Η… πίεση του Μαρτίνεθ, τα τηλεφωνήματα του Κορδόν και το παράδειγμα του Μπιέλ

Η… πίεση του Μαρτίνεθ, τα τηλεφωνήματα του Κορδόν και το παράδειγμα του Μπιέλ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρήκε στρωμένο δρόμο σε σημαντικά θέματα από τον Αντόνιο Κορδόν. Η... αλλαγή του Μπιέλ, δείχνει πολλά για όσα έχουν γίνει.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήρθε χαρούμενος στην Ελλάδα. Ορεξάτος. Αισιόδοξος. Και αποφασισμένος. Η πίεση του Ολυμπιακού δεν τον ενοχλεί. Γιατί όπως ο ίδιος είπε λίγες ώρες αφότου πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, «…έχω αυτοπεποίθηση, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πετύχουμε. Την πίεση την κρατάω μέσα μου, την αξιοποιώ, την κάνω κινητήριο δύναμη και τη μετατρέπω σε δουλειά». Και η αλήθεια είναι ότι Ισπανός τεχνικός δείχνει με το «καλημέρα» ότι δεν θέλει να χαθεί ούτε λεπτό.

Ο 42χρονος τεχνικός, μαζί με τους συνεργάτες του, νέους και παλαιότερους, ασχολείται με τα πάντα. Μαθαίνει τα πάντα. Και προετοιμάζει ό,τι αφορά τον ίδιο και το επιτελείο του. Από την προετοιμασία, τα προγράμματα προπονήσεων, τα φιλικά (σ.σ. ο ίδιος επέλεξε να μην γίνουν 4 στην Αυστρία, αλλά 3 παιχνίδια), έως το ρόστερ, την αξιολόγησή του, αλλά και την κάλυψη των δεδομένων αναγκών. Ηδη έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στις τρεις πρώτες μεταγραφικές ενέργειες (αριστεροπόδαρος στόπερ, αμυντικός χαφ, σέντερ φορ) που προσπαθεί να ολοκληρώσει άμεσα ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι κρυφό ότι ο Μαρτίνεθ αισθάνεται άνετα στον Πειραιά, από τις πρώτες του ημέρας. Η παρουσία του Αντόνιο Κορδόν στο τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι το κλειδί. Οι δύο τους γνωρίζονται πολλά χρόνια. Εχουν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία. Ξέρει ο ένας τα «θέλω» και τις ιδιοτροπίες, τη φιλοσοφία του άλλου. Αλλά κυρίως ο Μαρτίνεθ βρήκε μια κατάσταση αρκετά προχωρημένη. Ο Κορδόν του παρουσίασε τις σκέψεις και τις αποφάσεις του και οι δυο τους συμφώνησαν σε όλα. Κάτι που ουσιαστικά επιταχύνει και τις εξελίξεις στον Πειραιά.

Ο Κορδόν, στο διάστημα που ο Ολυμπιακός δεν είχε κλείσει ακόμη τον Μαρτίνεθ (αλλά βρισκόταν σε διαρκείς επαφές μαζί του), είχε ασχοληθεί ενδελεχώς με το ρόστερ, με θέματα της προετοιμασίας, ακόμη και με κάποια μεταγραφικά ζητήματα. Μάλιστα, μεταξύ άλλων, ο αθλητικός διευθυντής των Ερυθρόλευκων έκανε μια σειρά από κομβικά τηλεφωνήματα. Προς τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Με βασική στόχευση σε ποδοσφαιριστές που θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσουν σημεία αναφορά στο χτίσιμο της ομάδας της νέας σεζόν.

Για παράδειγμα, ένα από τα πρώτα τηλεφωνήματα που έκανε είχε αποδέκτη τον Πεπ Μπιελ. Στον Ισπανό μεσοεπιθετικό, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι για να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό και παρότι δεν θάμπωσε με την απόδοσή του, έδειξε ότι έχει τα στοιχεία να βοηθήσει. Και σε πολλές περιπτώσεις να κάνει τη διαφορά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κορδόν ενημέρωσε τον Μπιελ ότι ο ίδιος τον θεωρεί σημαντικό κομμάτι της νέας ομάδας. Ότι τον υπολογίζει. Ότι θεωρεί πως η απόδοσή του, μπορεί να ανέβει κατακόρυφα. Και ότι υπάρχει απόλυτη πίστη στο ταλέντο του.

Ο Κορδόν γνώριζε ότι όλο το καλοκαίρι το όνομα του Μπιελ ενεπλάκη σε μια σειρά από μεταγραφικά σενάρια. Και συνεχίζει να εμπλέκεται. Είναι 100% αληθές ότι η Μπεσίκτας τον θέλει. Και ότι προς το παρόν εμφανίζεται να βάζει ένα ποσό κοντά στα 4.000.000 για τον 26χρονο Ισπανό. Αλλά αυτή τη στιγμή, ο παίκτης δεν δείχνει διάθεση να αποχωρήσει. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και μετά τις πρώτες ημέρες στο Ρέντη, στην έναρξη της προετοιμασίας. Όταν άκουσε παρόμοια λόγια εμπιστοσύνης και από τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Αυτό, δεν σημαίνει ότι εάν φτάσει μια μεγάλη πρόταση, που θα ικανοποιήσει το κλαμπ, ο παίκτης δεν θα παραχωρηθεί. Αλλά προς το παρόν, φαίνεται ότι σε επίπεδο ψυχολογίας και διάθεσης, ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θεωρείται πολύ σημαντικός. Και αυτό είναι ένα δείγμα της εσωτερικής δουλειάς και η οποία δεν γίνεται γνωστή στο κοινό τις περισσότερες φορές.

Ιδιες συζητήσεις ο Κορδόν έκανε και με άλλους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Πολλούς. Με σκοπό να δείξει σε όλους ότι ο σύλλογος είναι παρών και ότι η νέα χρονιά είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Καθώς κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή. Ενώ είναι και μήνυμα που αναφέρει ρητά πως δεν είναι κάποιος «καταδικασμένος» να κοπεί από το ρόστερ, χωρίς αξιολόγηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ