Άρης: To «πόκερ» των αποδεσμεύσεων

Άρης: To «πόκερ» των αποδεσμεύσεων

Ο Παλίκουτσα έχει αναλάβει και τις διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαιο, δεν υπολογίζονται, όμως, από τον Άρη, ενώ η συγκεκριμένη διαδικασία απαιτεί λεπτούς χειρισμούς από την πλευρά των κιτρινόμαυρων.

Οι μεταγραφές είναι σίγουρα αυτές που συγκεντρώνουν την μερίδα του λέοντος στο ενδιαφέρον των οπαδών των ομάδων τη δεδομένη χρονική στιγμή, χωρίς, φυσικά, ο Άρης να αποτελεί την εξαίρεση. Ελάχιστα είναι αυτή τη στιγμή τα ονόματα που έχουν κυκλοφορήσει για τους κιτρινόμαυρους, από τα οποία αυτά του Τσέχου φορ Βίντρα, αλλά και των ομογενών Τσακίρη και Τριάντη, είναι αυτά που «παίζουν» περισσότερο.

Ο κόσμος, φυσικά, μπορεί να αγωνιά για τις μεταγραφικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ και να περιμένει με αγωνία τα πρώτα ονόματα – υπάρχει η αισιοδοξία από τους ανθρώπους του Άρη ότι θα έχουμε σύντομα τις πρώτες ανακοινώσεις-, εξίσου σημαντικό, όμως, είναι και το μέτωπο των αποδεσμεύσεων.

Διαβάστε επίσης: Ανω-κάτω η εθνική Κροατίας με Λιβάγια: Εξαλλος με οπαδό, ανέβηκε στα κάγκελα! (vid)

Θα μπορούσε, βέβαια, ο Άρης να βγει και να ανακοινώσει αποχωρήσεις, θα ήταν, όμως, απλά ένα επικοινωνιακό τρικ. Όπως για παράδειγμα αυτές των Ετέμπο, Ιτούρμπε και Καμάτσο, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν (του τελευταίου ο δανεισμός) στα τέλη Ιουνίου και θα αποτελέσουν παρελθόν.

Το ζήτημα είναι το τι γίνεται με τις αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών που έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, δεν υπολογίζονται, όμως. Παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Ενκουλού, ο Νταμπό και ο Γκρέι. Περιπτώσεις που μόνο εύκολες δεν είναι.

Με πιο δύσκολη, φυσικά, αυτή του Τζαμαϊκανού φορ, που έχει και το μεγαλύτερο χρονικά συμβόλαιο, για ακόμα τρία χρόνια. Ο Παλίκουτσα που χειρίζεται τις συγκεκριμένες υποθέσεις, ξέρει ότι οι χειρισμοί θα πρέπει να είναι λεπτοί.

Για να «σπάσει» κανείς ένα συμβόλαιο που βρίσκεται σε ισχύ, άλλωστε, θα πρέπει να τα βρει με τον ποδοσφαιριστή, κυρίως σε ότι αφορά τα χρήματα που αυτός θα αξιώσει για να υπογράψει τη λύση της συνεργασίας.

Ένα, ακόμα, πράγμα που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι ο Άρης δεν έχει το περιθώριο να «παροπλίσει» έναν παίκτη που πληρώνει. Αν για παράδειγμα, δεν βρεθεί η χρυσή τομή στις συζητήσεις με τον Γκρέι και ο παίκτης παραμείνει, ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να έχει στον «πάγο» έναν ποδοσφαιριστή με τόσο υψηλό συμβόλαιο. Θα πρέπει να βρει τρόπο να τον αξιοποιήσει.

ΥΓ. Πολλές ειδήσεις αναμένεται να έχει η εβδομάδα που διανύουμε για τον Άρη. Οι πρώτες μεταγραφές, ανανεώσεις, η παρουσίαση του κεντρικού χορηγού και της νέας φανέλας και κάποια νεότερα σε ότι αφορά την προετοιμασία και τα εισιτήρια διαρκείας.

ΥΓ1. Ακόμα ένα θέμα που θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί, καθώς πλησιάζουμε στην πρώτη συγκέντρωση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, είναι και αυτό των συνεργατών του Τόλη Τερζή στο τεχνικό τιμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ