Το πρώτο δεδομένo του Ολυμπιακού του Μαρτίνεθ

Το πρώτο δεδομένo του Ολυμπιακού του Μαρτίνεθ

Το φιλικό με την Σαμπάχ μας έκανε σοφότερους για τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας. Και για τα πλάνα του Μαρτίνεθ

Δεν νομίζω ότι όσοι καταλαβαίνουν από προετοιμασία, ειδικά μιας ομάδας που επιχειρεί ένα restart όπως ο Ολυμπιακός με νέο προπονητή και νέο πλάνο, περίμεναν πολλά να δουν από το φιλικό με την Σαμπάχ. Το τελευταίο φιλικό που ουσιαστικά μας έδωσε «τροφή» για τα δύο νέα αποκτήματα της ομάδας που τους είδαμε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα.

Ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Ελ Αραμπί που είχε μια ασίστ και ένα δοκάρι μετά τα 3 γκολ στα προηγούμενα δύο φιλικά, ξέρουμε την αξία του Φορτούνη, ξέρουμε και τις ανάγκες που έχει ο Ολυμπιακός για να «γεμίσει» το ρόστερ του σε καίριες θέσεις με παίκτες με ποιότητα που θα οδηγήσουν σε εφαρμογή το πλάνο Κορδόν – Μαρτίνεθ.

Σε ένα διαφορετικό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό χωρίς «τρέξιμο» και βιασύνη στις μεταγραφές. Το φιλικό με την Σαμπάχ όμως μας έδειξε κάποια σημαντικά πράγματα για τα «θέλω» και το αγωνιστικό πλάνο του Μαρτίνεθ. Με τον Βιθέντε Ιμπόρα να είναι η «κολόνα» του Ολυμπιακού. Μήπως νομίζετε πως τυχαία ο Μαρτίνεθ τον άφησε 90 λεπτά στο φιλικό; Στο ντεμπούτο του ο Ιμπόρα έδειξε πράγματα και για πρώτο ματς δεδομένων των συνθηκών είχε καλή εικόνα.

Η αξία του είναι γνωστή, το ζητούμενο είναι να «δέσει» σε μια ομάδα που όσο κυλάνε οι μέρες θα αλλάζει και θα… δέχεται ενέσεις ποιότητας με παίκτες που θα έρχονται να μπαίνουν στο πλάνο του Μαρτίνεθ. Ο Ιμπόρα θα είναι αυτός που δύσκολα θα αλλάζει από την μεσαία γραμμή. Αλλά και ο Κίνι που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ξεκάθαρα με το «καλημέρα» πως θα είναι ο «μπαλαντέρ» του Μαρτίνεθ για τα άκρα της άμυνας. Αριστερό μπακ τον είδαμε, δεξί είναι η κανονική του θέση αλλά παίζει πανεύκολα όπου θέλει ο προπονητής.

Οι δύο Ισπανοί που θα είναι μέσα στο «κόλπο» της φετινής ομάδας που θέλει να φτιάξει ο Μαρτίνεθ. Χρόνος προφανώς χρειάζεται ειδικά όταν η ομάδα χτίζεται κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και θα αλλάζει από μέρα σε μέρα. Το νέο τεστ στη Μεγάλη Βρετανία με Ρέιντζερς και Νόριτς θα δείξει πράγματα. Ειδικά αν μαζί του ο Μαρτίνεθ έχει και νέους παίκτες. Σίγουρα δεν θα έχει κάποιους που έτσι και αλλιώς από την αρχή φαινόταν πως δύσκολα θα παραμείνουν σε αυτή. Το ξεκαθάρισμα μετά την Αυστρία είναι δεδομένο και από εδώ και πέρα η ομάδα που θέλει να φτιάξει ο Ισπανός θα παίρνει μορφή. Σιγά-σιγά και με υπομονή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ