Ο Ολυμπιακός που ονειρευόμαστε…

Ο Ολυμπιακός που ονειρευόμαστε…

Θέλει στήριξη, υπομονή, όπως ακριβώς συνέβη στην πρώτη χρονιά του Μαρτίνς.

«Εγώ στη ζωή μου έχω μάθει να δημιουργώ. Θα τα χτίσω όλα από την αρχή, Ο Ολυμπιακός θα γίνει η ομάδα που ονειρευόμαστε». Αυτά ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη, στις 2 Απριλίου του 2018, μετά από μια κακή ποδοσφαιρική χρονιά για την ομάδα.

Και τα λόγια του έγιναν πράξη. Άλλαξαν και τα… πόμολα στο προπονητικό κέντρο. Ήρθε ο Πέδρο Μαρτίνς. Παρά το γεγονός ότι στον πρώτο χρόνο δεν πήρε κάποιον τίτλο, στηρίχθηκε και το τι ακολούθησε, όλοι θα το θυμάστε.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύψεις Σφαιρόπουλου: «Ματ ο Ολυμπιακός με Μιλουτίνοφ – Φέρνει μεγάλα ονόματα ο Παναθηναϊκός»

Η ομάδα απέδιδε καλό ποδόσφαιρο, ήρθαν τρία σερί πρωταθλήματα και ζήσαμε μεγάλες στιγμές στην Ευρώπη με κορυφαία την πρόκριση μέσα στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ. Και αν δεν εμφανιζόταν ο covid παραμονές του αγώνα με την Γουλβς, είμαι βέβαιος ότι την πρόκριση από αυτό το ζευγάρι, θα την είχαν πάρει οι «ερυθρόλευκοι».

Η πρόσφατη ιστορία μας έχει δείξει, ότι μετά μια άσχημη χρονιά (υπάρχουν και αυτές στο ποδόσφαιρο…), ο Ολυμπιακός αλλάζει. Και αυτό συμβαίνει και τώρα.

Το πρώτο βήμα για τον Θρύλο των επόμενων σεζόν, έγινε με την πρόσληψη του Αντόνιο Κορδόν. Δεν είναι μικρό πράγμα, να έρχεται στην χώρα μας ένας από τους καλύτερους τεχνικούς διευθυντές της Ισπανίας.

Η διοίκηση τον έπεισε και αυτός έγινε ο νέος αθλητικός διευθυντής της ομάδας, φέρνοντας στο λιμάνι και το δικό του τιμ…

Το δεύτερο βήμα, ήταν ο νέος προπονητής, αυτός που σε συνεργασία με τον Κορδόν θα χτίσει από την αρχή τον Ολυμπιακό. Ο Κορδόν επέλεξε τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί με τεράστια επιτυχία στην Γρανάδα.

Και μπορεί να γνωρίζονταν, να είχαν συνεργαστεί, αλλά με αρκετούς πάγκους ανοιχτούς στην Ισπανία, δεν ήταν εύκολη υπόθεση το «ναι».

Σε έναν προπονητή, κοιτάζεις πάντα το τι έχει πετύχει συνολικά και δεν στέκεσαι στην μοναδική του αποτυχία. Και πέρυσι, ήταν η μοναδική φορά που τα πράγματα στράβωσαν για τον 42χρονο τεχνικό. Αφήστε, που πιστεύω ότι αν δεν είχε συμβεί αυτό, δεν θα ερχόταν στα μέρη μας…

Ο Μαρτίνεθ συμφώνησε, υπέγραψε με τους Πειραιώτες και έφερε μαζί του και πέντε συνεργάτες. Το δικό του τιμ…

Και προσωπικά, ποσώς με ενδιαφέρει, αν η περσινή χρονιά του Μαρτίνεθ δεν ήταν καλή και απομακρύνθηκε μεσούσης της σεζόν από την Εσπανιόλ.

Η επένδυση που κάνει ο Ολυμπιακός είναι τεράστια, στοιχίζει αρκετά, αλλά το σημαντικότερο, έχει αρκετές πιθανότητες επιτυχίας.

Μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν στη ζωή, ούτε φυσικά στον αθλητισμό. Η επιτυχία μιας ομάδας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και για να φτάσεις στο επίπεδο που στοχεύεις, πρέπει να κινηθείς βήμα – βήμα. Και αυτό συμβαίνει στη νέα προσπάθεια της ομάδας. Ήρθε αθλητικός διευθυντής και μετά προπονητής. Τώρα θα ακολουθήσουν οι μεταγραφές και φυσικά θα παρθούν και αποφάσεις για τους παίκτες που ανήκουν στην ομάδα.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να αλλάξει σελίδα, να πάει σε διαφορετικό πλάνο και σε Ισπανικό μοντέλο. Και τώρα όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, για να γίνει και πάλι ο Ολυμπιακός που ονειρευόμαστε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ