Το «θέλω να μείνω» του Σαμασέκου και η μεγάλη πρόταση από τη Γαλλία

Το «θέλω να μείνω» του Σαμασέκου και η μεγάλη πρόταση από τη Γαλλία

Ο Ντιαντιέ Σαμασέκου έκανε τη διαφορά στην Τούμπα και… έφυγε. Τι ισχύει για την επόμενη μέρα της καριέρας του

Πρόσωπο της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs ο Ντιαντιέ Σαμασέκου. Ή πιο σωστά το πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών για τον Ολυμπιακό. Ο Αφρικανός που προστέθηκε στην εξίσωση της μεσαίας γραμμής από τον Ζοσέ Ανιγκό σε αυτή την σειρά των διαδοχικών ντέρμπι με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και αν μη τι άλλο έδειξε πως ίσως άξιζε μια μεγαλύτερη ευκαιρία μέσα στη σεζόν.

Ταίριαξε στο τρίγωνο που σχηματίστηκε με τον Γιαν Εμβιλά και τον Ινμπόμ Χουάνγκ. Έκανε μπόλικη «δουλειά» σε εκείνα τα κομμάτια που δεν καταγράφει εύκολα η στατιστική, βοήθησε πολύ στη βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας, ενώ πέτυχε και ένα γκολ που επί της ουσίας σφράγισε τη τρίτη θέση της τελικής κατάταξης.

Ο κατάλληλος άνθρωπος σε μια συγκυρία που ο Ολυμπιακός μπορεί να μην είχε κάποιο μεγάλο στόχο, αλλά είχε μια μεγάλη υποχρέωση. Να κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League (θα συμβεί μόνο αν η ΑΕΚ κατακτήσει το νταμπλ το βράδυ της 24ης Μαϊου).

Όπως και να έχει; Έχει ανοίξει μια συζήτηση για το μέλλον του Σαμασέκου και το ενδεχόμενο μιας δεύτερης ευκαιρίας στον Ολυμπιακό. Κουβέντα που ουσιαστικά την ξεκίνησε ο 27χρονος χθες βράδυ δηλώνοντας θετικός στο ενδεχόμενο παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι.

«Θέλω να μείνω» είπε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη επί του Δικεφάλου του Βορρά, δείχνοντας αν μη τι άλλο πως θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει σε φόντο Ερυθρόλευκο. Η περίπτωση του όμως είναι «σύνθετη», όπως συμβαίνει σε κάθε δανεισμό. Η Χόφενχαϊμ με την οποία έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2020 πλήρωσε για χάρη του 14 εκατ ευρώ το καλοκαίρι του 2019 και πολύ λογικά από τη στιγμή που δεν τον υπολογίζει στο πλάνο της, αναζητά την… απόσβεση.

Δεν θέλει να συνεχίσει να τον δανείζει, να τον πουλήσει ψάχνει και μάλιστα σε μια τιμή εκκίνησης μάλλον από εκείνες που μοιάζουν απαγορευτικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως η Γερμανική ομάδα, έχει ήδη στα χέρια της το «ζεστό» ενδιαφέρον μιας ομάδας της Γαλλίας. Κάποια που μπορεί να πλησιάσει στις απαιτήσεις της. Σα να λέμε: Ενδιαφέρον για «αγορά» και όχι για δανεισμό, άρα με τις υπάρχουσες συνθήκες το πιθανότερο μοιάζει ο Σαμασέκου να φτιάξει βαλίτσες προς τα… εκεί, αν και ακόμη είναι νωρίς για προβλέψεις.

Νωρίς για την «αγορά», μιας και τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, νωρίς και ειδικά για τον Ολυμπιακό που αν δεν υπάρξει νέος προπονητής, να αξιολογήσει το υλικό και τις ανάγκες του δύσκολα θα πάρει τέτοιες αποφάσεις. Δεν είναι απλό οι Ερυθρόλευκοι να κινηθούν μόνοι τους σε μια υπόθεση νέου δανεισμού χωρίς να έχουν το «οκ» της τεχνικής ηγεσίας.

Αφήστε που δανεικούς έχουν και οι Πειραιώτες και μάλιστα μια σειρά από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται πάνω-κάτω στα ίδια μέτρα με τον Σαμασέκου: Ο Μαντί Καμαρά, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο Αγκιμπού Καμαρά, ο Μαμαντού Κανέ, ο Αμπντουλαγιέ Νταμπό, ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά: Προφανώς δεν θα επιστρέψουν όλοι, μπορεί να μην επιστρέψει και κανείς, αλλά ο επόμενος προπονητής θα πρέπει να τους… λογαριάσει όλους.

Ο Σαμασέκου σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα και όλας αναχωρεί από την Ελλάδα, καθώς σε λίγο καιρό έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της χώρας του και προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί το «ενδιάμεσο» για να κάνει διακοπές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ