Τεχνογνωσία και οικονομική δυνατότητα…

Τεχνογνωσία και οικονομική δυνατότητα…

Ο Ολυμπιακός δεν «πόνεσε» από τις αποχωρήσεις Σπανούλη – Πριντέζη. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και μετά το «αντίο» του Σάσα…

Αξίζει να κρυφτούμε πίσω από τις λέξεις; Σε καμία περίπτωση και άλλωστε, δεν συνηθίζω να το κάνω. Ο Σάσα Βεζένκοφ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους Σακραμέντο Κινγκς και για τον Ολυμπιακό η απουσία του είναι μεγάλη. Δεν λέω δυσαναπλήρωτη, γιατί οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να καλύψουν ακόμα και την αποχώρηση ηγετικών στελεχών τους.

Θυμίζω απλά ότι ο Ολυμπιακός προχώρησε μπροστά όταν σταμάτησε την μυθική του καριέρα ο Βασίλης Σπανούλης και τον επόμενο χρόνο, έκανε το ίδιο και ο τεράστιος Γιώργος Πρίντεζης. Δύο παίκτες που τράβηξαν την ομάδα για μια δεκαετία…

Το ίδιο πιστεύω ότι θα γίνει και τώρα, με την αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ. Και το ίδιο θα γίνει και ΑΝ ακολουθήσει την ίδια διαδρομή και ο Κώστας Σλούκας. Κάτι που φυσικά δεν εύχομαι, αλλά ο πολύπειρος γκαρντ, είναι αυτός που θα αποφασίσει…

Ο Βεζένκοφ πήρε μια απόφαση σεβαστή και απόλυτα κατανοητή. Το ΝΒΑ δεν είναι… τσίρκο, όπως κάποιοι το αποκαλούν, αλλά το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο. Το όνειρο κάθε αθλητή που ασχολείται επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Και ο Σάσα ήθελε να ζήσει αυτή την εμπειρία και εκτιμώ ότι το 90% των παικτών, τον ίδιο δρόμο θα ακολουθούσε. Για να ζήσει την μαγεία, για να μετρήσει τις δυνάμεις του, απέναντι στους καλύτερους του κόσμου.

Ο Βεζένκοφ, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, έγραψε ότι πάλεψε μέσα του για το αν θα πει το «ναι» στο Σακραμέντο. Εν τέλει, το είπε και ο Ολυμπιακός θα πορευτεί χωρίς να υπολογίζει τον καλύτερό του παίκτη, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες χρονιές.

Δεν στέκομαι στους τίτλους και να σας γράψω ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έχουν στην διάθεσή τους, τον MVP της Euroleague. Και να μην του έδιναν τον συγκεκριμένο τίτλο, δεν θα άλλαζε κάτι. Ήταν ο πλέον κομβικός παίκτης της ομαδάρας που έχτισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Θυμίζω απλά ότι από ένα σημείο και μετά οι αντίπαλοι προπονητές «θυσίαζαν» έναν παίκτη από το αμυντικό τους πλάνο για να ακολουθεί τον Σάσα και στα… αποδυτήρια.

Τεράστιο κενό, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την τεχνογνωσία, την όρεξη και την οικονομική δυνατότητα για να το καλύψει.

Ακούγονται πολλά ονόματα, αλλά αυτός που θα αποφασίσει είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του. Ο Μίροτιτς βρίσκεται στο προσκήνιο. Μιλάμε για τεράστιο παίκτη, αλλά ακόμα και αν ο συγκεκριμένος δεν ντυθεί στα ερυθρόλευκα, υπάρχουν λύσεις, όπως και πλάνα.

Και γράφω το τελευταίο, γιατί στις θέσεις 1 και 2 (στους… κοντούς), ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος, ειδικά στην περίπτωση που παραμείνει ο Σλούκας. Ήρθε ο Γκος και υπάρχουν ο Γουόκαπ, ο Κάναν, ο Λούντζης και οι Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ. Με τους δύο τελευταίους να μπορούν να βοηθήσουν και στη θέση του small forward.

Οπότε δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη, εάν ο κόουτς χρησιμοποιήσει τον Παπανικολάου και στο 4 και αποκτήσει παίκτη που να μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως small, όσο και ως power forward. Για να δούμε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ