Ολυμπιακός: Πόσες χαρές, πόσα μεγάλα σουτ…

Ολυμπιακός: Πόσες χαρές, πόσα μεγάλα σουτ…

Η βόμβα του Σλούκα στην Πόλη, μπήκε σε μια μεγάλη λίστα με τεράστια buzzer beater…

Τη νίκη την χαίρεσαι και αν αυτή έρθει με 20 πόντους διαφορά, είτε με έναν. Αν βέβαια αυτή έρθει σε νεκρό χρόνο, έχει ξεχωριστή μαγεία. Όπως δηλαδή συνέβη στο τρίτο ματς της σειράς με την Φενέρ.

Η κόλαση με το παράδεισο είχαν απόσταση ένα τάιμ άουτ. Έπρεπε να συμβούν πράματα και θάματα (θα ατ αναλύσω παρακάτω) για να βρεθεί ο Ολυμπιακός πίσω στο σκορ. Ο Γκούντουριτς έβαλε το δικό του μεγάλο σουτ και έκανε το 71-69. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα για να ρίξουν τη βόμβα!

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, ο προσεχώς διεθνής και κάποιοι που μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά…

Ο Μαρτζώκας κάλεσε ταιμ άουτ, σχεδίασε την επίθεση, ο Σλούκας ήταν ζεστός και ψυχολογικά έτοιμος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ένα τεράστιο σουτ, ένα καλάθι που έφερε τούμπα τη σειρά και ο Ολυμπιακός απέχει μία νίκη από το δεύτερο στη σειρά φάιναλ φορ.

Η βόμβα του Σλούκα μπαίνει σε μια μεγάλη λίστα με «ερυθρόλευκα» καλάθια που έδωσαν ιστορικές νίκες στα τελευταία δευτερόλεπτα. Καλάθια που αφήνουν αγάλματα τους αντιπάλους και στέλνουν στα ουράνια τους φίλους του Ολυμπιακού.

Είναι τόσα πολλά που είναι πιθανό να ξεχάσω κάποια. Το πεταχτάρι του Πρίντεζη στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ. Το σουτ του ίδιου στο ΣΕΦ, κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Για τα νικητήρια σουτ του Βασίλη Σπανούλη, πρέπει να γράψει κάποιος εγκυκλοπαίδεια! Στην κορυφή βάζω το σουτ τίτλου μέσα στο ΟΑΚΑ, το τρίποντο πάλι στο ΟΑΚΑ στην ίδια σειρά τελικών, με τον Παναθηναϊκό που έκανε το 1-1.

Ο Σλούκας έχει υπογράψει μεγάλες νίκες με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Το έχει κάνει με την Φενέρ στο ΣΕΦ, με την Εφές στο ίδιο γήπεδο, αλλά νομίζω ότι το τελευταίο στην Κωνσταντινούπολη δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ.

Δεν ήταν τρίποντο μιας απλής νίκης. Ήταν τρίποντο που έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό, οδηγό στη σειρά. Σε ένα ματς που κατάφερε να γυρίσει δύο φορές και να μην επιτρέψει στους Τούρκους να αποκτήσουν προβάδισμα και την Παρασκευή στην έδρα τους, να ελπίζουν βάσιμα Στο 3-1 και να χαλάσουν την εκπληκτική φετινή πορεία του Ολυμπιακού.

Αρκετοί θα πίστεψαν όταν οι γηπεδούχοι έκαναν το 60-51, ότι έγινε το 2-1. Η ομαδάρα του Μπαρτζώκα, ούτε που σκέφτηκε ότι θα χάσει. Σερί 13-0 και προβάδισμα με 60-64. Και εκεί άρχισαν τα ανεξήγητα. Καλάθι και φάουλ του Ντόρσεϊ (δεν υπήρξε ποτέ φάουλ…). Τρίποντο Ντόρσεϊ σε μια σκοτωμένη επίθεση της Φενέρ, τρίποντο Καλάθη, χαμένες βολές του Μπλακ και λάθος του… ρομπότ που λέγεται Γουόκαπ.

Άλλη ομάδα με όλες αυτές τις αναποδιές στο τέλος, ενός τόσου κρίσιμου αγώνα θα είχε λυγίσει, Όχι όμως ο Ολυμπιακός. Γιατί ο Θρύλος δεν είναι μια απλή ομάδα. Είναι η κορυφαία στην Ευρώπη.

Υ.Γ. Στο ποδόσφαιρο η ομάδα έβγαλε χαρακτήρα. Δεν μάσησε από την έδρα, ούτε από την δίψα της ΑΕΚ για τίτλο. Θα μπορούσε να είχε φύγει πάλι με τη νίκη από την Αγιά Σοφιά. Είχε τις ευκαιρίες, σκόραρε με τον Μπακαμπού, αλλά το γκολ ακυρώθηκε από τον βοηθό και τον Avar. Είδα την γραμμή, αλλά έχω τις ενστάσεις μου. Προσωπικά, βλέποντας το ριπλέι είπα ότι θα μετρήσει. Για αυτό καλό θα ήταν να μπει και στην χώρα μας το αυτοματοποιημένο οφσάιντ για να μην χρειάζεται ανθρώπινο χέρι για τις γραμμές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ