Ολυμπιακός : Μαραθώνιος, όχι «100άρι»!

Ολυμπιακός : Μαραθώνιος, όχι «100άρι»!

Σημαντικό και για τον Πέδρο Μαρτίνς το ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό, αλλά το ζητούμενο θα είναι ο… τερματισμός!

Το πρόγραμμα για τις «100 πρώτες ημέρες» στη διακυβέρνηση της χώρας αποτελούσε τα πιο παλιά τα χρόνια μία πολύ σημαντική υπόσχεση-δέσμευση που έδιναν οι υποψήφιοι στο εκλογικό σώμα. Όχι ότι τα τηρούσαν και τότε αυτά που έταζαν, απλά ήταν διαφορετική η Ελλάδα και δεν μας κόστιζε σε τέτοιο βαθμό.

Η διαφορά της πολιτικής με το ποδόσφαιρο είναι ότι στο γήπεδο δεν επιτρέπονται τα ψέματα. Δεν το κάνουν ούτε καν ντέρμπι το ματς με την αλήθεια, η οποία αργά ή γρήγορα θα φανεί πάνω στο χορτάρι κι αυτό γιατί και εδώ η δικαιοσύνη της μπάλας δεν έχει την παραμικρή σχέση με αυτή των γραφείων.

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι σαφές ότι οι 100 μέρες του Πέδρο Μαρτίνς θα αποτελέσουν ξεχωριστό κεφάλαιο στο νέο Ολυμπιακό. Το διάστημα της προετοιμασίας όπως μας έδειξε και η προηγούμενη ιστορία είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα πλην όμως το πρώτο δείγμα δεν είναι πάντα και το πιο αξιόπιστο.

Για παράδειγμα οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην εφετινή εκδοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Χάσι στον πάγκο τους, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τους υποχρέωσε σε απώλεια τίτλου, πέραν από τον αστερίσκο της «κάθαρσης».

Πριν από δύο χρόνια ο Βίκτορ Σάντσεθ, ο οποίος ήταν το «laptop» του Μίτσελ στο Ρέντη- κι αυτό φάνηκε όταν αποχώρησε- δεν μπόρεσε να βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους, καθώς έμεινε έξω από την Χάποελ. Παρά το σοκ του αποκλεισμού η χρονιά κύλησε ομαλά για τους κόκκινους που πήραν το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο, έβγαλαν παίκτες από την Ακαδημία τους, προχώρησαν στο Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόσεχε τι εύχεσαι όπως λένε και οι Κινέζοι. Από τη διαδικασία δεν γλίτωσε ούτε ο Βαλβέρδε, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι ξεκίνησε από το «3-0» και αποκλεισμό από την Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια, αλλά τώρα τον είδαμε να βολτάρει με το πούλμαν της Μπαρτσελόνα για την κατάκτηση του νταμπλ. Και το ωραίο της ιστορίας είναι ότι ο Τιμούρ τον είχε βάλει κι αυτός τον Ολυμπιακό στους ομίλους, αλλά απέτυχε μετά στη διαδρομή του πρωταθλήματος, άρα η μπάλα μας καθοδηγεί σχετικά με τις «εποχιακές» επιτυχίες και συνιστά… υπομονή και επιμονή.

Τις επόμενες μέρες, μετά και το τυπικό τέλος του πρωταθλήματος αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα ο Πέδρο Μαρτίνς από τους ερυθρόλευκους. Θα μας πει τις δικές του προγραμματικές δηλώσεις οι οποίες δεν γίνεται να διαφέρουν κατά πολύ από αυτές των προκατόχων του.

Όπως είναι δεδομένο ότι και το δικό του «100άρι» θα είναι μεν σημαντικό, αλλά το βασικό ζητούμενο θα παραμένει η επικράτησή του στον… μαραθώνιο. Ο τερματισμός σε καθιερώνει και σου δίνει τη νίκη κι όχι η εκκίνηση….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ