Άρης: Έχει ποιότητα και έδειξε χαρακτήρα

Άρης: Έχει ποιότητα και έδειξε χαρακτήρα

Οι κιτρινόμαυροι διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το χθεσινό (26/4) παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης και πήραν μια πολύ σημαντική νίκη, που ουσιαστικά «κλειδώνει» την έξοδο τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Άρης πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε, καθώς μετά τον Βόλο, πέτυχε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού. Επικράτηση που , ουσιαστικά του εξασφαλίζει την πέμπτη θέση, που οδηγεί στο Γουρόπα Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ίδιο αποτέλεσμα, αλλά διαφορετική προσέγγιση της αναμέτρησης, κάτι που είναι απόλυτα λογικό. Πολύ μεγαλύτερος ο βαθμός δυσκολίας, φυσικά, στο χθεσινό (26/4) παιχνίδι, απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο.

Δεν πρέπει να ξεχνάει, κανείς, ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να μη βρίσκεται στα καλύτερα του, παρόλα αυτά, έχει πολλαπλάσιο μπάτζετ από τους κιτρινόμαυρους. Η τακτική του Άρη στην αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους ήταν εξαιρετική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Έδωσε χώρο στον αντίπαλο και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αδυναμίες του, με ανάπτυξη κυρίως από τα πλάγια. Ο Άρης διαθέτει ποιότητα και έδειξε και χαρακτήρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Για δεύτερη σερί αγωνιστική, επίσης, οι παίκτες του έδειξαν συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο που υπήρχε.

Αν και ο Ετέμπο έμεινε στον πάγκο, ο Άρης κατάφερε να ανταποκριθεί στη μάχη της μεσαίας γραμμής, καθώς ο Ντουκουρέ τα έδωσε όλα, ο Νταμπό είναι βελτιωμένος, ενώ ο Νταρίντα βρισκόταν… παντού. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Ο Τσέχος αποτελεί τον ορισμό για το πως πρέπει να κινείται στον αγωνιστικό χώρο ένα χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Ο Άρης άνοιξε το σκορ με ένα εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ του Πάλμα, με απευθείας κόρνερ. Τόσο ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα, όσο και ο Ιτούρμπε το «κυνηγούσαν» στα τελευταία παιχνίδια. Ένα γκολ στο οποίο δεν φέρει ευθύνη ο Πασχαλάκης, καθώς η εκτέλεση του Πάλμα άγγιξε το τέλειο.

Ο Νταμπό διπλασίασε τα τέρματα για τον Άρη, μετά από το λάθος του Μπα. Το σημαντικό είναι ότι ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ και να δείξει χαρακτήρα, ακόμα και όταν ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπακαμπού. Στη μοναδική φάση, ίσως, του παιχνιδιού που η άμυνα του Άρη αντέδρασε λάθος, με τον Μαζικού να μην έχει κολλημένο το χέρι του στο σώμα.

Ο Άρης θα πάει να κάνει το απόλυτο των νικών στα εναπομείναντα παιχνίδια, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο (30/4) με τον ΠΑΟΚ. «Τρέχοντας», παράλληλα και τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

ΥΓ. Ήταν η πρώτη φορά, μετά από καιρό, που πριν το χθεσινό παιχνίδι δεν ακούστηκαν οι γνωστές ανοησίες. Είχε φροντίσει, άλλωστε, ο Άρης να τους κλείσει το στόμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ