Όταν… φύγει από το Κάουνας θα εμφανιστεί ξανά ο κανονικός Ολυμπιακός

Όταν… φύγει από το Κάουνας θα εμφανιστεί ξανά ο κανονικός Ολυμπιακός

Λες και δεν παιζόταν ο πρώτος τελικός του πρωταθλήματος χθες στο ΣΕΦ για έναν αγνώριστο Ολυμπιακό που ξέρει πόσο ανώτερος είναι από τον Παναθηναϊκό και αυτό αποδεικνύεται πρόβλημα…

Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό δεν έχουν την παραμικρή σχέση ως ομάδες. Και ο μόνος τρόπος για να γίνουν ντέρμπι τα ματς τους είναι να έχει την εικόνα που είχε χθες ο Ολυμπιακός. Και αυτό το ξέρουν και στον Παναθηναϊκό για αυτό και είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από το χθεσινό ματς παρότι δεν κατάφεραν, ούτε αυτή την φορά, να πάρουν τη νίκη που θα έβαζε νέα δεδομένα στην υπόθεση πρωτάθλημα.

Και όμως αυτή η τεράστια διαφορά που χωρίζει τις δύο ομάδες αποδεικνύεται πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι είχε κάποιο άγχος ο Ολυμπιακός, το άγχος του φαβορί που λέμε στον πρώτο τελικό που θέλει να κρατήσει το πλεονέκτημα.

Είναι τόσο καλύτερος από τον αντίπαλο του που δεν είναι στην τσίτα για την σημασία των αγώνων. Μήπως να αναρωτηθούμε πόσα πρωταθλήματα έχει πάρει αυτή η ομάδα; Ένα, πέρσι με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού. Μήπως επίσης να σκεφτούμε τι θα σημαίνει για την ομάδα η απώλεια του πρωταθλήματος από αυτόν τον Παναθηναϊκό; Μια ομάδα που πραγματικά έχει βαρέσει διάλυση, που «έφτυσε αίμα» για να περάσει το Περιστέρι, που φέτος έχει χάσει παντού;

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός είναι ακόμη στο… Κάουνας. Πως ακόμη ζει ξανά και ξανά τον Γιουλ να σκοράρει στα 3 δευτερόλεπτα και την Ευρωλίγκα να γλιστράει από τα χέρια τους. Ναι, ήταν μεγάλο σοκ η απώλεια της, ειδικά έτσι όπως κύλησε ο τελικός με την Ρεάλ. Αλλά ο Ολυμπιακός παρότι έχασε το τρόπαιο ξανά στο σουτ, όπως πέρσι από την Εφες στον ημιτελικό, έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου σε μια απίθανη και χορταστική διαδρομή.

Είναι η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης και αυτό δεν το αλλάζει ένα σουτ στα 3 δευτερόλεπτα. Ας το αφήσει λοιπόν πίσω του και ας δει μπροστά. Η φετινή πορεία στην Ευρωλίγκα ήταν επιτυχημένη, για να είναι και στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Εκεί δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν παίζουν ρόλο οι «σκούπες» και τα… φαράσια, παίζει ρόλο στο τέλος να σηκώσει την κούπα ο Παπανικολάου. Και να κλείσει μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία με την ελπίδα να την ξεπεράσει του χρόνου.

Αλλά με αυτή την εικόνα που είχε στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό δουλειά δύσκολα γίνεται. Και το κυριότερο είναι πως στην τελική αδικούν την εικόνα που έκτισαν με κόπο και ιδρώτα όλη την σεζόν. Δεν τρέχει τίποτα αν δεν μπουν τα σουτ, αν δεν βγουν τα μαρκαρίσματα, αν δεν σε πάει ρε παιδί μου με τίποτα το ματς. Όμως να κάνεις τέτοια λάθη, να χάνεις λέι απ απανωτά, να πετάς μπάλες από το κέντρο, να μην έχεις το καθαρό μυαλό να εκμεταλλευτείς το momentum, να μην δείχνεις πως παίζεις σε έναν τελικό, είναι θέμα που αναμφίβολα προβληματίζει.

Μπορεί με την ίδια εικόνα να πάρει άλλες δύο νίκες που χρειάζεται και να σηκώσει την κούπα. Αυτός ο Παναθηναϊκός άλλωστε δεν είναι ικανός ούτε έναν κάκιστο Ολυμπιακό να νικήσει. Αλλά το θέμα δεν είναι τι θα κάνει η ομάδα που ήρθε με τρόμο στο ΣΕΦ φοβούμενη τον διασυρμό αλλά τι θα κάνει ο Ολυμπιακός που είναι το απόλυτο φαβορί και με την έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξε στον πρώτο τελικό γεννάει πολλά ερωτηματικά.

Και πραγματικά δεν ήταν μόνο οι παίκτες που χθες δεν έδειχναν πως έπαιζαν σε τελικό πρωταθλήματος. Όλα στο ΣΕΦ θύμιζαν αγώνα… επίδειξης. Η ατμόσφαιρα σε καμία περίπτωση δεν ήταν ντέρμπι αιωνίων, ακόμη και στο φινάλε που οι πράσινοι άγγιξαν το θαύμα.

Η σιγουριά της ανωτερότητας δεν κάνει και ιδιαίτερα καλό και αυτό μπορεί να μην το πλήρωσε ο Ολυμπιακός αλλά θα το πληρώσει αν δεν αλλάξει τσιπάκι άμεσα. Αν δεν… φύγει από το Κάουνας και δεν καταλάβει πως είναι υποχρέωση να νικήσει αυτόν τον Παναθηναϊκό για να πάρει το 2ο σερί πρωτάθλημα παίζοντας κανονικό μπάσκετ και όχι αυτό που έπαιξε στο ΣΕΦ τότε η σειρά μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο ζόρι.

Και πραγματικά όσα συνέβησαν στον πρώτο τελικό μπορούν να αποδειχθούν ευεργετικά για τον Ολυμπιακό την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ