Ενθαρρυντική η πρώτη εικόνα…

Ενθαρρυντική η πρώτη εικόνα…

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν στο πρώτο ημίχρονο ότι αφομοιώνουν το πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεζ.

Μια πρώτη… τζούρα από τον Ολυμπιακό της επόμενης περιόδου την πήραμε στο φιλικό με την Σλοβάτσκο. Και λέω μια… τζούρα, γιατί ασφαλή συμπεράσματα από το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην προετοιμασία δεν μπορούν να βγουν. Και το ίδιο θα έλεγα αν ο Ολυμπιακός έχανε και πραγματοποιούσε άσχημη εμφάνιση…

Τα πρώτα φιλικά χρησιμεύουν για να δει ο προπονητής, αν οι παίκτες έχουν αρχίσει να αφομοιώνουν το πλάνο που θα ακολουθήσουν τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης: Ποιά η στάση του Ολυμπιακού για Μίροτιτς και το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού

Και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, κόντρα στην Σλοβάτσκο, ήταν αν μη τι άλλο ενθαρρυντική. Τι είδαμε στο πρώτο φιλικό; Αρκετά πράγματα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν ελάχιστες σέντρες. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ δεν ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που θέλουν η μπάλα να βρίσκεται αρκετή ώρα στον αέρα. Θέλει πάσες με τη μία, γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και ελάχιστα γυρίσματα στον τερματοφύλακα. Η μπάλα θα γυρίσει στην εστία, μόνο αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δουλέψει αρκετά το build up και αυτό φάνηκε στα πρώτα 45 λεπτά και κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Ροντινέι και Μπιέλ να έχουν εξαιρετική συνεργασία.

Για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ο Ολυμπιακός πρέσαρε ψηλά, μην επιτρέποντας στους αντιπάλους να οργανώσουν τις επιθέσεις τους, με τον τρόπο που ήθελαν. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεψαν πολλές μπάλες και αμέσως προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση και να απειλήσουν. Το δεύτερο γκολ της ομάδας προήλθε από κλέψιμο του Φορτούνη και εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ελ Αραμπί. Όπως με κάθετη του Μπιέλ, ο Μαροκινός επιθετικός άνοιξε το σκορ.

Δύο κάθετες που μετατράπηκαν σε γκολ, δεν το βλέπαμε συχνά, όπως ιδιαίτερα ανεβασμένος και ορεξάτος ήταν και ο σκόρερ των δύο τερμάτων. Θύμισε τον παλιό καλό Ελ Αραμπί και μακάρι να συνεχίσει έτσι…

Υ.Γ. Ο Τζολάκης είναι αισθητά βελτιωμένος. Και αν συνεχίσει την σκληρή δουλειά, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν διεκδικήσει θέση βασικού.

Υ.Γ. (1). Ο νεαρός Λιάτσος διαθέτει τρομερή ποιότητα. Λόγω ενθουσιασμού και απειρίας έκανε το λάθος τακουνάκι έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη και κινδύνεψε η ομάδα.

Υ.Γ. (2). Το είδα και θα το γράψω. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Καρβάλιο ήταν αρκετά καλός. Μαζί με τον Φορτούνη οργάνωσαν αρκετά καλά το παιχνίδι της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ