Ηταν η πρώτη φορά που ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε τι να κάνει…

Ηταν η πρώτη φορά που ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε τι να κάνει…

Το θέμα με τον Παναθηναϊκό είναι ότι μάλλον δεν έχει περιθώρια να παίξει κάτι άλλο από αυτό που ήδη παίζει…

H AEK νίκησε τον Παναθηναϊκό διότι ο προπονητής της διάλεξε έναν τρόπο παιχνιδιού στον οποίο ο αντίπαλός της δεν είχε απάντηση. Ενδεχομένως στο επόμενο παιχνίδι των δυο ομάδων ο Γιοβάνοβιτς να έχει βρει την απάντηση. Στο ντέρμπι της Δευτέρας δεν την βρήκε.

Οι λόγοι ήταν τρεις. Τους παρουσιάζω κατά σειρά σημασίας. Ο πρώτο ήταν γιατί ο Τσούμπερ μάρκαρε αποτελεσματικά τον Ρούμπεν Πέρεθ. Δεν το έκλεινε όταν ο Ισπανός έπαιρνε την μπάλα. Παίζοντας τον over play, τον έβγαλε κυριολεκτικά εκτός παιχνιδιού. Για να πάρει την μπάλα έπρεπε να την αποσπάσει από αντίπαλο.

Ο δεύτερος έχει να κάνει με την απώλεια του Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός αριστεροπόδαρος στόπερ των πράσινων με την γλυκιά πάσα είχε την ικανότητα να προωθεί το παιχνίδι. Ο Γεντβάι που τον αντικατέστησε και ο Σένκεφελντ δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το είδος του παιχνιδιού που μοιραία έπεφτε στις πλάτες τους από την στιγμή που είχε απενεργοποιηθεί ο Πέρεθ. ΤΟ τρίτος έχει να κάνει με τον Μπρινιόλι. Ο Ιταλός τερματοφύλακας είδε σχεδόν όλες τις πάσες του να καταλήγουν είτε εκτός αγωνιστικού χώρου είτε στα πόδια των αντιπάλων του.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κάτω από αυτές τις συνθήκες λίγα πράγματα μπορούσε να κάνει για να εξασφαλίσει την κυκλοφορία της μπάλας. Ίσως σαν άργησε να φέρει στο γήπεδο τον Αράο στη θέση του Πέρεθ για να αποκτήσει η ομάδα του περισσότερο δυναμισμό στην μεσαία γραμμή.

Εκεί που ο Γαλανόπουλος και ο Πινέδα παίζοντας στα όρια του φάουλ έπαιρνε τις περισσότερες μονομαχίες. Η επικράτηση της ΑΕΚ ήταν αποτέλεσμα του αιφνιδιασμού που επιχείρησε ο Ματίας Αλμέιδα κα του ρίσκου που πήρε. Για να παίζεις με προσωπικά μαρκαρίσματα σε κάθε παίκτη του Παναθηναϊκού ενώ η ομάδα σου έχει παίξει την Πέμπτη ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι στην Αγγλία, ρισκάρεις. Το ρίσκο βγήκε για ένα ημίχρονο.

Στο δεύτερο ο κόουτς της ΑΕΚ άφησε λίγα μέτρα στον Παναθηναϊκό και επιχείρησε με τις γρήγορες μεταβάσεις να βγει στην επίθεση. Για να διευκολυνθεί αυτή η τακτική ο Λιβάι Γκαρσία γύρισε λίγα μέτρα πιο πίσω κάνοντας υποδοχή της μπάλας μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής. Κάπως έτσι στην γρήγορη μετάβαση βρέθηκε ο Πινέδα σε θέση φορ και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ενώ ο Λιβάι ήταν μακριά από το πεδίο δράσης του.

Η νίκη της ΑΕΚ επιβεβαιώνει με το πιο εμφατικό τρόπο την υψηλή ποιότητά της αλλά και τι λύσεις που διαθέτει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάλενς στο πρώτο του παιχνίδι ως βασικός ανταποκρίθηκε με πλήρη επάρκεια. Από την άλλη ό,τι συνέβη σε αυτό το παιχνίδι δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθεί όταν ξαναβρεθούν οι ίδιοι αντίπαλοι.

Η ποιότητα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένη και ο σχολαστικός προπονητής του θα βρει τρόπους να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα του βάλει ο αντίπαλος του. Το θέμα με τον Παναθηναϊκό είναι ότι μάλλον δεν έχει περιθώρια να παίξει κάτι άλλο από αυτό που ήδη παίζει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ