Τέλος στην εσωστρέφεια, δώστε απαντήσεις

Τέλος στην εσωστρέφεια, δώστε απαντήσεις

Αλαφούζος, Πιεμπονγκσάντ και Γιαννακόπουλος οφείλουν σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή να απευθυνθούν στον κόσμο και να πουν την αλήθεια για την επόμενη μέρα. Οι αιχμές και όσα τρελά ακούγονται ήδη, είναι υποχρέωσή τους να κοπούν μαχαίρι.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν αντέχουν άλλη μιζέρια κι εσωστρέφεια. Κουράστηκαν τόσα χρόνια από κάθε είδους εμφύλιο, κουράστηκαν ν’ ακούν για επίδοξους σωτήρες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου γεννήθηκε μία ελπίδα για τον σύλλογο. Δεν γνωρίζουμε αν ο Πιεμπονγκσάντ και όσοι εκπροσωπεί (ανάμεσά τους δεδομένα είναι ο πάμπλουτος, αλλά  φίλος του Ολυμπιακού Βίκτωρας Ρέστης, ενώ δεν επιβεβαιώνεται η εμπλοκή του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχο Μπένι Στάινμετς) είναι αυτοί που θα οδηγήσουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και θα μπορέσουν να δώσουν και πάλι, αυτή τη φορά σ’ ευρωπαϊκό επίπεδο, τη χαμένη του λάμψη και αίγλη. Με τον Αλαφούζο, όμως, δεν μπορεί να πορευτεί η ομάδα πλέον. Έχει τελειώσει στις συνειδήσεις όλων και κάθε μέρα που περνάει μόνο ζημιά προκαλείται.

Μετά την ελπίδα, λοιπόν, άρχισε ο πόλεμος. Διέρρευσε συμφωνία του Γιαννακόπουλου με τον Αλαφούζο για το μάνατζμεντ της ΠΑΕ. Η πρόταση ήταν 4 εκατ. ευρώ άμεσα στην ομάδα κι από τη διαχείριση το 30% των εσόδων να πηγαίνει στον Αλαφούζο για την αποπληρωμή των χρεών και τα υπόλοιπα στην ομάδα. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αν ήταν συμφέρουσα ή όχι. Αλλά ο Αλαφούζος είναι λογικό να κοιτάει την τσέπη του. Και ενώ φέρεται να συμφώνησε (όπως υποστηρίζει η πλευρά Γιαννακόπουλου) την περασμένη Τετάρτη, είπε τελικά «όχι» δύο μέρες αργότερα. Και το βράδυ του Σαββάτου έστειλε μήνυμα στον Γιαννακόπουλο, όπου τον αποκάλεσε ψεύτη και ανέφερε ότι θα αντιληφθεί τη δυσαρέσκειά του…

Ο Γιαννακόπουλος λέει ότι οι συναντήσεις εύκολα αποδεικνύονται. Το αν υπήρξε πάλι όντως συμφωνία αποδεικνύεται; Ή ο καθένας θα λέει τα δικά του; Είναι υποχρέωσή τους να μιλήσουν ειλικρινά. Αν είναι, όμως, να το κάνουν για επικοινωνιακούς λόγους και για να κερδίσουν απλά τις εντυπώσεις, αφήνοντας εκτός της ουσία, είναι προτιμότερο ν’ ακολουθήσουν τον δρόμο της σιωπής και να κόψουν μαχαίρι την εσωστρέφεια. Επίσης, αυτή η πρόταση θα μπορούσε να γίνει πριν προκύψει η «Pan Asia». Αλλά προφανώς και ο Γιαννακόπουλος ήθελε να δέσει το «Athens Alive». Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός πληρώνει ό,τι συμβαίνει.

Άδεια και αποφάσεις

Πάμε και στην «Pan Asia». Ο Πιεμπονγκσάντ έδωσε τα χέρια με τον Αλαφούζο, υπάρχει μία προφορική συμφωνία, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να σφραγιστεί αυτή. Όλοι πρέπει να είναι συγκρατημένοι και να κρατούν μικρό καλάθι. Στην ανακοίνωση των δύο πλευρών, αλλά και οι πληροφορίες που διέρρευσαν είναι ότι η «Pan Asia» θα αναλάβει την υποχρέωση που ήδη έχει δεσμευτεί, να βάλει δηλαδή 27 εκατ. ευρώ. Πουθενά και κανείς, όμως, δεν λέει ότι θα βάλει χρήματα άμεσα. Λογικό, αφού η ΠΑΕ δεν είναι ακόμα στα χέρια της.

Μέχρι τις 30/6 είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη μεταβίβαση. Κι όμως ακόμα αιωρείται ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αποφύγει τον περιορισμό μεταγραφών. Στην ΕΠΟ λένε ξεκάθαρα ότι η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 16 Απριλίου για να παραδοθεί πλήρης φάκελος. Η ΟΥΕΦΑ επίσης δεν επιθυμεί με τίποτα να… αλλάξουν ορισμένοι τα κριτήρια. Δεν είχε πρόβλημα με την ποινή (και λογικά θα περάσει από την ΕΠΟ η τροποποίηση που θα το αποδείξει αυτό), αλλά ως προς τη διαδικασία αδειοδότησης είναι κάθετη.

Ακόμα δίνεται η ελπίδα στον κόσμο ότι μπορεί να έρθει ο Πιεμπονγκσάντ και να πει για παράδειγμα στο τέλος Μαϊου ή στις 10-15 Ιουνίου (νωρίτερα από τη λήξη προθεσμία της μεταβίβασης) ότι «πληρώνω ή διακανονίζω με τους πιστωτές το χρέος». Γίνεται να πάρει άδεια; Αν ναι ας το επικοινωνήσουν για να ελπίζει ο κόσμος ότι του χρόνου δεν θα δει την Κ20. Αλλιώς ας πουν ότι δεν γίνεται, που είναι και το σχεδόν βέβαιο, για να μην γεννιούνται με το καλημέρα ψεύτικες προσδοκίες. Όσο για τον Αλαφούζο, δεν πλήρωνε τόσο καιρό για την άδεια. Θα πληρώσει τώρα; Εκτός κι αν είναι σίγουρος ότι δεν χαλάει το deal.

Θα πρέπει επίσης άμεσα να ξεκαθαρίσει τι σημαίνει «οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από κοινού». Η πλευρά Πιεμπονγκσάντ, όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, προορίζει τον Αβραάμ Γκραντ για διευθυντή ποδοσφαίρου. Με… προϊστάμενους και καθοδηγητές φυσικά τον Ταϊλανδό και τον Πίνι Ζαχάβι. Θα εμπλακούν στο θέμα του προπονητή; Θα έχουν λόγο στις μεταγραφές;  Ο Πιεμπονγκσάντ στις δηλώσεις του στα ελληνικά ΜΜΕ είπε ότι τα «τρέχοντα θέματα της ομάδας δεν είναι «δικά μας» θέματα. Και δεν είναι μόνο «θέματα» του ιδιοκτήτη. Χρειάζεται να δουλέψουν όλοι μαζί».

Τι εννοεί; Θα συναποφασίσουν για τον προπονητή; Θα τον επιβάλλουν; Έχουν στο μυαλό τους τον Ουζουνίδη; Θα συζητήσουν με τους παίκτες που είναι με το ένα πόδι στην έξοδο; Θα μιλήσουν με τον Λουτσιάνο και τον Μουνιέ και τους υπόλοιπους ξένους; Διότι αν αφήσουν τον Αλαφούζο με τους συνεργάτες του να το κάνουν, κινδυνεύουν πραγματικά να παραλάβουν την Κ20… Κι επειδή θα υπάρχει περιορισμός τα όποια σχέδιά τους ν’ ανατραπούν βίαια με το ξεκίνημα.

Στοπ στην τρέλα

Το τονίσαμε και πριν γίνει γνωστή η αλλαγή της ποινής και οι σκληροί περιορισμοί ως αντίποινα. Πως μόλις περάσει –αν περάσει- ο Παναθηναϊκός στα χέρια του Πιεμπονγκσάντ θα ακουστούν και θα γραφτούν απίθανα ονόματα για τον πάγκο. Για το ρόστερ ακόμα δεν έχουν γραφτεί. Αλλά συνεχίστηκε και χθες η αναφορά στον Ντι Ματέο… Δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση. Θα έρθει, όμως, ο Ντι Ματέο για να προπονεί μία ομάδα που λόγω του περιορισμού θα έχει καμιά 20αριά Έλληνες και οι περισσότεροι κάτω των 23; Γράφτηκε επίσης ότι εναλλακτική του Πιεμπονγκσάντ είναι ο 70χρονος Σβεν Γκόραν Έρικσον που έχει άριστες σχέσεις με τον Ζαχάβι. Τα λόγια είναι περιττά…

Η ομάδα στην κατάσταση που είναι και μέχρι να προκύψει η μεταβίβαση, οφείλει να προχωρήσει ρεαλιστικά και να μπουν στέρεες βάσεις. Ταπεινή μας άποψη είναι ότι με τόσα Ελληνόπουλα στον πάγκο θα πρέπει να είναι Έλληνας. Ο Ουζουνίδης θα ήταν το ιδανικό. Επίσης και ο Γιώργος Δώνης, όπως έχουμε τονίσει, μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο και να εμπνεύσει τα αποδυτήρια γνωρίζοντας και τη νοοτροπία.

Γήπεδο

Εξίσου σημαντικό είναι να ξεκαθαρίσουν οι επενδυτές τι επιθυμούν εκτός Παναθηναϊκού. Από την πρώτη στιγμή, η πληροφόρηση ήταν ότι εξετάζεται ο Βοτανικός. Θέλουν να κάνουν γήπεδο πατώντας στον νόμο που υπάρχει, εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, υπερπολυτελές ξενοδοχείο, αλλά και να ολοκληρωθεί το εμπορικό σε συνεργασία με την Alpha Bank. Το τελευταίο διάστημα, όμως, υπάρχουν κάποια σενάρια ότι σκέφτονται και το ΟΑΚΑ. Άλλα θέλουν την κυβέρνηση να προωθεί  τη συνεργασία της «Pan Asia» με τον Γιαννακόπουλο. Είναι τόσο πολλά τα ερωτήματα που ο κόσμος δικαιούται άμεσα απαντήσεις και φυσικά την αλήθεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ