Ολυμπιακός: Λες και αντιμετώπιζαν την Καρδίτσα…

Ολυμπιακός: Λες και αντιμετώπιζαν την Καρδίτσα…

Ο τρόπος με τον οποίο έγινε το 1-0, πρέπει να αφυπνίσει τους «ερυθρόλευκους» και να μην κάνουν τα ίδια απίστευτα λάθη στο ΟΑΚΑ

Δεν υπάρχει ντέρμπι αιωνίων που να είναι εύκολη υπόθεση. Ακόμα και να υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας, όπως συμβαίνει και τη φετινή σεζόν στο μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι κλάσεις ανώτερος, αλλά αυτά τα ματς δεν τα κερδίζεις μόνο με την ποιότητα.

Πρέπει να είσαι έτοιμος για μάχη, να γεμίσεις… μελανιές, να έχεις καθαρό μυαλό και σωστές αποφάσεις. Στα δικά μου μάτια, αυτό δεν συνέβη στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα στο ΣΕΦ.

Διαβάστε επίσης: Ιραόλα: Η πρώτη δήλωση για το μέλλον του – Τι θα κάνει μετά τη Ράγιο Βαγιεκάνο

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε με… χίλιους τρόπους να δώσει τον πρώτο τελικό στον Παναθηναϊκό. Ίσως, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να πίστεψαν ότι έγινε το 1-0, μόλις το σκορ πήγε στο 26-10. Κοινώς, ότι τελείωσε το ματς.

Το γράφω, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο για την εικόνα της ομάδας στη συνέχεια. Τόσα λάθη μαζεμένα οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα έκαναν όλη την χρονιά, που παρέδιδαν μαθήματα μπάσκετ. Και είμαι βέβαιος ότι ο κόουτς δεν θα πίστευε στα μάτια του.

Χαμένα λέι απ, άστοχα σουτ κάτω από το καλάθι, έξτρα πάσες που δεν χρειαζόντουσαν, μπέιζμπολ πάσες, τραβηγμένες προσπάθειες στην επίθεση. Λες και αντιμετώπιζαν την Καρδίτσα (με όλο τον σεβασμό μου στην ομάδα της Θεσσαλίας) σε ματς πρωταθλήματος. Όλα αυτά μαζί έδωσαν το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν βάσιμα σε νικηφόρα πέρασμα από το ΣΕΦ.

Οι γηπεδούχοι αν συνέχιζαν μετά το 26-10 με την ίδια σοβαρότητα, θα ξέφευγαν ακόμα περισσότερο στο σκορ. Και το 1-0 θα γινόταν χωρίς καρδιοχτύπια και φυσικά χωρίς οι «πράσινοι» να αρχίσουν να σκέφτονται σε μπρέικ και να σπάσουν το ιστορικό σερί με τις 13 συνεχόμενες νίκες, που ευτυχώς έγιναν 14…

Το ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά με 41-33, αλλά και το ξεκίνημα στο τρίτο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 41-40 και 44-42, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» σοβαρεύτηκαν και έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ νίκης (61-48).

Όταν ξεκινάς την τέταρτη περίοδο με 13 πόντους διαφορά, θέλεις καλές επιλογές για να βάλεις… τελεία στο ματς. Και ο Ολυμπιακός, αντί να ανοίξει την διαφορά, έμεινε χωρίς καλάθι για σχεδόν έξι λεπτά. Στο νεκρό αυτό διάστημα, μέτρησε δύο πόντους, με μια βολή του Βεζένκοφ και άλλη μία του Φαλ.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού κάρφωσε για το 65 – 58, αλλά και πάλι οι επιλογές στην επίθεση ήταν τραγικές, με τον Παναθηναϊκό να το εκμεταλλεύεται και να προσπερνά για πρώτο φορά στο ματς με το τρίποντο του Γκριγκόνις, δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Και αν δεν έβαζε στην κυριολεξία το πόδι του ο Αγραβάνης, στην επόμενη επίθεση του Ολυμπιακού, τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους» θα δυσκόλευαν ακόμα περισσότερο.

Οι νταμπλούχοι δεν πλήρωσαν τα μαζεμένα τους λάθη και έκαναν το 1-0. Και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη, ίσως τους κάνει καλό. Και όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και σε όλους όσους σκέφτονται τον Μιλουτίνοφ και τις άλλες μεταγραφικές κινήσεις, ενώ δεν έχει τελειώσει η σεζόν.

Καταλαβαίνω, ότι οι μεταγραφές είναι στο αίμα μας. Αλλά όχι όταν υπάρχει σειρά τελικών με τον Παναθηναϊκό. Όλα πρέπει να μπουν στην άκρη και η σκέψη πρέπει να βρίσκεται στο επόμενο ματς. Ο Ολυμπιακός είναι σαφώς καλύτερη ομάδα. Δεν χρειάζεται να το αποδείξει. Το ξέρουν και οι αντίπαλοι. Αλλά αν βάζεις δύο καλάθια σε 11 λεπτά θα μπλέξεις σε περιπέτειες και μάλιστα μεγάλες.

Υ.Γ. Η απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα να κόψει τον Κάνααν είχε λογική, αφού δεν μπορούσε να ρισκάρει και σε περίπτωση τραυματισμού να έμενε με δύο σέντερ στο ρόστερ. Ωστόσο, ο Αμερικανός έλειψε από τον πρώτο τελικό. Γιατί τον Κάνααν, ελεύθερο οι «πράσινοι δεν θα μπορούσαν να τον αφήσουν. Θυμίζω, ότι σε όλες τις φετινές νίκες επί των «πράσινων», ο 32χρονος γκαρντ, είχε εξαιρετική παρουσία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ