Τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα

Τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα

Ο Άρης φαίνεται ότι κινείται σε μια διαφορετική λογική στο μεταγραφικό «παζάρι», ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ οι παίκτες που αποκτήθηκαν θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Άρης συνεχίζει την υλοποίηση του προγραμματισμού του ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Είτε, μάλιστα, συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς με τις επιλογές που έχουν γίνει, δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι κιτρινόμαυροι κινούνται βάση συγκεκριμένου σχεδίου.

Ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, παρουσιάστηκε στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη, που έδωσε την έγκριση και για το οποίο είναι ενημερωμένος και ο προπονητής, Τόλης Τερζής. Το αν θα βγει ή όχι αυτό το σχέδιο και τι αποτελέσματα θα έχει, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει, εκτός αν διαθέτει μαντικές ικανότητες.

Διαβάστε επίσης: «Ο Βεζένκοφ δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα πάει στους Κινγκς»

Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι ο Άρης δεν προχωράει «κουτουρού», με αυτόματο πιλότο, αλλά βάση συγκεκριμένου πλάνου. Το οποίο επαναλαμβάνω θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, όμως, υπάρχει. Με παίκτες που μέχρι στιγμής, η πλειονότητα εξ αυτών, είναι για να γεμίσει το ρόστερ, ποσοτικά, ποιοτικά αλλά και με ενέργεια.

Ο Άρης χρειάζεται ποδοσφαιριστές που να είναι «διψασμένοι» για ποδόσφαιρο και για διάκριση. Τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα και αυτό έγινε κάτι παραπάνω από εμφανές την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Καλά τα βιογραφικά, σημασία, όμως, έχει τι βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο. Τι μπορεί να προσφέρει ο κάθε παίκτης στο «χορτάρι». Από εκεί θα κριθεί.

Ακόμα, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, γίνεται προσπάθεια να τονωθεί το ελληνικό στοιχείο στα αποδυτήρια. Αποκτήθηκαν ήδη ο Χουτεσιώτης και ο Αηδόνης, επέστρεψε ο Χρυσόπουλος, ενώ είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει και ο Ζαγαρίτης.

Είναι, επίσης, άδικο να κρίνουμε έναν παίκτη, πριν καν τον δούμε στον αγωνιστικό χώρο, από τις συμμετοχές. Με τη λογική αυτή ο Άρης δεν θα έπρεπε να είχε πάρει τον Νταρίντα, που την προηγούμενη χρονιά στη Χέρτα, είχε τέσσερις συμμετοχές.

Για όσους απορούν, λοιπόν, για τις εφτά συμμετοχές του Μενέντες στην Νιούελς Ολντ Μπόις, δεν σημαίνει ότι ο παίκτης αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ήταν σε όλες τις αποστολές, εκτός από μια.

Ήταν, επίσης, βασικός σε τρία από τα έξι ματς του Σουνταμερικάνα – τη δεύτερη διεθνή διοργάνωση στην Λατινική Αμερική μετά το Λιμπερταδόρες-, που έδωσε η ομάδα του, δύο κόντρα στη Μπλούμινγκ και ένα κόντρα στην Αουντάξ Ιταλιάνο.

Οι παίκτες, επίσης, που είναι βασικοί και αναντικατάστατοι στις άνω του μετρίου ομάδες της Λίγκα Προφεσιονάλ, πηγαίνουν, συνήθως στα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Ρετέγκι της Τίγκρε, που είναι πιθανόν να πάρει μεταγραφή στην Ιταλία το επόμενο διάστημα.

Επιστρέφοντας στον Άρη, θα ακολουθήσουν κινήσεις σε θέσεις που «πονάει» πιο πολύ και εκεί αναμένεται να γίνει η οικονομική υπέρβαση. Κυρίως, για τον αμυντικό χαφ, έναν ακόμα εξτρέμ και τον φορ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ