«Μεθυσμένες» αποφάσεις στέρησαν αποτέλεσμα από τον Άρη

«Μεθυσμένες» αποφάσεις στέρησαν αποτέλεσμα από τον Άρη

Ο Άρης ήταν καλός τακτικά για μεγάλο μέρος του χθεσινού (9/4) αγώνα με την ΑΕΚ, τα λάθη, όμως, που έγιναν σε βάρος του, δεν του επέτρεψαν να φύγει με βαθμούς από την Opap Arena.

Σε αντίθεση με ότι περίμεναν κάποιοι, ο Άρης δεν έπαιξε τον ρόλο του κομπάρσου στο χθεσινό (9/4) εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ήταν καλός σε μεγάλο μέρος του αγώνα, έβαλε πολύ δύσκολα στην ΑΕΚ και το τελικό σκορ είναι «μαγική εικόνα».

Μετά τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν με τους Πολωνούς διαιτητές που ήταν να σφυρίξουν στην αναμέτρηση και τελικά αντικαταστάθηκαν με Έλληνες. Με τους ίδιους τους Πολωνούς να διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα τους «χρεώνονται», ενώ είχαν συνάντηση και με τον Μπένετ.

Διαβάστε επίσης: Ανω-κάτω η Εφές, έπαθε… Παναθηναϊκό: Επέστρεψαν με πούλμαν, αρνήθηκαν να ανέβουν Λάρκιν και Κλάιμπερν!

Κομβική φάση για την εξέλιξη της αναμέτρησης ήταν το δεύτερο γκολ που σημείωσε ο Άρης με τον Καμάτσο, μετά την κάθετη πάσα του Νταμπό. Σε μια φάση οριακή, το γκολ, όμως, ήταν καθαρό και θα έπρεπε να μετρήσει. Έκανε λάθος στη συγκεκριμένη φάση ο VAR, ενώ δεν φώναξε και τον διαιτητή να την ελέγξει.

Δεν ήταν, απλά, εξάλλου, μια απλή φάση αυτή στο 58ο λεπτό. Αν μετρούσε, όπως θα έπρεπε, τότε ο Άρης θα είχε κάνει την ανατροπή στο σκορ και θα αποκτούσε ξεκάθαρο πλεονέκτημα απέναντι στην ΑΕΚ. Αγωνιστικό αλλά και ψυχολογικό.

Δεν θα ήταν εύκολο οι γηπεδούχοι να έχουν «καθαρό» μυαλό, με τον χρόνο να κυλάει εναντίον τους και ενώ βρίσκονται πίσω στο σκορ. Απορίας άξιον, είναι, επίσης το τι ακριβώς έβλεπε στη φάση του 76ου λεπτού ο διαιτητής Διαμαντόπουλος.

Όταν μετά την κάθετη πάσα του Νταμπό ο Καμάτσο απέφυγε τον Πινέδα και έφευγε στον χώρο, ενώ ο Μεξικανός μέσος της ΑΕΚ τον τράβηξε και τον έριξε κάτω, μην έχοντας άλλη επιλογή. Με τον Έλληνα ρέφερι να δείχνει «παίζεται», σε μια ακόμα λάθος εκτίμηση.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ενώ η τακτική προσέγγιση του Άρη σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ καλή και μπλόκαρε την ΑΕΚ, οι αλλαγές των Ιτούρμπε και Πάλμα δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Προφανώς και ο Απόστολος Τερζής ήθελε να «θωρακίσει» τα δυο άκρα της άμυνας, δεν του βγήκε, όμως.

Εκτός από τους βαθμούς, τεράστιο πλήγμα για τον Άρη και ο τραυματισμός του Γιακούμπ Μπράμπετς, σε μια άτυχη στιγμή. Τραυματισμός που αποδείχτηκε σοβαρός, με τον Άρη να χάνει τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό του, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία των πλέι οφ.

Απαρηγόρητος για την εξέλιξη αυτή ο Κουέστα, που ήταν αυτός που συγκρούστηκε άθελα του με τον Τσέχο συμπαίκτη του. Ο τραυματισμός του Μπράμπετς και η ήττα του Άρη, δεν επέτρεψαν στον Ισπανό να χαρεί την εξαιρετική του εμφάνιση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ