Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι!

Δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι!

Το «κύπελλο στο σπίτι του κλέφτη» κατέρριψε το παραμύθι της κάθαρσης!

Τώρα που ολοκληρώθηκε και τυπικά η αγωνιστική περίοδος μπορούμε να την κάνουμε τη σούμα. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, απλά επιβεβαιώθηκε και στην πράξη ότι η όλη ιστορία της «εξυγίανσης» έγινε μόνον και μόνον για να μείνει εκτός τίτλων ο Ολυμπιακός και να τους μοιραστούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, καθώς τον Παναθηναϊκό τον άφησαν σχετικά νωρίς έξω από το κόλπο.

Με ποιόν τρόπο οι τρεις έγιναν δύο; Με τη διαιτησία του Κύζα στον δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους πράσινους στην Τούμπα, αλλά και με την αποχώρηση του Ίβιτς με το καροτσάκι από τη Λεωφόρο, μετά το κουτάκι της μπίρας που δέχθηκε στο κεφάλι, στη Λεωφόρο, σε ματς για τα πλέι οφ του (περσινού) πρωταθλήματος.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν παίχθηκε κανένα θέατρο ,ούτε υπήρξε καμία αδικία όπως υποστήριξαν μέχρι και… βουλευτές  για το συμβάν με τον Όσκαρ Γκαρθία, αλλά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε τη «μομφή» ακόμη και από τον δεύτερο σύμμαχό του, καθώς μην ξεχνάμε τις δηλώσεις του Μελισσανίδη περί …κομμωτηρίου!

Και «Μάου Μάου» είχε αυτό το πρωτάθλημα , ξανά από σύμμαχο προς σύμμαχο, ενώ η σεζόν έκλεισε με το σλόγκαν «κύπελλο στο σπίτι του κλέφτη», καθώς ο ίδιος ο ΠΑΟΚ αμφισβητεί τη γνησιότητα του εφετινού πρωταθλήματος. το οποίο δεν κατέκτησε ο Ολυμπιακός, αλλά η «φίλη» του η ΑΕΚ και με τον «δικό του» τον Γραμμένο στην ΕΠΟ κι όχι τον Γκιρτζίκη.

Συνεπώς, τα όσα ειπώθηκαν περί… 50-50, καθαρού ποδοσφαίρου και συναρπαστικού πρωταθλήματος ήταν απλά παραμύθια για μικρά παιδιά και αυτό το ομολογούν και οι εμπνευστές της κάθαρσης, αφού όταν βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλον –κι όχι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό-τότε έγινε το έλα να δεις.

Συγκυριακά τα δύο τελευταία χρόνια οι τελικοί του κυπέλου έχουν εξελιχθεί σε «φεστιβάλ βίας» και κανείς δεν κάνει τίποτα για να το αλλάξει, αν και ο προ τριετίας ο τελικός είχε γίνει χωρίς θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο και με διαιτητή τον Σιδηρόπουλο, επειδή απλά απέναντι στην ΑΕΚ υπήρχε ο Ολυμπιακός.

Όπως είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα σφύριζε κανένας Μπορμπαλάν αν ο ερυθρόλευκοι ήταν φιναλίστ και σε αυτόν τον τελικό, καθώς σε τέτοια περίπτωση ο ορισμός θα γινόταν από τον Μέλο Περέιρα ανάμεσα στον Σιδηρόπουλο ή τον Παπαπέτρου, ανάλογα αν θα ήταν στο άλλο μισό του γηπέδου ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ.

Τελικά έγιναν τόσο… συναρπαστικά προβλέψιμοι και τους το χάλασε μόνο η διαιτησία του Μπορμπαλάν γιατί τους δείχνει το δρόμο τον οποίο είναι ξεκάθαρο ότι δεν θέλουν να ακολουθήσουν για αυτό και δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ο Βάτσιος και ο Στυλιαράς. Εκτός και αν η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ αντιληφθούν το δικό τους, μεγάλο, μερίδιο ευθύνης για τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πάρουν την απόφαση να προστατέψουν το άθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ