Η πρώτη «νίκη» του νέου Ολυμπιακού

Η πρώτη «νίκη» του νέου Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός του Αυγούστου έκανε δουλειές από εκείνες που ζυγίσουν στο σακούλι της σεζόν. Έκανε όμως και κάτι παραπάνω.

Έντεκα-μηδέν γκολ σε μια εβδομάδα είναι λογαριασμός και δεκαέξι-ένα γκολ σε δύο εβδομάδες είναι «κράτα το κάπου στο αρχείο να υπάρχει», όπως και αν λένε την ομάδα σου, όποιοι και αν είναι οι αντίπαλοι σου.

Ναι, προφανώς θα έρθουν σύντομα δυσκολότερα για τον Ολυμπιακό του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, από τον Ατρόμητο, την Τσουκαρίτσκι, την Λαμία και σε αυτές τις περιπτώσεις ο εχθρός είναι ο… αποπροσανατολισμός. Στην είσοδο του τούνελ της πρώτης διακοπής όμως, για τους Ερυθρόλευκους είναι μια σκέψη τα επόμενα, είναι άλλη μια τα προηγούμενα. Και αυτά που κλείδωσαν το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, και το 3×3 ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Και τα άλλα, τα βαριά, τα περσινά που είναι παράδειγμα.

Ποιος ξεχνά τέτοια εποχή: Το σοκ με τη Μακάμπι και η απόλυση του Μαρτίνς. Η διαδικασία των πέναλτι με την Σλόβαν Μπρατισλάβας και τον Απόλλωνα Λεμεσού. Η «γκέλα» στην Τρίπολη με τον Αστέρα και η επόμενη με τον Βόλο στο Καραϊσκάκη με τη συμπλήρωση της 4ης αγωνιστικής. Το αντίο του Κορμπεράν στα μισά του Σεπτέμβρη έπειτα από την ήττα-ανατροπή με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη… Κακό όνειρο, για μάτια ανοιχτά.

Καμιά ομάδα δεν κέρδισε ποτέ κάτι πραγματικά σπουδαίο στο ξεκίνημα της σεζόν, με την υποσημείωση της νέας τάξης πραγμάτων που έχουν φέρει στα μέρη μας τα προκριματικά του Αυγούστου. Πολλές όμως έχασαν πολλά και σημαντικά πριν το καταλάβουν. Ο Ολυμπιακός πέρσι απέτυχε για πολλούς και διάφορους λόγους, με πρώτο την αφετηρία του: Ως ότου ο Μίτσελ να τα βάλει σε μια σειρά είχε χαθεί τόσο έδαφος που τελικά διαμόρφωσε μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Φέτος μοιάζουν όλα διαφορετικά. Δεν μπορούν φυσικά να εγγυηθούν την επιτυχία. Ακόμη και σήμερα άλλωστε μεταγραφές συζητά το club, δεν ξέρουμε καν αν έχει συμπληρωθεί το ρόστερ. Μάθαμε όμως ότι το κοινό των Ερυθρόλευκων ήδη περνά (ξανά) καλά στο «Καραϊσκάκης». Ότι έφυγε χθες βράδυ από το φαληρικό γήπεδο, αναζητώντας στο καλεντάρι πότε θα επιστρέψει. Ότι ευχαριστήθηκε αυτό που είδε. Ότι το χειροκρότησε με την καρδιά του. Ότι επέστρεψε στο σπίτι με χαμόγελο. Και αυτό αποτελεί τη πρώτη νίκη της σεζόν.

Ομάδα για να πληρώσεις εισιτήριο. Το πρώτο γράμμα στην άλφα-βήτα. Η ίδια που σε τρεις αγωνιστικές Super League, πρόλαβε να μετρήσει 70 τελικές προσπάθειες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ