Αν δεν το «κόψει» τώρα θα ζήσει νέα εποχή… Φάρου!

Αν δεν το «κόψει» τώρα θα ζήσει νέα εποχή… Φάρου!

Κάποια στιγμή θα έχανε ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό. Το ότι έχασε με αυτό τον τρόπο το λες και επιστροφή στο παρελθόν. Εκτός αν…

Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει χάσει μόνος του, όπως πήγε να χάσει μόνος του στο πρώτο ματς στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό. Από τον χειρότερο Παναθηναϊκό όλων των εποχών, τον προτελευταίο της Ευρωλίγκας, την ομάδα που έχασε τρεις φορές στο Περιστέρι και που είχε φτάσει το σερί στα ντέρμπι αιωνίων στο 14-0.

Θα μπορούσε ακόμη και με όλα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ στην… επιστροφή του Βασιλακόπουλου στην ΕΟΚ να νικήσει ο Ολυμπιακός. Αν δεν το έβαζε ο Πονίτκα, ή αν το έβαζε ο ΜακΚίσικ ή αν τέλος πάντων έκανε μια καλύτερη επίθεση ο Ολυμπιακός. Με τα «αν» δουλειά δεν κάνεις, η ιστορία έγραψε πως ο ΠΑΟ νίκησε τον Ολυμπιακό 67-65 και έκανε το 1-1 σε ένα πρωτάθλημα που αποκτά (επιτέλους) ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: «Πρόταση του Ολυμπιακού στον Μπορδαλάς» (pic)

Υπάρχει ένα «αν» όμως που παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την συνέχεια και φέτος και γενικότερα στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός πήγε… μέχρι τέλους φεύγοντας από τις εγχώριες διοργανώσεις για να μην ξαναζήσει τέτοια βράδια ντροπής. Για να μην χρειαστεί να παίζει εναντίον 8. Για να μην υπάρχουν τέτοιοι διαιτητές που αλλοιώνουν ξεκάθαρα τα ματς με αποφάσεις αδιανόητες. Γιατί ο Ολυμπιακός έχασε ακριβώς γιατί αυτοί του στέρησαν τον καλύτερο του παίκτη για ένα ημίχρονο με εφευρέσεις που δεν τις είχαμε ζήσει ούτε στα χρόνια του… Φάρου.

Αν ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν το «κόψει» τώρα είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα ζήσει νέα εποχή… Φάρου. Και δεύτερη φορά «μέχρι τέλους» δεν γίνεται.
Οι διαιτητές που δεν ντράπηκαν να… παίξουν μπάσκετ με την ανακάλυψη του αντιαθλητικού στον Γουόκαπ που έφερε από το -4 στο -10 τον Ολυμπιακό και την δεύτερη ανακάλυψη για φλόπινγκ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στέλνοντας στα αποδυτήρια τον Αμερικανό.

Ξέροντας πως Σλούκας δεν υπάρχει στο παιχνίδι στο οποίο μέσα σε όλα ο Ολυμπιακός έχασε στα τελευταία 12 λεπτά και τον Βεζένκοφ που το θέμα τώρα είναι σε τι κατάσταση είναι για την συνέχεια.

Ο Παπανικολάου πήγε να πάρει μόνος του τον τελικό όμως δεν τα κατάφερε, αν το έπαιρνε και αυτό το ματς με τις συνθήκες που έπαιξε το πιθανότερο είναι να μην κατέβαινε ο ΠΑΟ στον τρίτο τελικό.

Τώρα ο τρίτος τελικός αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Ολυμπιακός που ήταν μπλαζέ στο πρώτο ματς και κάκιστος στο πρώτο 10λεπτό στο ΟΑΚΑ ξέρει πως χρειάζεται να παίξει ξανά το μπάσκετ του. Και ξέρει πως πηγαίνοντας ξανά στο ΟΑΚΑ μπορεί να βρει και πάλι τον… Φάρο απέναντί του. Αν το επιτρέψει κιόλας η διοίκηση του τότε είναι σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα τον βρει.

Ο Ολυμπιακός που δεν επιτρέπεται να κινδυνέψει, πόσο δε να χάσει το πρωτάθλημα από αυτό τον ΠΑΟ, μια κακή ομάδα που ακόμη και με 5 που έμειναν οι ερυθρόλευκοι στο ΟΑΚΑ παίζοντας απέναντι σε 8 τον νίκησε στο σουτ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ