Άρης: Να μείνει απερίσπαστος στον στόχο του

Άρης: Να μείνει απερίσπαστος στον στόχο του

Τα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κάνουν τους κιτρινόμαυρους να χάσουν την συγκέντρωση τους, από την προσπάθεια εξασφάλισης της πέμπτης θέσης, που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος θα μπούμε, μετά τις Άγιες μέρες που διανύουμε και για τον Άρη ακολουθεί το πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Βόλο, για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Με τους κιτρινόμαυρους να είναι υποχρεωμένοι να μείνουν προσηλωμένοι στον μοναδικό στόχο που τους έχει απομείνει.

Έναν στόχο που θα είχαν εξασφαλίσει, ήδη, εάν δεν υπήρχαν, εκτός από τα δικά τους λάθη και τα ουκ ολίγα διαιτητικά εναντίον τους. Ο Άρης έχει χάσει οκτώ με δέκα βαθμούς, τουλάχιστον, από λανθασμένες αποφάσεις εναντίον του.

Διαβάστε επίσης: Βιλντόζα, Λεσόρτ, Καμπάτσο: Αυτό είναι το μεταγραφικό πλάνο του Παναθηναϊκού

Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να κινείται στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε όσα συμβαίνουν σε αυτό. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα, την αλλαγή των διαιτητών στο παιχνίδι του με την ΑΕΚ και τα όσα προηγήθηκαν με τον Πολωνό διαιτητή που είχε αρχικά οριστεί.

Οι κιτρινόμαυροι δεν μένουν, φυσικά, αμέτοχοι. Έχουν πάρει θέση και είναι ξεκάθαρη. Έχουν ζητήσει με δημόσια τοποθέτηση τους την παραίτηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου και του αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ.

Σε καμία περίπτωση, όμως, τα όσα γίνονται δεν θα πρέπει να τους αποπροσανατολίσουν. Για την ακρίβεια όσα συμβαίνουν θα πρέπει να μείνουν εκτός αποδυτηρίων. Δεν είναι εύκολο, βέβαια, κάτι τέτοιο.

Είναι λογικό οι λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις να επηρεάζουν τους παίκτες. Ουσιαστικά τους εμποδίζουν να πάρουν, σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό που αξίζουν με βάση τη δουλειά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Προπονητής και παίκτες, όμως, θα πρέπει να επικεντρωθούν, στο πως θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο η ομάδα την καλή απόδοση που είχε σε μεγάλο μέρος του αγώνα με την ΑΕΚ. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Βόλο, ο Άρης πρέπει να πάρει τους βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να «κλειδώσει» όσο μπορεί πιο γρήγορα την ευρωπαϊκή έξοδο.

Όσο πιο σύντομα το πετύχει αυτό, άλλωστε, τόσο νωρίτερα θα ξεκινήσει -στην πράξη και όχι θεωρητικά- και ο σχεδιασμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Όταν ξέρεις ότι δεν είσαι αρεστός σε μια κατάσταση και ότι σε περιμένουν στο «δεξί», φροντίζεις να μη δώσεις δικαιώματα.

ΥΓ1. Τα πρόστιμα που έχει πληρώσει και αυτά που… έρχονται, ήταν, προφανώς και ο βασικός λόγος που η ΠΑΕ Άρης δεν έβγαλε ανακοίνωση για όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

ΥΓ2. Τελικά αυτοί που έλεγαν ότι ο Κουέστα δεν έπαιζε γιατί ήταν απλήρωτος ή γιατί υπήρχε όρος για συγκεκριμένες συμμετοχές στο συμβόλαιο του, εξαφανίστηκαν μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Όση «λάσπη», βέβαια, πρόλαβαν, την πέταξαν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ