Η πιο «εύκολη», η πιο ΜΕΓΑΛΗ νίκη!

Η πιο «εύκολη», η πιο ΜΕΓΑΛΗ νίκη!

Αυτό που θα γίνει την Δευτέρα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη θα αποτελεί την σπουδαιότερη «κούπα» για τον Ολυμπιακό.

Προσπαθήστε απλά να σκεφτείτε τι έχουν ζήσει. Να έρθετε στη θέση τους. Πείτε πως βλέπετε μια ταινία και είστε ο πρωταγωνιστής. Το ασυνόδευτο ανήλικο παιδί που φεύγει από την Ακτή Ελεφαντοστού, διασχίζει ένα μεγάλο κομμάτι της Αφρικής για να βρεθεί είτε στα παράλια της Μεσογείου είτε στην Τουρκία και από εκεί να περάσει στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν δεν μπορείτε εσείς να μπείτε στη θέση του «πρωταγωνιστή» σκεφτείτε απλά στη θέση του το παιδί σας. Ανατριχιάζεις μόνο στην ιδέα. Και όμως, η παραπάνω ιστορία είναι αληθινή με χιλιάδες παραδείγματα και αφετηρία της περιπέτειας τη Νιγηρία, το Αφγανιστάν, το Καμερούν, την Συρία, το Ιράκ, το Τσαντ, το Σουδάν και πολλές ακόμη, δυστυχώς, χώρες που εγκαταλείπουν με την ελπίδα να ζήσουν.

Διαβάστε επίσης: Η επόμενη μέρα της ΑΕΚ: Ο Πινέδα, το Champions League και οι μεταγραφικές πινελιές

Θα μου πείτε, ανακάλυψες ξαφνικά την Αμερική; Το προσφυγικό κύμα υπάρχει, δυστυχώς, δεκαετίες τώρα. Συμφωνώ, αλλά είναι άλλο να το βλέπεις από μακριά ως μια ακόμη είδηση στον «καταιγισμό» των ειδήσεων στην καθημερινότητα και άλλο να το βλέπεις κατάματα.

Να τον έχεις στα δύο μέτρα και να σου λέει την ιστορία του. Να σου μιλάει για όσα έζησε και όσα θέλει να ζήσει, έχοντας πλέον αρχίσει μια δεύτερη ζωή.

Πόσο τυχεροί άραγε είμαστε όλοι εμείς που γεννηθήκαμε σε ένα μέρος του κόσμου που τα βασικά για τη ζωή του ανθρώπου είναι δεδομένα;

Βλέποντας χθες στο Καραϊσκάκη τον Κεϊτά να μιλάει για την σπουδαία πρωτοβουλία του Ολυμπιακού και της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου δεν θα μπορούσα να σκεφτώ διαφορετικά. Πόσο τυχερός είμαι, πόσο δυνατός είναι.

Ένα ασυνόδευτο παιδί που ξεκίνησε από την Ακτή Ελεφαντοστού και κατάφερε να αρχίσει μια δεύτερη ζωή στην Ελλάδα, και να είναι τώρα αυτός μέντορας στα παιδιά που σαν και αυτόν συνεχίζουν να έρχονται στη χώρα μας για μια καλύτερη ζωή. Να είναι το ζωντανό παράδειγμα πως μπορείς να πετύχεις.

Και επειδή έχουμε συνηθίσει να κατηγορούμε για όλα το κράτος, πραγματικά οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Καραϊσκάκη και είναι αυτοί που προσπαθούν να φτιάξουν την ζωή των ανήλικων ασυνόδευτων παιδιών που φτάνουν στην χώρα μας, τα οποία αυτή την στιγμή είναι κοντά στις 2.500, προσφέρουν πολλά.

Η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που βρήκε την άμεση και αμέριστη συμπαράσταση στον Ολυμπιακό για να μπορέσουν την Δευτέρα τα 40 ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά να ζήσουν ένα όνειρο. Να βγάλουν από το μυαλό τους όσα έχουν περάσει και να νοιώσουν την αγάπη, την συμπαράσταση και το παιχνίδι που προφανώς τόσο έχουν στερηθεί.

Για τα παιδιά αυτά, όπως είπε ο Κεϊτά, αυτή η μέρα του τουρνουά στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη τους. Παίζοντας σε ένα εξαιρετικό γήπεδο, φορώντας την φανέλα του Ολυμπιακού, νοιώθοντας ξανά παιδιά!

Με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει μια ακόμη νίκη, μια «εύκολη» στην πράξη νίκη. Μια νίκη όμως που είναι η πιο μεγάλη που θα μπορούσε να πετύχει! Γιατί πέρα από τις νίκες στα γήπεδα, πέρα από τους τίτλους που είναι αμέτρητοι για την ερυθρόλευκη οικογένεια, το να προσφέρεις αγάπη και χαρά σε ένα παιδί, πόσο δε μάλλον ένα τόσο ταλαιπωρημένο από την ζωή παιδί, είναι τίτλος ανεκτίμητος!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ