Πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ντέρμπι ο Άρης

Πρέπει να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ντέρμπι ο Άρης

Οι κιτρινόμαυροι θα ακολουθήσουν τον τρόπο παιχνιδιού που τους ταιριάζει, «μπλοκάροντας» τα πλεονεκτήματα του ΠΑΟΚ, με στόχο να εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες του.

Έναν διαφορετικό Άρη, σε ότι αφορά την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, περιμένουμε να δούμε στο αυριανό (17/9) εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα, άλλωστε, δούλεψε πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ ενισχύθηκε και με ποιοτικές λύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Άρης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στην αυριανή αναμέτρηση της Τούμπας. Θα πρέπει να πάει για να επιβάλλει τον ρυθμό του στο ντέρμπι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπει από το πρώτο λεπτό για να παίξει φουλ επίθεση και όπου βγει. Σημαίνει ότι θα πρέπει να ακολουθήσει τον τρόπο παιχνιδιού που του ταιριάζει, να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει.

Διαβάστε επίσης: Αποθέωσε Σπανούλη ο Ιτούδης: «Είναι παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία»

Να «μπλοκάρει» τα δυνατά σημεία του ΠΑΟΚ και να εκμεταλλευτεί τις αγωνιστικές του αδυναμίες. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των γηπεδούχων είναι η ομοιογένεια που έχουν, καθώς σε μεγάλο ποσοστό στα μέχρι τώρα παιχνίδια τους, βασίστηκαν σε παίκτες που ήταν στην ομάδα τους και την περσινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Άρης θα πρέπει, επίσης, να αντέξει στην πίεση που θα προσπαθήσει, λογικά, να ασκήσει ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μπορεί να το καταφέρει, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και αλληλοκαλύψεις, ενώ θα βρει και κενούς χώρους για να βγει στις αντεπιθέσεις.

Η ομάδα του Μάντζιου θα πρέπει, εκεί, να έχει γρήγορη ανάπτυξη και «καθαρό» μυαλό στην τελική πάσα, προκειμένου να δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Πολύ σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα θα παίξει και η μεσαία γραμμή.

Εκεί, όπου, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μάθουμε τις επιλογές του Μάντζιου, που κράτησε κλειστά τα «χαρτιά» στις προπονήσεις. Έχει, πάντως, πολλές λύσεις ο προπονητής του Άρη για τα χαφ, ενώ μοναδική δεδομένη παρουσία, θα πρέπει να θεωρείται αυτή του Νταρίντα.

Από εκεί και πέρα οι Ντουκουρέ, Ρουπ, Τζούρασεκ και Βερστράτε, διεκδικούν τις άλλες δυο θέσεις. Ο τελευταίος, πάντως, βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ στα πλεονεκτήματα του είναι ότι εκτός από το να «κόβει», μπορεί να βοηθήσει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του.

Μεγάλο ερωτηματικό και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, με τους Μενέντες και Σουλεϊμάνοφ να είναι οι δυο υποψήφιοι για να ξεκινήσουν.

ΥΓ. Απίστευτα πράγματα έγιναν και πάλι με τους ορισμούς των διαιτητών. Παρά το αίτημα από τη Σούπερ Λιγκ για ξένους στα ντέρμπι, ο Μπένετ όρισε τον Παπαπέτρου στον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Επιλογή που «φορτώνει» με ευθύνες αλλά και πίεση και τον Έλληνα ρέφερι, καθώς όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω του.

ΥΓ1. Ο Άρης δεν είχε ανάγκη, ίσως, την παρουσία του Δεληζήση σε ότι αφορά το αγωνιστικό. Το γνωρίζει και ο ίδιος ο Έλληνας αμυντικός ότι θεωρείται ως τέταρτη λύση, μετά τους Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Βέλεθ. Είχε ανάγκη, όμως, αυτό που έδινε η παρουσία του Δεληζήση στα αποδυτήρια και φάνηκε ξεκάθαρα όταν έφυγε, όπως το ίδιο ισχύει και για τους Ματίγια, Σάσα και Γκάμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ