Ολυμπιακός: Έχει τον τρόπο να ξαναβγεί στο ξέφωτο

Ολυμπιακός: Έχει τον τρόπο να ξαναβγεί στο ξέφωτο

Ο νέος προπονητής θα έχει κάμποσα να πετάξει και λιγότερα να κρατήσει ώστε να δημιουργηθεί ο νέος, κυρίαρχος Ολυμπιακός. Έχει ξαναγίνει...

Δύο είναι τα θέματα και η εξέταση τους πρέπει να γίνεται ξεχωριστά. Όταν τα ανακατεύει κανείς υπάρχει κίνδυνος να οδηγηθεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Η διαιτησία του ντέρμπι της Κυριακής είναι από μόνη της θέμα. Ο Μάσα και ο συνεργάτης του στο var έκαναν καθοριστικά λάθη, όλα σε βάρος του Ολυμπιακού. Λάθη φανερά που δεν χωρούν αμφισβήτηση και ήρθαν να προστεθούν σε εκείνα που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος που δίνει μια από τις εξηγήσεις για την αποτυχία του Ολυμπιακού να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Μία άλλη, βασική, έχει να κάνει με αυτό που βλέπουν τα μάτια των οπαδών της ομάδας στα περισσότερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Κακό ποδόσφαιρο, αργή ανάπτυξη, αδυναμία στις διεκδικήσεις, κακή ως ανύπαρκτη προώθηση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Κοντολογις, μία ομάδα που από τη μέση και μπροστά της περισσεύει η ποιότητα αλλά της λείπει η ταχυδυναμη. Στη δε άμυνα, της λείπει και ποιότητα.

Διαβάστε επίσης: Τα κριτήρια που φέρνουν πρώτο τον Παναθηναϊκό σε ισοβαθμία με την ΑΕΚ

Με αυτά τα δεδομένα ο προπονητής που θα έρθει, έχει περισσότερα να πετάξει και λιγότερα να κρατήσει. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πλεονέκτημα έχει αυτό που τρέχει και διεκδικεί με δυναμισμό. Στον Ολυμπιακό, όπως τον είδαμε την Κυριακή, σπριντ έκανε μόνο ο Μπακαμπου. Η δε επιλογή του Ανιγκό να βάλει τα δεκαρια αντί για τους εξτρέμ έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια κάθε απώλεια πρωταθλήματος την διαδεχόταν μια νέα μακρά αγωνιστική κυριαρχία του Ολυμπιακού. Είναι δεδομένο πως με αυτή τη στόχευση θα κτιστεί από την αρχή μια νέα ομάδα. Η προσωρινή κάθοδος από τον θρόνο μπορεί να ανοίγει την όρεξη στους αντιπάλους του Ολυμπιακού αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από επαγρύπνηση και γρήγορες κινήσεις ώστε να αρχίσει η αντεπίθεση που θα περιλαμβάνει μια αξιοσημείωτη πορεία και στην Ευρώπη. Κι επειδή οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα αρχίσουν νωρίς δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ίσως η πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός για να επανέλθει στην κορυφή θα βρει απέναντί του και τους τρεις άλλους κι όχι έναν ή δύο, όπως συνέβαινε συνήθως μέχρι τώρα. Κατά συνέπεια, ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας για την επιστροφή στην κορυφή. Με το βλέμμα στραμμένο στη νέα χρονιά θα χρειαστεί να πορευτούν οι ερυθρόλευκοι στις υπόλοιπες αγωνιστικές των πλέι-οφ. Ο κόσμος έχει μνήμη και κρίση. Η δεύτερη του είναι απαραίτητη για να διακρίνει ότι η ομάδα του βρέθηκε φέτος στο μάτι του κυκλώνα και η δεύτερη για να θυμάται ότι η ομάδα του μετά από τέτοιες ανηφόρες, βγαίνει πάλι στο ξέφωτο και κυριαρχεί

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ