τετάρτης.

Οι εξηγήσεις για όσα έγιναν την Τετάρτη δεν μπορεί να περιστρέφονται γύρω από αυτό που η δημοσιογραφική ευκολία ονομάζει «η καρδιά του πρωταθλητή». Τι ακριβώς πάει να πει η καρδιά του πρωταθλητή; Οτι μία φορά στις τόσες Ολυμπιακός θα αποδίδει ποδόσφαιρο ανάλογο με αυτό της ποιότητας των ποδοσφαιριστών που έχει στον αγωνιστικό χώρο; Για να πάρεις πρωτάθλημα περισσότερο και από κάποιες αγωνιστικές εξάρσεις, εκείνο που χρειάζεται είναι συνέπεια. Να, σαν κι αυτή που δείχνει ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι δεν έχουν σε καμία περίπτωση την ποιότητα του Ολυμπιακού ούτε μπορούν να αποδώσουν ποδόσφαιρο σαν και αυτό που έπαιξε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Στηριγμένοι στην καλή άμυνα τους κάνουν πορεία πρωταθλητισμού η οποία μοιάζει αρκετά με αυτή που έκανε ο Ολυμπιακός και πήρε πέρσι το πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Το κόλπο του Ανιγκό με τους παίκτες, η ανατροπή του Ολυμπιακού και κάτι για τον ΠΑΟ, που κάποιοι είχαν ξεχάσει…

Μόνο τα τρανταχτά στραβοπατήματα με Γιάννενα και Άρη να είχαν αποφύγει οι ερυθρόλευκοι, θα ήταν τώρα στην κορυφή βαθμολογικό πίνακα και μάλιστα χωρίς συγκάτοικο. Το ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι η μόνη εγγύηση για να κόψει πρώτος το νήμα. Στο βαθμό που μπορεί σε κάθε παιχνίδι από δω και πέρα να το επαναλαμβάνει είναι από δύσκολο έως αδύνατο να του ξεφύγει ο τίτλος. Η αρχή επιβάλλεται να γίνει την Κυριακή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Δύο φορές έχουν συναντηθεί μαζί του οι ερυθρόλευκοι και τις δύο φορές ήταν φανερά καλύτεροι αλλά το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο. Η, με διαφορά, πρώτη επίθεση στο πρωτάθλημα σκόνταψε πάνω στην καλύτερη άμυνα και ο απολογισμός της σε δύο ματς είναι μόλις ένα γκολ.

Τώρα που ήρθε ο καιρός και ξορκίσαν την αδυναμία τους να κερδίζουν σε ντέρμπι, επιβάλλεται να πάνε στη Λεωφόρο και να πάρουν το ματς. Να δημιουργήσουν ευκαιρίες, να χάσουν κάμποσες από αυτές όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο, αλλά να σκοράρουν δύο και τρεις φορές αν είναι δυνατόν να κάνουν και πάλι επίδειξη ανωτερότητας. Διότι καλή είναι η η οργάνωση του παιχνιδιού, τα συστήματα, η μελέτη του αντιπάλου αλλά ακόμα καλύτερη είναι η πραγματική ποδοσφαιρική ποιότητα. Ο Ολυμπιακός την διαθέτει σε βαθμό μεγαλύτερο από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα κι είναι τώρα η ώρα που πρέπει να τη δείχνει στο γήπεδο.

Ο Μπακαμπου είναι ο καλύτερος εκτελεστής, ο Χάμες, ο Φορτούνης και ο Βαλμπουενά ,όσο τον κρατάνε τα πόδια του, είναι οι καλύτεροι οργανωτές του παιχνιδιού. Ο Χουάνγκ είναι ο καλύτερος εσωτερικός χαφ. Ο Ροντινέι είναι ο καλύτερος fullback. Ο Πασχαλάκης, ίσως, ο καλύτερος κάτω από τα δοκάρια στο πρωτάθλημα. Αναφέρω κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις για να δείξω πως όταν υπάρχει ποιότητα διευκολύνεται και το έργο του προπονητή. Ακόμα και αυτού που κάθεται στον πάγκο μόλις ελάχιστες μέρες, όπως ο Ανιγκό. Ο Ολυμπιακός στηριγμένος στην ατομική ποιότητα των ποδοσφαιριστών του μπορεί να βρει λύσεις απέναντι σε κάθε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αντί λοιπόν το «θαύμα» της περασμένης Τετάρτης να κρατήσει τρεις ημέρες αυτή τη φορά πρέπει να κρατήσει μέχρι τα μέσα Μάη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ