Η δυσκολότερη δουλειά στις μεταγραφές είναι να βρεις αξιόπιστους εκτελεστές…

Η δυσκολότερη δουλειά στις μεταγραφές είναι να βρεις αξιόπιστους εκτελεστές…

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει την υποχρέωση να ψάξει για δυο σέντερ φορ στην περίπτωση που…

Τι λέει η εμπειρία όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και γενικότερα; Οσο καθυστερεί η απάντηση σε μια συγκεκριμένη πρόταση τόσο απομακρύνεται το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή. Τα δημοσιεύματα ότι ο Σεντρίκ Μπακαμπού πληθαίνουν αναφέροντας ότι ο πρώτος σκόρερ της περσινής χρονιάς κλίνει στην αποδοχή πρότασης που του έχει γίνει από την Σαουδική Αραβία. Όταν πρόκειται για πετροδολάρια καμιά άλλη πρόταση δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική.

Ο Μπακαμπού πρόσφερε περισσότερα στον Ολυμπιακό από αυτά που ίσως περιμέναμε όταν τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών ερχόταν στον Πειραιά. Αν και ξεκίνησε μουδιασμένα, χάνοντας μάλιστα και πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, εξελίχθηκε σε ένα αξιόπιστο σκόρερ. Από ένα σημείο και μετά μάλιστα όχι μόνο τα έβαζε αλλά έδινε και τελικές πάσες για να τα βάζουν οι συμπαίκτες του. Μπορεί να κλείνει τα τριάντα δύο αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση και με ταχύτητα που δεν την βρίσκεις ευκολά σε παίκτες αυτής της ηλικίας.

Διαβάστε επίσης: Τα δύο προαπαιτούμενα για την επιτυχία του Κορδόν

Είναι φανερό ότι από τον Ολυμπιακό ανέβασαν την προσφορά τους και έριξαν στην μάχη για να τον πείσουν και τον Αντόνιο Κορδόν που τον ξέρει από την θητεία του στην Βιγιαρεάλ. Μακάρι να αλλάξει κάτι και να το σκεφτεί διαφορετικά ο Μπακαμπού ώστε να παραμείνει στην χώρα μας και τον Ολυμπιακό. Σε διαφορετική περίπτωση ο Αντόνιο Κορδόν έχει την υποχρέωση να ψάξει για δυο σέντερ φορ. Το γράφω αυτό γιατί η περσινή χρονιά που έκανε ο χαρισματικός Γιουσέφ Αλ Αραμπί μας έδειξε πως δεν υπάρχουν περιθώρια αγωνιστικής ανάκαμψης. Τα τριάντα έξι και βάλε χρόνια που βαραίνουν στις πλάτες του δεν του επιτρέπουν να κάνει όσα θαυμαστά έκανε τα προηγούμενα χρόνια.

Δυσκολότερη δουλειά στις μεταγραφές από το να βρεις αξιόπιστους εκτελεστές δεν υπάρχει. Ολοι για τέτοιους ψάχνουν κι όλοι για τη θέση αυτή ξοδεύουν τα περισσότερα. Προφανώς, από τον τεχνικό διευθυντή και τον νέο προπονητή θα αξιολογηθεί και ο Αχμέτ Χασάν που επιστρέφει τραυματίας από το δανεισμό του στην Τουρκία. Και τις δυο τελευταίες χρονιές που ήταν εκεί επιβεβαίωσε την χρησιμότητά του ως συμπληρωματικός σκόρερ. Τα έβαζε με συνέπεια αλλά δεν είναι ο βασικός φορ στον οποίο θα στηριχτείς για να πάρεις το πρωτάθλημα και να διακριθείς στην Ευρώπη.

Τα γράφω αυτά χωρίς να παραγνωρίζω ότι κατά τις θητείες του με τα ερυθρόλευκα έχει πετύχει καθοριστικά γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με βάση αυτά τα δεδομένα έχω την εντύπωση πως, μετά την επιλογή προπονητή, η πιο δύσκολη δουλειά του νέου τεχνικού διευθυντή έχει να κάνει με την εξασφάλιση ικανού εκτελεστή για την κορυφή της επίθεσης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ