Ο Ολυμπιακός του άμεσου μέλλοντος θα μπορεί κι αλλιώς…

Ο Ολυμπιακός του άμεσου μέλλοντος θα μπορεί κι αλλιώς…

Αυτοί που έρχονται θα μεταβάλλουν τόσο πολύ τον Ολυμπιακό που αυτός που πέρασε την Γκενγκ θα είναι ανάμνηση…

Ναι, ο Ολυμπιακός του Ντιέγκο Μαρτίνεθ έπαιξε διαφορετικά από ό,τι την προετοίμαζε στα φιλικά. Την έβαλε να έχει κοντά τις γραμμές αλλά προς την περιοχή του Πασχαλάκη. Ήθελε να διασφαλίσει τα νώτα της και στη συνέχεια να ψάξει το γκολ με αντεπιθέσεις. Αυτός ήταν ο λόγος που στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο ταχύτερος Ελ Κααμπί από τον Ελ Αραμπί.

Το σχέδιο λειτούργησε μόνο κατά το ένα μέρος. Ανασταλτικά οι ερυθρόλευκοι δούλεψα μια χαρά. Καλύτερα και από το αναμενόμενο. Πέρσι όλη τη χρονιά η κριτική ήταν πως δεν υπάρχει άμυνα. Με την παραμικρή πίεση φανερώνονταν οι μεγάλες αμυντικές αδυναμίες που στοίχιζαν βαθμούς. Καθαρές ευκαιρίες είναι ζήτημα αν έκανε παραπάνω από πέντε η Γκενγκ και στα δυο παιχνίδια. Η ανασταλτική δουλειά ήταν απολύτως επιτυχής.

Διαβάστε επίσης: Η… χαλάστρα της Μονακό για Τζέιμς, ο Ναν και το «my way» του Μπαρτζώκα

Επιθετικά, έμειναν οι φωνές του Μαρτίνεθ. Όρθιος σχεδόν παρακαλούσε τους παίκτες του να κρατήσουν την μπάλα και να βγουν μπροστά. Εκείνος (τους) τα έλεγε εκείνος τα άκουγε. Ενας αγωνιστικά ανάπηρος Ολυμπιακός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στα προφανή και τας στοιχειώδη. Άλλη μια φορά του είχε τύχει αυτό αλλά, διάολε, ήταν με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα του Μέσι. Όχι με την Γκενγκ.

Το σχέδιο του Μαρτίνεθ δεν δούλεψε για τι η μεσαία γραμμή δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στα βασικά της καθήκοντα. Γιατί ο Ιμπόρα δεν πέρασε ούτε μια φορά την μπάλα μπροστά. Οι πάσες του ήταν είτε παράλληλες είτε προς τα πίσω.

Γιατί ο Καρβάλιο σε παιχνίδι υψηλής έντασης δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Του είναι δύσκολο να αποσπάσει την μπάλα από αντίπαλο και δεν προλαβαίνει να ξεμαρκαριστεί ώστε να δεχτεί την πάσα. Μπάλα ξέρει αλλά σε συνθήκες χαμηλής έντασης. Αυτός είναι ο λόγος που δεν έπιασε στην Αγγλία.

Έμενε μόνος ο Μαντί Καμαρά να κόβει και να προσπαθεί να απελευθερωθεί. Ο μόνος που κρατώντας την μπάλα πήρε κάποια φάουλ. Οσο για τον Φορτούνη, για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν… εξόριστος από την κεντρική λεωφόρο του γηπέδου. Μακριά από τον άξονα , εκεί που δίνεται η μάχη της δημιουργίας. Κάπως έτσι, έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες η Γκενγκ για να βγει ο Ολυμπιακός μπροστά.

Συνέβησαν όμως και δυο άλλα πράγματα που δεν πρέπει να διαφεύγουν της προσοχής μας , όπως δεν διαφεύγουν και της προσοχή του Μαρτίνεθ αφού πρόκειται για δικές του κινήσεις. Το πρώτο είναι ότι μπήκε στο γήπεδο ένας ταχυδυναμικός χαφ, ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Το δεύτερο ότι έφυγε από την εξορία ο Φορτούνης και ήρθε στη φυσική του θέση. Τελεία και παύλα. Χρειάζεται ορισμένα πράγματα ο Ολυμπιακός αλλά πρώτο από όλα είναι παίκτες με ταχύτητα που βγάζουν ένταση στο παιχνίδι του.

Αυτό του έλειπε φέτος αυτό εξακολουθεί να απουσιάζει και φέτος. Την χτυπητή έλλειψη τονίζει ακόμα περισσότερο ο Ιμπόρα που μπορεί να δίνει άλλα πράγματα στο παιχνίδι της ομάδα τοςυ αλλά από ένταση και ταχύτητα, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Γράφαμε στο προηγούμενο σημείωμα ότι ο Ολυμπιακό θα χρειαστεί ένα τουλάχιστον γκολ για να περάσει την Γκεγκ και να βρεθεί στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ ήρθε όχι από κάποια συνδυασμένη επιθετική προσπάθεια αλλά από την ικανότητα του Αλεξανδρόπουλου να πρεσάρει ψηλά. Πρέσαρε, έκλεψε, σούταρε σκόραρε. Οσο και να ανακατεύεις τον τραχανά δεν πρόκειται να μαγειρέψεις… στιφάδο.

Είναι άλλο πράγμα να σκέφτεσαι τη μεσαία γραμμή σου και να λογαριάζεις τον Χουάνγκ κι είναι τελείως διαφορετικά να ψάχνεις άλλα παίκτη με τα χαρακτηριστικά του. Εκεί που είχε ένα δεδομένο πλεονέκτημα τώρα ψάχνει να βρεις αντικαταστάτη. Δεν υποτιμώ τον Μαντί Καμαρά αλλά όλοι ξέρουν ότι παίζει έχοντας το μυαλό του στην μεταγραφή.

Καλώς να έρθει λοιπόν ο Εσε που μεγαλούργησε με την Ουρακάν, μακάρι να έχει ωριμάσει όσο απαιτείται ο παθιασμένος Αλεξανδρόπουλος. Από όλα τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μέχρι τώρα δούλευε με μια ομάδα ενώ στην πραγματικότητα θα βρεθεί να με μια άλλη και πολύ σύντομα μάλιστα.

Για αυτό το λόγο η πρόκριση επί της Γκενγκ είναι επίτευγμα πρώτου μεγέθους. Ο Ορτέγκα, ο Εσε, ο Σκάρπα, ο Μπρίνιτς και ο σέντερ φορ που θα έρθουν (ίσως κι ένας ακόμα εξτρέμ) θα μεταβάλλουν τόσο πολύ τον Ολυμπιακό που αυτός που πέρασε την Γκενγκ θα είναι ανάμνηση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ