Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ

Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ

Η ώρα της ολοκλήρωσης για μια ομάδα που δεν ήταν πρώτη ούτε στην πόλη της…

Στο άκουσμα του Μάντσεστερ η απάντηση ήταν πάντα μια. Γιουνάιτεντ. Μια ομάδα που κυριαρχούσε στην Αγγλία, μια ομάδα θρύλος στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Απλά και μόνο φανταστείτε πως ζούσε όλα αυτά τα χρόνια ένας οπαδός της… φτωχής συμπολίτισσας της, της Σίτι. Λίγοι γνώριζαν καν την παρουσία της Σίτι την δεκαετία του ’90.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Όταν χρειάστηκε να παίξει χωρίς τον Βεζένκοφ (vid)

Μόνο οι φανατικοί του αγγλικού ποδοσφαίρου προφανώς ήξεραν λεπτομέρειες για την δεύτερη ομάδα της πόλης που κάποτε (1970) είχε κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης έχοντας καταγράψει σε εκείνα τα χρόνια, μέσα στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 τις περισσότερες επιτυχίες της, σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ένας σύλλογος σε… λήθαργο που το 1998 βρέθηκε να υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία της Αγγλίας. Ένας σύλλογος που είχε την μερίδα του λέοντος των οπαδών στην πόλη της αλλά ασφυκτιούσε από την τρομερή Γιουνάιτεντ που το 1999 έκανε το τρεμπλ με τον επικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν.

Μια ιστορία για την Μάντσεστερ Σίτι που άλλαξε άρδην το 2008 όταν στο τραπέζι έπεσαν τα πετροδολάρα των Αράβων. Και κάπως έτσι το… ασχημόπαπο έγινε κύκνος.

Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Δεν υπάρχει πλέον ποδοσφαιρόφιλος που να μην ξέρει την Μάντσεστερ Σίτι. Στο άκουσμα το Μάντσεστερ πλέον η απάντηση δεν είναι απλή. Και είναι κυρίως… Σίτι. Ειδικά από το 2016, όταν έχοντας φτάσει στην κορυφή της Αγγλίας παίρνοντας τους πρώτους τίτλους της, αναλαμβάνει ο Πεπ Γκουαρντιόλα για την περάσει σε άλλο επίπεδο. Και τα καταφέρνει με το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παίζει, με το δικό του ποδόσφαιρο που διαφέρει.

Η Σίτι που απόψε στην Πόλη ψάχνει την ολοκλήρωσή της. Τα έχει πάρει όλα στην Αγγλία. Έχει αποδείξει την αξία της και την δυναμική της. Θεωρείται χρόνια δίκαια μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο.

Απόψε θέλει να βάλει το τελευταίο κομμάτι στο παζλ. Το πιο ωραίο ποδοσφαιρικό παζλ των τελευταίων χρόνων…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ